Advertisement

Trabzonspor, Kalve İle İmzalıyor

Trabzonspor, denemek üzere Trabzon'a davet ettiği ve takımla antrenmana çıkan Letonyalı forvet Ernests Kalve ile sözleşme yapma kararı aldı. Trabzonbasket'te yer alan habere göre, Bordo-Mavililer beşinci yabancı olarak 24 yaşındaki oyuncu ile anlaşma sağladı..

24 yaşındaki ve 2.00 boyundaki Ernests Kalve, sezona Letonya ekibi BK Valmeira'da başladı. Riga doğumlu forvet, bu sezon Letonya Ligi'nde 17, Baltık Ligi'nde ise 10 maçta görev yaptı. Letonya Ligi'nde forma giydiği 17 maçta ortalama 28.2 dakika sahada kalan Kalve, bu maçlarda; 18.8 sayı, 6.3 ribaund ve 1.2 asist ortalaması yakalarken, Baltık Ligi'nde görev yaptığı 10 maçta ise ortalama 30 dakika sahada kalarak; 18 sayı, 5.9 ribaund ve 0.9 asist ortalamaları yakaladı..

Transferle ilgili görüşlerini TrabzonBasket.com sitesine aktaran deneyimli coach Halil Üner; "Ernests Kalve benim bildiğim ve tanıdığım bir oyuncuydu. Trabzonspor'un kalan tek yabancı transfer hakkında yönlendirmelerle oyuncu getirtme lüksümüz yoktu. Try-out olarak getirmemizin sebebi, idmanda son durumunu gözlemlememiz içindi ve beklediğim gibi çıktı." diyerek oyuncuyu beğendiğini ve kadroya katacağını açıkladı.

Transfer için yoğun çaba harcayan isimlerden asbaşkan Levent Erkuloğlu da yine aynı siteye yaptığı açıklamada; "Halil hoca tecrübeli ve işini bilen bir koç. Hocamızın söylediği ismi, yani Ernests Kalve'yi Try-Out olarak getirdik ve son durumunu hocamız gözlemledi. Hocamız olumlu rapor verince de kadromuza katmaya karar verdik. Biz sadece koçun kararını uyguladık, çünkü koçumuza güveniyoruz" dedi.

Bu arada Trabzonspor'un bir süre önce kadrosuna kattığı ama beklenen performansı bir türlü sergileyemeyen ABD'li forvet Marc Salyers ile yollarını ayırmayı düşündüğü de haberin içeriğinde yer aldı..
Trabzonspor, Kalve İle İmzalıyor Trabzonspor, Kalve İle İmzalıyor Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.