Advertisement

Plaisted Bu Kez Aliağa'da.

ABD'li pivot Kevinn Pinkney ile yollarını ayıran Aliağa Petkim, bir diğer ABD'li oyuncu Trent Plaisted ile anlaşma sağladı. Plaisted, geçtiğimiz Ekim ayında da Aliağa Petkim'in gündemine gelmiş, fakat denenmek üzere İzmir'e davet edilen oyuncunun transferinden vazgeçilip Pinkney ile sözleşme imzalanmıştı..

25 yaşındaki ve 2.11 boyundaki Plaisted, 2008 NBA Draft'ında 2. tur 46. sırada Seattle Supersonics tarafından seçilmiş, daha sonra hakları Detroit Pistons'a verilmişti. NBA'de oynama şansı yakalayamayan Plaisted, 2010 NBA Yaz Ligi'nde Philadelphia 76'ers kadrosunda yer almıştı. 2008 yılında İtalyan ekibi Angelico Biella'ya transfer olarak Avrupa'ya adım atan ABD'li pivot, sakatlanarak sezonu erken şekilde kapatmıştı. Ardından kariyerine Hırvatistan'da devam ederek 2009-2010 sezonunda KK Zadar, 2010-2011 sezonu içerisinde de KK Cedevita Zagreb formaları giydi. Plaisted, Zagreb ekibiyle başladığı sezonu ise Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'da noktalamıştı..

Geçtiğimiz sezon Cedevita Zagreb takımı ile Euro Cup'ta 7, Adriyatik Ligi'nde ise 15 maça çıkan ABD'li oyuncu, Euro Cup'ta ortalama 19.1 dakika sahada kalarak; 9.1 sayı ve 3.9 ribaund ortalaması yakalarken, Adriyatik Ligi'nde ise ortalama 14.4 dakika sahada kalarak; 5.2 sayı ve 3.7 ribaund ortalamaları tutturmuştu. Ardından, geçen sene Şubat ayı başında Zalgiris Kaunas'a transfer olan solak pivot, Litvanya Ligi'nde 16, Baltık Ligi'nde 4, Turkish Airlines Euro League ve VTB Ligi'nde ise 3'er maçta görev yaptı. Litvanya Ligi'nde forma giydiği 16 maçta ortalama 15.6 dakika sahada kalan Trent Plaisted, bu maçlarda; 5.8 sayı, 3.9 ribaund ve 1 asist ortalamaları ile oynamış, Turkish Airlines Euro League'de ise ortalama 17.3 dakika sahada kalarak; 7.7 sayı ve 5.7 ribaund ortalamaları ile görev yapmıştı..

Bu arada Plaisted, geçtiğimiz sezon Turkish Airlines Euro League TOP 16 maçında Zalgiris Kaunas'ın sahasında Fenerbahçe Ülker'i uzatma sonunda 85-84 mağlup ettiği maçta sahada 20 dakika kalarak, 7/7 şut isabetiyle 12 sayı üretmişti..

Bu sezon ise Ukrayna ekibi Cherkasy ile Ukrayna Ligi'nde 7 maça çıkan Plaisted, bu maçlarda ortalama 30.4 dakika sahada kalarak; 13.6 sayı ve 7.1 ribaund ortalamaları yakalamıştı. Önümüzdeki Pazar günü İzmir'e gelmesi beklenen ABD'li pivot, takımının Cumartesi günü oynayacağı Hacettepe Üniversitesi maçında sahada yer alamayacak..
Plaisted Bu Kez Aliağa'da. Plaisted Bu Kez Aliağa'da. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:19 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.