Advertisement

Galatasaray, Savovic İle Anlaştı

Galatasaray Medical Park, Sırbistan ekibi Hemofarm Stada forması giyen 24 yaşındaki Sırp power forvet Boris Savovic ile prensip anlaşmasına vardı. Haberi ilk olarak NtvSpor paylaştı..

Genç pivot Sertaç Şanlı'nın omzundaki sakatlık nedeniyle sezonu kapatmasının ardından uzun rotasyonuna takviye için çalışmalarını hızlandıran Sarı-Kırmızılılar, 24 yaşındaki ve 2.06 boyundaki Sırp oyuncu ile anlaşma sağladı. Pozisyonuna göre çabuk ayaklı bir oyuncu olan Savovic, 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda görev yapabiliyor. Hemofarm altyapısından yetişen Savovic, ardından 2009-2010 sezonunda Buducnost forması giydikten sonra yeniden Hemofarm takımına dönmüştü.

Geçtiğimiz sezon temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka karşısında Euro Cup'ta oynanan iki maçta da forma giyen Boris Savovic, Akatlar'daki ilk maçı; 3 sayı, 3 ribaund ile tamamlarken, Sırbistan'daki ikinci maçta ise çabukluk avantajını iyi kullanarak etkili olduğu maçta, uzatma sonunda; 23 sayı ve 7 ribaundluk katkı yapmıştı. Bu 23 sayılık performansı, Savovic'in kariyerindeki en yüksek Avrupa Kupası maçı skoru da oldu..

Bu sezon Hemofarm forması ile Adriyatik Ligi'nde 16 maçta görev alan Boris Savovic, bu maçlarda ortalama 32.9 dakika sahada kalarak; 12.8 sayı, 11.4 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları yakaladı. Şu an için Adriyatik Ligi'nin ribaund kralı durumunda olan Savovic, en değerli oyuncu sıralamasında ise ikinci sırada bulunuyor..
Galatasaray, Savovic İle Anlaştı Galatasaray, Savovic İle Anlaştı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.