Advertisement

Anadolu Efes, Lafayette İle İmzaladı

Turkish Airlines EuroLeague TOP-16 turu öncesi transferin bitmesine sayılı saatler kala transfer çalışmalarını hızlandıran Anadolu Efes, önceki gün İstanbul'a getirdiği Zabian Dowdell'in dizindeki sakatlık nedeniyle sağlık kontrollerini geçememesinin ardından, sezona Polonya ekibi Asseco Prokom'da başlayan ABD'li Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı..

Geçtiğimiz sezon içerisinde Ergin Ataman göreve geldikten sonra Beşiktaş Cola Turka ile anlaşma sağlayan fakat sağlık kontrollerinde kalp ritminde bir sorun saptandıktan sonra Siyah-Beyazlı takımla sözleşme imzalamadan ülkemizden ayrılan Lafayette, sezonu İsrail ekibi Maccabi Ashdod'da tamamlamıştı. Özellikle savunmacı yapısı ve top çalma sezgileri ile dikkatleri çeken Houston Üniversitesi mezunu guard, 2009-2010 sezonunda 1 maçlık da olsa Boston Celtics forması giymişti. Avrupa kariyerinde Partizan ve Maccabi Ashdod takımları yer alan Lafayette, son olarak da Polonya'nın EuroLeague temsilcisi Asseco Prokom'un formasını giyiyordu..

Bu sezon Asseco Prokom takımı ile Turkish Airlines EuroLeague'de ve VTB Ligi'nde 10'ar maça çıkan 27 yaşındaki ve 1.88 boyundaki ABD'li oyun kurucu, temsilcimiz Galatasaray Medical Park'a karşı da görev yapmıştı. EuroLeague'de görev yaptığı 10 maçta ortalama 24.3 dakika sahada kalarak; 10.7 sayı, 2.5 ribaund, 3.3 asist ve 1.4 top çalma ortalamalarıyla forma giymiş, VTB Ligi'nde görev aldığı 10 maçta ise ortalama 22.6 dakika sahada kalarak; 7 sayı, 2.8 ribaund, 3.3 asist ve 1 top çalma ortalamaları yakalamıştı..

Temsilcimiz Galatasaray Medical Park karşısında Polonya'daki ilk maçta 20 dakika sahada kalarak 5/5 saha içi isabetiyle 12 sayı üreten Lafayette, Abdi İpekçi Arena'daki ikinci maçta çok düşük yüzdeyle hücum etmesine rağmen 18 sayı kaydetmeyi başarmıştı..
Anadolu Efes, Lafayette İle İmzaladı Anadolu Efes, Lafayette İle İmzaladı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.