Advertisement

Ligde 16. Haftanın Ardından

Beko Basketbol Ligi'nin 16. hafta heyecanı, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla yaşanırken, ligde ikinci yarının ilk haftası yine birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu..

Lider Anadolu Efes, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Erdemirspor'u özellikle yabancı pota altı oyuncularının etkili oyunu ile farklı mağlup etmeyi başardı. Lacivert-Beyazlılarda Savanovic - Batista ikilisi, 82-53'lük galibiyetin baş mimarı oldular. Coach Halil Üner ile çıkışa geçen Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Fenerbahçe Ülker karşısında oyunu uzun süre önde götürse de, Bojan Bogdanovic'in etkili oyunu ile uzatmaya giden maçı 74-84'lük skorla kazanan konuk Sarı-Lacivertliler oldu. Son dönemin formda ekibi Galatasaray Medical Park, oldukça büyük çekişmeye ve savunmaların savaşına sahne olan maçta Olin Edirne'yi 63-58 ile mağlup ederken, Banvit ise zorlu Pınar Karşıyaka deplasmanından 70-83'lük çok önemli bir galibiyet çıkartmayı başardı. Zirve yarışını sürdüren Beşiktaş Milangaz ise; Kemp, Hawkins, Arroyo gibi önemli yabancılarının oynamadığı maçta ligin galibiyetsiz takımı Bandırma Kırmızı'yı deplasmanda 59-79'luk skorla geçmeyi başardı..

Sakatlıklardan yana sıkıntılı iki takımın mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi, deplasmanda karşılaştığı Tofaş'ı yıldız skoreri Anthony Grundy'nin 35 sayılık muazzam performansı ile 81-88 mağlup ederken, Darius Washington'ın sakatlıktan dönmesi ile daha derli toplu bir takım görüntüsü çizen Türk Telekom ise deplasmanda Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni 88-94'le geçmeyi başardı. Hacettepe Üniversitesi ve Aliağa Petkim'in Ankara'daki randevusunda ise gülen taraf uzatma sonunda belli oldu. Ev sahibi Hacettepe, rakibini uzatma sonunda 86-81'le geçerken, play-off yarışında da çok önemli bir galibiyete imza atmış oldu..

Beko Basketbol Ligi'nin 16. haftasında alınan toplu sonuçlar şöyle;

Trabzonspor: 74 - Fenerbahçe Ülker: 84
Bandırma Kırmızı: 59 - Beşiktaş Milangaz: 79
Hacettepe Üniversitesi: 86 - Aliağa Petkim: 81
Antalya Büyükşehir Belediyesi: 88 - Türk Telekom: 94
Anadolu Efes: 82 - Erdemirspor: 53
Tofaş: 81 - Mersin Büyükşehir Belediyesi: 88
Pınar Karşıyaka: 70 - Banvit: 83
Galatasaray Medical Park: 63 - Olin Edirne: 58
Ligde 16. Haftanın Ardından Ligde 16. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.