Advertisement

Maçın Ardından Coachların Değerlendirmeleri

Turkish Airlines EuroLeague TOP-16 turu E Grubu ilk maçında iki temsilcimizi karşı karşıya getiren ve Anadolu Efes'in 68-62'lik galibiyetiyle sona eren maçın ardından, hem Anadolu Efes antrenörü Ufuk Sarıca, hem de Galatasaray Medical Park antrenörü Oktay Mahmuti, düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdiler..

Mücadeleden galibiyetle ayrılan Anadolu Efes’in genç antrenörü Ufuk Sarıca, bunun bir avantaj maçı olduğunu ve kazandıkları için mutlu olduğunu belirtti..

Zorlu mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Sarıca şunları kaydetti; “İlk olarak böyle önemli bir maçı kazanmaktan dolayı mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Sonuç itibariyle bu maç final maçı değil ama avantaj maçıydı. Bence daha farklı kazanmamız gereken bir maçı 6 sayı ile bitirdik ama oyunu domine ettik. Baştan sona üstünlük elimizdeydi. Özellikle Kerem Tunçeri’nin sabah rahatsızlanması üzerine ve yeni oyuncumuzun ilk maçı olması nedeniyle bazı aksaklıklar yaşadık. Savunma anlamında ilk yarıda iyi performans sergiledik bu da bize maçı kazandırdı. İkinci yarıda boş atışları değerlendiremedik. Önemli bir rakibe, antrenör ve oyunculara karşı önemli bir galibiyet aldık. Şimdi önümüzde arka arkaya oynayacağımız önemli iki deplasmandan en az 1 galibiyet almak istiyoruz. Bunu başarırsak önemli bir yol kat etmiş olacağız.” Ufuk Sarıca Lafayette ile ilgili sorulan soruya da şöyle yanıt verdi: ''Lafayette benim istediğim bir oyuncuydu. Bana göre bu dönemde yapılabilecek en iyi transferlerden biri. Defansif özelliği de var. Bu bizim için önemli bir avantaj. İstanbul'a geleli bir gün olmasına rağmen bugün sahada gayet iyiydi.''

Galatasaray Medical Park'ın deneyimli antrenörü Oktay Mahmuti ise maç sonrası yaptığı açıklamada, kötü oynamadıklarını çok iyi mücadele ettiklerini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında sözlerine Anadolu Efes’i tebrik ederek başladı. Mahmuti, kötü basketbol oynamadıklarını söylerken, “Boş atışlar kaçırdık. Normalde sayı bulduğumuz atışlardı. Yoksa mücadele kısmında oldukça iyiydik. Savunmada da iyiydik. Efes’in kadro derinliğine cevap vermeye çalıştık, son ana kadar oyunda kaldık. Bir takım sıkıntılarımız var. Tutku ve Ender’in sakatlığı bunlar olumsuz şeyler. Diğer taraftan 19 yaşında iki genç oyuncu ile ilk 5’e başlıyoruz. Onlara değerli süreler veriyoruz. Furkan vardı bunun yanına Göksenin ekleniyor. Bunlar güzel şeyler. Buralarda oyuncularıma her zaman söylediğim bir şey var. Son efora kadar sahada olmaları bugün onu yaptılar” dedi. Sakat oyuncular hakkında bilgi veren Mahmuti, “Savovic’in kan testinde sıkıntı vardı. Kendisini iyi hissetmiyordu. Caner’in ağır enfeksiyonu var. Tutku'nun muhtemelen 15 gün, minimum 3 hafta hepatit sorunu var. Tutku'nun sıkıntısını bilmiyorduk. Bir haftadır zaten ne olduğunu anlamadık, dün Hepatit sorunu olduğunu anladık. Testler o kadar sürüyor. Yapacağım fazla bir şey yok o konuda. Tabi bu sıkıntılar içerisinde Savovic’i riske etmek istemedik. Onu burada değerlendiremedik. Bu sıkıntılar sporun içinde olan şeyler. Bu oyuncularla devam etmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Oktay Mahmuti, gruptaki şansları ile ilgili sorulan soruya ise, “Şansımızı herkes kadar değerlendiriyorum. Neticede deplasmanda bir maç kaybettik. Başta buralara gelirken hep kademe kademe düşünüp keyif alarak mücadele ederek bu kimliği yansıtarak geldik. Dolayısıyla bugün bu oyuncularla bunları yaptıktan sonra, son saniyede basket girmiş girmemiş bunlar baktığım şeyler değil. Bizden beklentinin artması güzel bundan rahatsız olmuyorum. Bugün artık herkes Galatasaray’ı düşünüyor” şeklinde cevap verdi. Mahmuti, kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarıyla ilgili olarak, “Taraftarımız düştüğümüz yerde bizi ayağa kaldıran ayakta olduğumuzda ise bizi arkamızdan iten çok önemli bir güç. Bu taraftar her yere gelip destekliyor. Bugüne kadar hiç spor kulübünde çalışmadığım bunu hiç hissetmemiştim” dedi.
Maçın Ardından Coachların Değerlendirmeleri Maçın Ardından Coachların Değerlendirmeleri Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.