Advertisement

Fenerbahçe Ülker'den Galibiyetli Açılış (65-63)

Turkish Airlines EuroLeague G Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki ikinci ve Ülker Sports Arena'nın da açılış maçında konuk ettiği İtalyan ekibi Emporio Armani Milano'yu 65-63'lük skorla mağlup ederek ilk galibiyetini elde etti. Son bölüme kadar büyük çekişmeye sahne olan maçta, son hücumda Fotsis'in üçlük atışı isabetli olmayınca temsilcimiz pek iyi oynayamadığı bir maçtan önemli bir galibiyetle ayrılmayı da başardı..

Mücadeleye; Roko Ukic, Ömer Onan, Marko Tomas, James Gist ve Gasper Vidmar beşiyle başlayan temsilcimiz, uzun bir aranın ardından ilk kez tam kadro sahaya çıkarken, 12 kişilik kadroda yer almayan isim ise Hakan Demirel oldu. Roko Ukic ve Bojan Bogdanovic ikilisi ise 12.191 kişinin izlediği bu maçta galibiyetin baş mimarları oldular..

Ülker Sports Arena’da skor perdesini açan isim Marko Tomas’tı. EA7 Emporio Armani Milan, Stefano Mancinelli - Antonis Fotsis ikilisiyle öne geçtikten sonra Roko Ukic durumu eşitledi. Skordaki denge karşılıklı basketlerle periyodun son dakikasına kadar korundu. Fakat temsilcimiz, BojanBogdanovic’in isabetli serbest atışlarıyla ilk çeyreği 12-10 önde tamamlamayı bildi. İtalyan ekibi ikinci periyoda Drew Nicholas’ın üçlüğüyle girerken, Bogdanovic’ten hemen cevap geldi. Hırvat forvetiyle sayı üretmeyi sürdüren Sarı-Lacivertlilerde Oğuz Savaş da hücum katkısı vererek farkı 3’e çıkardı. Nicholas’ın ikinci üçlük denemesini de sayıya çevirmesinin ardından Fenerbahçe Ülker rakip pota altında yine Oğuz ile etkili oldu ve durum tekrar eşitlendi. Ama temsilcimiz, Roko Ukic’in tribünleri ayağa kaldıran üçlüğüyle soyunma odasına 30-28 önde gitti.

Üçüncü periyoda Marko Tomas’ın turnikesiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, Stefano Mancinelli’nin arka arkaya basketlerine engel olamadı. Antonis Fotsis’in zor pozisyondaki üçlüğüyle dengeyi sağlayan EA7 Emporio Armani Milan, Tomas’ın başarılı ataşına da Mason Rocca ile yanıt verdi. Fakat temsilcimiz sonraki bölümde savunma direncini artırıp arkaya isabetlerle farkı 6’ya çıkardı ve Drew Nicholas’ın üçlüğüne rağmen final çeyreğine 46-43 avantajlı girdi. Dördüncü periyodun ilk dakikalarında Bojan Bogdanovic ve Emir Preldzic ile üstünlüğünü koruyan Sarı-Lacivertlilerde Kaya Peker farkı 6’ya yükseltti. Fotsis’in uzak mesafeli atışıyla toparlanan İtalyan ekibi, Kaya - Emir ikilisini durduramayınca 35. dakikada skor 58-50’ye geldi. Konuk atkım yine Fotsis sayesinde nefes alsa da Rocca’nın kaçırdığı 3 serbest atış İtalyanlara pahalıya patladı. Fenerbahçe Ülker de son hücumda rakibine sayı şansı tanımadı ve zorlu maçı 65-63 kazandı.


SALON: Ülker Sports Arena

HAKEMLER: Miguel Perez, Fernando Rocha, Robert Vyklicky

FENERBAHÇE ÜLKER (65): Roko Ukic 16 (6 ribaund- 2 asist), Curtis Jerrells, Mirsad Türkcan 2 (12 ribaund), Ömer Onan 2 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 2 (1 ribaund), Kaya Peker 6 (10 ribaund- 1 asist), James Gist (1 asist), Oğuz Savaş 7 (2 ribaund), Marko Tomas 8 (3 ribaund), Bojan Bogdanovic 17, Emir Preldzic 5 (2 asist).

EA7 EMPORIO ARMANI MILANO (63): Jacopo Giachetti, Stefano Mancinelli 13 (4 ribaund- 2 asist), Antonis Fotsis 16 (6 ribaund- 1 asist), Omar Cook 4 (1 ribaund- 8 asist), Drew Nicholas 9 (2 ribaund- 4 asist), Mason Rocca 16 (11 ribaund- 2 asist), Ioannis Bourousis 3 (9 ribaund- 1 asist), Stefano Gentile 2 (3 ribaund).

1. PERİYOT: 12-10
2. PERİYOT: 18-18
3. PERİYOT: 16-15
4. PERİYOT: 19-20

Özet: Tbf
Fenerbahçe Ülker'den Galibiyetli Açılış (65-63) Fenerbahçe Ülker'den Galibiyetli Açılış (65-63) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.