Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Hacettepe'yi Farklı Geçti (58-79)

Beko Basketbol Ligi'nin 13. haftasının açılış maçında Fenerbahçe Ülker, Ankara Spor Salonu'nda konuk olduğu Hacettepe Üniversitesi'ni Bojan Bogdanovic'in 30 sayılık performansıyla yıldızlaştığı maçta 58-79 mağlup ederek ligdeki 10. galibiyetini elde etti. Bu sonuçla Hacettepe Üniversitesi ise 5 galibiyette kaldı..

İki takım da maça önemli eksiklerle çıktılar. Ev sahibi ekipte Murat Kaya ve Önder Külçebaş bu maçta forma giymezken, Fenerbahçe Ülker'de ise cezalı Emir Preldzic ile birlikte, sakatlıkları bulunan; Roko Ukic, Engin Atsür ve Ömer Onan da maç kadrosunda yer almadılar. Kadroda yer alan ve herhangi bir sağlık sorunu olmadığı açıklanan Gasper Vidmar ise bu maçta süre alamadı. Fenerbahçe Ülker'in deneyimli power forveti Mirsad Türkcan ise uzun bir sakatlık sürecinin ardından ilk kez sahaya çıkarken, mücadeleyi de 5 sayıyla tamamladı..

Hacettepe Üniversitesi mücadeleye; Derya Yannıer, Sherron Collins, Melvin Sanders, Ricardo Marsh ve Hüseyin Beşok beşiyle çıkarken, Fenerbahçe Ülker ise; Hakan Demirel, Curtis Jerrels, Bojan Bogdanovic, James Gist ve Kaya Peker beşiyle mücadeye başladı..

Mücadelede her iki takım da dış atışlarda oldukça kötü bir performans sergilerken, ev sahibi ekibin 5/24 ile üçlük attığı maçta, konuk ekip Fenerbahçe Ülker ise 6/24 ile üçlük atabildi. Düşük yüzdeli şut performansı ile hücumda oldukça zorlanan Hacettepe Üniversitesi, iki sayılık atışlarda 18/47 ile vasatı aşamazken, sadece üç oyuncu ile kullandığı serbest atışlarda ise 7/12 ile yine felaket bir yüzde yakaladı. Fenerbahçe Ülker ise iki sayılık atışlarda 24/37 ile oynarken, serbest atışlarda ise 13/15 ile isabet sağladı. Oyun ve şut yüzdeleri anlamında rakibine kurduğu üstünlüğü diğer istatistiklerde de gösteren Fenerbahçe Ülker, bu maçta rakibine; ribaundlarda 48-34, asistlerde ise 17-9'luk üstünlük kurmayı da başardı..

Bu arada ligin en atlet uzunlarından olan James Gist ve Matthew Bryan-Amaning ikilisinin ardı ardına karşılıklı olarak iki alley-oop'ta smacı kaçırmaları da maçla ilgili enteresan anılardan biriydi. Ve tabi hırslı yapısıyla bilinen Mirsad Türkcan'ın uzun bir aranın ardından parkelere döndüğü bu maçta, oyun içerisinde Onur Altınmakas ile yaşadığı sert diyalog da gözlerden kaçmadı. Maçla ilgili bir başka ilginç detay ise; bu maçın oynandığı 3 Ocak tarihinin, maç içerisinde de pozisyonları itibariyle sık sık karşı karşıya gelen iki kaliteli forvet Melvin Sanders ve Marko Tomas'ın doğum günü olmasıydı..


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Aytuğ Ekti-Zafer Yılmaz-Ahmet Tatlıcı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (58): Özgür Adıgüzel 3 (3 ribaund), Derya Yannier 2 (4 ribaund), Onur Altınmakas (1 ribaund), Orçun Tunca (1 asist), Sherron Collins 13 (4 ribaund-5 asist), Hüseyin Beşok 10 (7 ribaund-1 asist), Ricardo Marsh 20 (3 ribaund-2 asist), Matthew Bryan Amaning 4 (3 ribaund), Melvin Sanders 6 (6 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (79): Curtis Jerrells 6 (1 ribaund-2 asist), Mirsad Türkcan 5 (5 ribaund-3 asist), Erbil Eroğlu 2, Kaya Peker 6 (7 ribaund), James Gist 8 (6 ribaund-1 asist), Oğuz Savaş 10 (9 ribaund), Hakan Demirel 4 (2 ribaund-3 asist), Berkay Candan (1 ribaund), Marko Tomas 8 (5 ribaund-5 asist), Bojan Bogdanovic 30 (7 ribaund-3 asist).

1.PERİYOT: 9-19
2.PERİYOT: 16-25
3.PERİYOT: 16- 8
4.PERİYOT: 17-27
Fenerbahçe Ülker, Hacettepe'yi Farklı Geçti (58-79) Fenerbahçe Ülker, Hacettepe'yi Farklı Geçti (58-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.