Advertisement

Galatasaray Medical Park'ta Kara Bulutlar

Ülkemizi EuroLeague'de temsil eden Galatasaray Medical Park erkek ve kadın basketbol takımları, şu günlerde üst üste gelen sakatlık ve rahatsızlıklar nedeniyle zor günler yaşıyor. Özellikle Avrupa sınavında çok kritik bir döneme giren Sarı-Kırmızılılarda yaşanan bu sıkıntılar nedeniyle, deneyimli coachlar Oktay Mahmuti ve Ceyhun Yıldızoğlu da son dönemde kadro oluşturma adına bir istikrar yakalayamadı..

Ülkemizi Turkish Airlines EuroLeague'de temsil eden ve ilk sezonunda TOP-16 turuna da yükselmeyi başaran Galatasaray Medical Park erkek basketbol ekibinde genç pivot Sertaç Şanlı, omzundaki sakatlık nedeniyle geçireceği operasyon yüzünden sezonu erken kapatmıştı. Ender Arslan'ın sakatlık nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalmasının ardından yeniden parkelere dönmesiyle rahat bir nefes alan coach Mahmuti, Tutku Açık'tan gelen haberle ise yeniden sıkıntılı bir sürece girdi. Deneyimli oyun kurucunun Hepatit B hastalığı nedeniyle yaklaşık 3 hafta parkelerden uzak kalacağı açıklandı. Galatasaray Medical Park'ın yeni transferi Boris Savovic ise kan testlerinde saptanan bazı sorunlar nedeniyle tedbir amaçlı olarak henüz yeni takımına katılmadı. Sarı-Kırmızılıların bir diğer sıkıntılı ismi ise ağır bir enfeksiyon geçiren Caner Topaloğlu. Mücadeleci oyunuyla bilinen başarılı forvet de Anadolu Efes ile oynanan TOP-16 turu ilk maçında takımındaki yerini alamamıştı. Öte yandan ailevi bazı sorunları olan Darius Songaila ise "mental olarak" sıkıntılı süreç geçiriyor ve yıldız power forvetin henüz Sarı-Kırmızılı forma ile tam randıman verdiğini söylemek güç..

FIBA Kadınlar EuroLeague'de şampiyonluğun önemli adaylarından olan Galatasaray Medical Park kadın basketbol takımı ise son yıllarda çok fazla karşılaştığı çapraz bağ sorunu ile ne yazık ki yine karşı karşıya. Sezona da üst üste gelen sakatlıklar nedeniyle sıkıntılı başlayan Sarı-Kırmızılı takımın genç yıldızı Alba Torrens, takımının önceki akşam Polonya deplasmanında oynadığı Lotos Gdynia maçında yere ters basarak sakatlanmış ve oyuna devam edememişti. Yıldız oyuncunun yapılan ilk kontrollerinde ön çapraz bağlarında kopma şüphesi olduğu açıklandı. Sarı-Kırmızılıların yerli rotasyonundaki önemli isimlerden Gülşah Gümüşay ise takımının antrenmanında benzer bir talihsiz sakatlık yaşadı. Gülşah'ın da sakatlığının aynı olabileceği söylenirken, bu iki oyuncunun kesin durumu ise bugün yapılacak tetkiklerin sonucunda netlik kazanacak. Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz Eylül ayında, Sarı-Kırmızılı takımın genç oyuncularından İlayda Tokmak da aynı şekilde çapraz bağlarından sakatlanmıştı. Yakın geçmişte ise Galatasaray takımının yine önemli isimleri; Işıl Alben, Seimone Augustus ve Yasemen Saylar da çapraz bağlarındaki kopma nedeniyle uzun süre parkelerden uzak kalmışlardı..
Galatasaray Medical Park'ta Kara Bulutlar Galatasaray Medical Park'ta Kara Bulutlar Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 04:27 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.