Advertisement

Galatasaray Liv Hospital, Deplasmanda Dağıldı (84-57)

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, grubundaki üçüncü maçta deplasmanda karşı karşıya geldiği İspanyol ekibi Unicaja Malaga'ya, ikinci yarısında sadece 15 sayı üretebildiği mücadelede 84-57 mağlup olarak ikinci yenilgisini aldı.

Sakatlıklardan yana bir hayli sıkıntılı olan temsilcimizde; Manuchar Markoishvili, Cenk Akyol, Ender Arslan, Furkan Aldemir ve Nathan Jawai, bu maçta forma giyemedi. Sakatlığı nedeniyle uzun bir süre parkelerden uzak kalan Engin Atsür ise kadroda yer alsa da mücadelede süre almadı. Temsilcimiz, mücadeleye; Carlos Arroyo, Jamont Gordon, Göksenin Köksal, Zoran Erceg ve Erwin Dudley beşiyle başladı. Ev sahibi ekip ise; Earl Calloway, Zoran Dragic, Mindaugas Kuzminskas, Nik Caner-Medley ve Rafael Hettsheimeir beşiyle parkeye çıktı. 

Bu maçta 16 hücum ribaundu alan Sarı-Kırmızılılar, rakibine ribaundlarda 36-34 üstünlük kurarken, üç sayılık atışlarda ise 5/23 ile düşük yüzdeli bir performans sergiledi. Bu maçta 12 sayı ve 10 asist ile double-double yapan Jamont Gordon, dış atışlarda 1/6 ile isabet bulabilirken, Milan Macvan 11 sayı ve 9 ribaund, yeni takımıyla ilk maçına çıkan Pops Mensah-Bonsu ise 10 sayı ve 11 ribaund ile mücadele etti. Ev sahibi ekibin en etkili ismi Nik Caner-Medley olurken, deneyimli power forvet 5/7 şut isabetiyle 16 sayı üreterek maçın da en skorer oyuncusu oldu.

İspanya'da sayı perdesi Galatasaraylı Zoran Erceg ile açılırken maça iyi başlayan taraf Unicaja Malaga oldu. Malaga, oyun kurucularımıza yaptığı baskıyla Galatasaray Liv Hospital'in hücum setlerini bozdu ve karşı potada da başarılı oldu. Temsilcimizde rakibe verilen hücum ribauntları epey can yakarken Unicaja Malaga, ikinci şansları iyi değerlendirdi ve ilk periyodu 20-12 önde geçti. İkinci çeyrekte Sinan Güler'in oyuna girmesiyle hücumu rayına oturtan Galatasaray Liv Hospital, 5-0'lık seriyle rakibine yetişti. Sarı-kırmızılı oyuncuların dış atışlarda yakaladığı güvene Macvan ve Mensah Bonsu'nun pota altındaki sayıları oyunun temsilcimizin lehine dönmesini sağladı. Savunmada dozajı arttıran Galatasaray, Gordon'un çok yönlü istatistiği liderliğinde hücumda vitesi yükseltti. Çeyreğin son hücumunda Unicaja Malaga'da Dragic üç sayılık atışıyla son sözü söylese de temsilcimiz devreyi 42-41 önde kapamayı başardı.

Mücadelenin üçüncü çeyreğinde Galatasaray Liv Hospital, adeta ilk periyodun bir kopyasını yaşadı ve sayı üretmekte epey zorlandı. Unicaja Malaga, maçın temposunu yukarı çekerek kontrolü eline geçirdi. 11-4'lük bir seri yakalayan ev sahibi takım farkı çift hanelere çekmeyi başardı. Temsilcimizin top kayıplarında iyi hücuma çıkan İspanyol temsilcisi periyodu 61-50 önde kapattı. Galatasaray Liv Hospital'de sakatlıkların getirdiği dar rotasyon son çeyrekte parkedeki oyunculara yorgunluk olarak yansıdı. Hücumdan boş dönen temsilcimizi geride az adamla yakalayan Malaga, farkı giderek açtı. İkinci yarıda yalnızca 15 sayı üretebilen sarı-kırmızlılarda üst üste gelen top kayıpları sonrası İspanyol ekibi parkeden 84-57 galip ayrıldı.  


SALON: Martin Carpena 

HAKEMLER: Sasa Pukl (Slovenya), Boris Shulga (Ukrayna), Joseph Bissang (Fransa)

UNICAJA MALAGA (84): Dejan Todorovic 2, Domantas Sabonis 6 (1 ribaund), Sergi Vidal 2 (2 asist), Earl Calloway 13 (1 ribaund- 5 asist), Carlos Suarez 4 (3 ribaund- 2 asist), Jayson Granger 9 (2 ribaund- 5 asist), Fran Vazquez 10 (5 ribaund), Mindaugas Kuzminskas 5 (2 ribaund- 1 asist), Zoran Dragic 10 (4 ribaund- 1 asist), Rafael Hettsheimeir (2 ribaund- 1 asist), Nik Caner-Medley 16 (6 ribaund), Vladimir Stimac 7 (6 ribaund- 2 asist).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (57): Zoran Erceg 5, Jamont Gordon 12 (7 ribaund- 10 asist), Doğukan Sönmez, Göksenin Köksal 2 (1 asist), Engin Atsür, Pops Mensah-Bonsu 10 (11 ribaund- 1 asist), Milan Macvan 11 (9 ribaund), Carlos Arroyo 7 (2 ribaund- 1 asist), Sinan Güler 3 (1 ribaund- 1 asist), Erwin Dudley 4 (3 ribaund- 1 asist), Henry Domercant 3 (1 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 20-12
2.PERİYOT: 21-30
3.PERİYOT: 20-8
4.PERİYOT: 23-7


Özet: Ntvspor
Galatasaray Liv Hospital, Deplasmanda Dağıldı (84-57) Galatasaray Liv Hospital, Deplasmanda Dağıldı (84-57) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:11 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.