Advertisement

Ahmet Çamlı: "Basketbolda inatçı bir kulüp olacağız"

Beko Basketbol Ligi'nin yeni ekiplerinden İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un kulüp başkanı Ahmet Hamdi Çamlı, kulübün resmi sitesine yapmış olduğu açıklamada; yeni sezonda takımlarının sahaya inatçı bir karakter yansıtacağını söyledi. Çamlı, "Amatör ruhla, profesyonel düzeyde mücadele edecek bir takım kuracağız ve Basketbolda herkesin çekindiği bir takım olacağız.” dedi.

Basketbolda başarılı bir takım oluşturmak istediklerini belirten Ahmet Hamdi Çamlı, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi'nde inatçı bir kulüp olacak. Mutlaka şampiyon olacağız sevdasıyla anormal paralar harcayarak transfer yapmayacağız. Tabii ki şampiyon olmak isteriz ama bunu kendi gayretimizle, kendi sporcularımızla, kendi inancımızla başarma hedefindeyiz. Amatör ruhla, profesyonel düzeyde mücadele edebilecek bir takım oluşturacağız. Basketbolda herkesin çekindiği bir takım olacağız" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak basketbolda ve diğer tüm branşlarda altyapıyı önemsediklerini kaydeden başkan Çamlı, kulübün vizyonunun sporcu üretim merkezi haline gelmek olduğunu dile getirdi. Yerli oyunculara önem verdiklerinin altını çizen başkan Çamlı, "Yatırımımızı altyapıya yapacağız. Yerli oyuncuyla, kendi oyuncumuzla oynamaya çalışacağız. Bir zamanlar Trabzonspor futbolda bir bilinç yakalamıştı. Kendi çocuklarıyla şampiyon oldu. Biz de milletin kulübü olmamız sebebiyle bunlara dikkat edeceğiz, kulübümüz bu vizyonda olacak. Kendi yetiştirdiğimiz çocuklarla Türkiye'de ve Avrupa'da şampiyon olmalıyız. Kurum takımlarının maksadının bu olması gerek. Bizim gibi takımların üretim merkezi olması gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Takımı geçen sezon Türkiye Basketbol Ligi'ne çıkaran başantrenör Hakan Yavuz ile yollarını ayırdıklarını hatırlatan Çamlı, yeni antrenörlerini kısa zamanda belirleyeceklerini ifade etti. Yeni sezon planlamalarını yapmaya başladıklarını belirten Çamlı, "Sezon öncesi Hakan Yavuz hocamızla yollarımızı ayırdık, kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Kendisi takımımıza önemli hizmetler verdi, onunla birlikte birinci lige yükseldik. Yeni antrenör için irtibat halindeyiz. Hocamızı kısa zamanda belirleyip, transferlerimizi gerekli şekilde yapacak ve yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

Maçlarını hangi salonda oynayacaklarına henüz karar vermediklerini kaydeden başkan Çamlı, "Maçlarımızı oynadığımız bir salonumuz var, Cebeci Spor Salonu'nda oynuyoruz. Seyirci potansiyeli olarak sahamızda biraz zayıf kalıyoruz, yine de çok güzel bir salonumuz var. Yeni sezonda Abdi İpekçi Spor Salonu'nda da oynayabiliriz ama henüz tam olarak karar vermedik" şeklinde görüş belirtti.
Ahmet Çamlı: "Basketbolda inatçı bir kulüp olacağız" Ahmet Çamlı: "Basketbolda inatçı bir kulüp olacağız" Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 15:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.