Advertisement

Efes, Deplasmanda CSKA'ya Direnemedi (96-68)

Turkish Airlines EuroLeague E Grubu'ndaki temsilcilerimizden Anadolu Efes, grubundaki ikinci maçında deplasmanda karşılaştığı CSKA Moskova'ya 96-68'lik skorla mağlup olarak ilk yenilgisini almış oldu. Rakibinin baskılı savunması karşısında hücumda oldukça dağınık oynayan temsilcimiz, dış atışlarda da rakibinin 13/27 ile isabet sağladığı bu maçta sadece 3/17 ile isabet bulunca boyalı alan sayılarına yöneldi fakat Vujacic ve Barac dışında pek fazla katkı gelmeyince açılan farkı kapatmak da mümkün olmadı..

Lacivert-Beyazlılar mücadeleye; Kerem Tunçeri, Tarence Kinsey, Sasha Vujacic, Dusko Savanovic ve Esteban Batista beşiyle başlarken, sakatlığı süren Kerem Gönlüm ile birlikte Vlado Ilievski de maç kadrosunda yer almadılar..

Mücadeleye her iki takım da karşılıklı bulduğu sayılarla başlarken, ilk dakikalarda birbirlerine üstünlük kurmakta zorlandılar. Maçın ilk 2 dakikası 4-4’lük eşitlikle geçilirken, temsilcimiz Sasha Vujacic’in basketi ile 4-6’lık üstünlüğü yakaladı. CSKA Moskova bu sayıya Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketi ile yanıt vermekte gecikmedi. Bu dakikadan sonra her iki takım da skor üretmekte zorlanırken, yaklaşık 4 dakika boyunca karşılıklı hücumlardan boş döndüler. Skordaki suskunluğu ev sahibi ekip Andrei Kirilenko’nun sayısı ile bozarken, Anadolu Efes de bu sayıya Sasha Vujacic ile cevap verdi. Periyodun son 3 dakikasına 13-12 CSKA Moskova üstünlüğünde girilirken, bu dakikadan sonra takımlar biraz daha hücum ağırlıklı bir oyun ortaya koyarak daha rahat sayılar buldular ve ilk periyot 23-21 CSKA Moskova üstünlüğünde sona erdi. İkinci periyoda CSKA Moskova Nenad Krstic’in sayısı ile başlarken, Anadolu Efes de rakibine Oliver Lafayette ile cevap verdi. Nenad Krstic ile çok etkili olan ev sahibi ekip, bu oyuncunun elinden üst üste bulduğu sayılarla periyodun ilk 4 dakikası içinde skoru 31-23’e taşıyarak 8 sayılık farka ulaştı. Bu dakikadan sonra da potamızda etkili olan CSKA Moskova, Milos Teodosic, Viktor Khryapa ve Sasha Kaun ile skor üretmeye devam etti ve devrenin son 3 dakikası içinde skoru 43-25’e taşıdı. Skordaki uzun süren suskunluğunu Dusko Savanovic’in üçlüğü ile bozan Anadolu Efes, devrenin son dakikasına da 46-32 geride girdi. Son dakika içinde 4 sayı bulan temsilcimiz, ilk devreyi de 48-36 geride tamamladı.

İkinci devreye hızlı başlayan ev sahibi ekip, Andrei Kirilenko, Nenad Krstic ikilisi ile skoru 52-36 yaparken, temsilcimiz de bu sayılara Dusko Savanovic ile cevap verdi. Milos Teodosic’in üçlüğü ile skoru 55-38 yapan CSKA Moskova, Viktor Khryapa’nın üçlüğü ile de periyodun ilk 3 dakikası içinde 20 sayılık farka ulaştı (58-38). Bu dakikadan sonra da etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip, sert savunması ile temsilcimize ilk 5 dakika boyunca sadece 5 sayı şansı verirken, üst üste bulduğu sayılarla skoru 64-41’e getirdi. Etkili oyununu sürdüren ve Anadolu Efes’e kolay sayı şansı vermeyen CSKA Moskova, potamızda çok rahat sayılar bulmaya devam etti ve maçın final periyoduna da 74-53 önde girdi. Final periyoduna Jamont Gordon’un sayısı ile başlayan CSKA Moskova’ya, Anadolu Efes de Sinan Güler ile cevap verdi. Darjus Lavrinovic, Jamont Gordon ve Andrey Vorontsevich ile potamızda sayılar bulmaya devam eden ev sahibi ekip, bitime 6 dakika kala skoru 83-59’a taşıdı. Temsilcimize kolay sayı şansı vermeyen ve üst üste bulduğu sayılarla farkı açmaya devam eden CSKA Moskova, karşılaşmanın son 2:42 dakikasına girilirken skoru 90-63’e taşıyarak 27 sayılık farka ulaştı. Karşılaşmanın geride kalan süresinde de skor üstünlüğünü koruyan CSKA Moskova, mücadeleden 96-68 galip ayrıldı.


SALON: Universal Sports Hall

HAKEMLER: Guerrino Cerebuch (İtalya), Vicente Bulto (İspanya), Sinisa Herceg (Hırvatistan)

CSKA MOSKOVA (96): Milos Teodosic 13 (1 ribaund-3 asist), Darjus Lavrinovic 6 (3 ribaund-1 asist), Ramunas Siskauskas 5 (3 ribaund-1 asist), Sammy Mejia 3, Nenad Krstic 14 (5 ribaund), Andrei Kirilenko 15 (8 ribaund-2 asist), Andrey Vorontsevich 5 (3 ribaund), Alexey Shved 11 (1 ribaund-4 asist), Sasha Kaun 4 (1 ribaund-1 asist), Viktor Khryapa 11 (3 ribaund-8 asist), Jamont Gordon 9 (1 ribaund-2 asist).

ANADOLU EFES (68): Tarence Kinsey 4 (2 ribaund-1 asist), Kerem Tunçeri 2 (1 asist), Cenk Akyol 2 (2 ribaund-1 asist), Esteban Batista 4 (3 ribaund), Sasha Vujacic 21, Dusko Savanovic 7 (8 ribaund-1 asist), Ermal Kurtoğlu, Sinan Güler 7 (1 ribaund-1 asist), Oliver Lafayette 6 (2 ribaund-3 asist), Stanko Barac 15 (2 ribaund-2 asist).

1. PERİYOT: 23-21
2. PERİYOT: 25-15
3. PERİYOT: 26-17
4. PERİYOT: 22-15

Özet: Tbf
Efes, Deplasmanda CSKA'ya Direnemedi (96-68) Efes, Deplasmanda CSKA'ya Direnemedi (96-68) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:07 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.