Advertisement

Fenerbahçe Ülker, Partizan'ı da Devirdi (78-88)

Turkish Airlines Euroleague A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, grubundaki dördüncü maçında Sırbistan deplasmanında konuk olduğu Partizan NIS Belgrade'yi 78-88 mağlup ederek namağlup liderliğini sürdürdü. Sırp ekibi ise bu sonuçla 1 galibiyette kaldı.

Bu maçta 19 hücum ribaundu alan Partizan, ribaundlarda 39-30 üstün olan taraf iken, asistlerde ise temsilcimizin 17-7'lik üstünlüğü vardı. Serbest atış çizgisinden 18/26 ile isabet bulan Fenerbahçe Ülker, üç sayılık atışlarda ise 10/22 ile isabet sağladı. Ev sahibi ekip ise 3/14 ile üçlük atış isabeti bulabildi. Bojan Bogdanovic, 6/9 üçlük isabetiyle kaydettiği 26 sayıyla maça damgasını vururken, Bo McCalebb 14, Nemanja Bjelica ise 12 sayı üretti. Fenerbahçe Ülker hücumlarını yönlendiren iki isimden Kenan Sipahi 10 sayı, Emir Preldzic ise 11 sayı, 6 ribaund ve 8 asistlik katkı yaptı. Partizan'da ise Joffrey Lauvergne 20 sayı ve 10 ribaund ile en etkili isim olurken, Tarence Kinsey ise 18 sayı ve 7 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Sakatlıkları süren İlkan Karaman ve Oğuz Savaş'tan yoksun olarak bu mücadeleye çıkan Fenerbahçe Ülker'de, sakatlıktan çıkan Barış Ermiş ise maçta süre almadı. Temsilcimiz, mücadeleye; Kenan Sipahi, Emir Preldzic, Bojan Bogdanovic, Nemanja Bjelica ve Gasper Vidmar beşiyle başlarken, ev sahibi Partizan NIS Belgrade ise; Leo Westermann, Tarence Kinsey, Dragan Milosavljevic, Dejan Musli ve Joffrey Lauvergne beşiyle parkeye çıktı. Bu arada maç içerisinde iki teknik faul alan Partizan antrenörü Dusko Vujosevic, oyundan ihraç edildi.

8000 seyircinin izlediği açıklanan müthiş atmosferdeki mücadelenin ilk çeyreği kıran kırana geçti. Fenerbahçe Ülker'in zayıf noktalarına iyi çalışan Partizan, rakip potada topladığı ribauntlar ve hızlı hücumlarla sayılar buldu. Sarı-lacivertli temsilcimiz ise boyalı alandan sayılar ürettiği çeyreği 17-13 geride kapadı. İkinci çeyreğin başında da işler Fenerbahçe Ülker'in istediği gibi gitmedi. Pionir Arena'da Sırp seyircisinin de desteğini alan Partizan'ın genç 5'i farkı 11'e kadar çıkarmayı başardı. Ancak Obradovic'in hamlesi sonrası Bjelica-McCalebb-Preldzic üçlüsüyle nefes alan temsilcimiz rakibine yetişmeyi başardı. Çeyreğin sonunda sarı-lacivertlerin savunmadaki hatalarını iyi değerlendiren Partizan devreyi 38-30 önde geçti.

Üçüncü çeyreğin başında Partizan Başantrenörü Dusko Vujosevic aldığı teknik fauller sonrası benchten ihrac edilince Fenerbahçe Ülker bu durumu lehine çevirmeyi bildi. 9-0'lık bir seri yakalayan temsilcimiz, çeyreğin sonunda Bogdanovicle ile öne geçmeyi başardı ve son 10 dakikaya 60-57 önde girmeyi başardı.
Son çeyrekte skor üstünlüğünü eline geçiren ve sabırla hücum eden Fenerbahçe Ülker oyun hakimiyetini eline geçirdi. Kenan Sipahi maçın son bölümünde tercihleriyle takıma pozitif katkı sağlarken el yakan topta Bogdanovic 3 sayının gerisinden hata yapmadı ve galibiyeti getirdi. Partizan'ın son saniyelerdeki çabası farkı eritmeyi yetmedi ve temsilcimiz parkeden 88-78 galip ayrıldı.


SALON: Pionir Arena

HAKEMLER: Miguel Perez Perez (İspanya), Sergiy Zaschchuk (Ukrayna), Ioannis Foufis (Yunanistan)

PARTIZAN NIS BELGRADE (78): Joffrey Lauvergne 20 (10 ribaund- 1 asist), Leo Westermann 13 (2 ribaund- 2 asist), Boris Dallo 2 (1 ribaund- 1 asist), Nikola Milutinov 8 (4 ribaund), Dragan Milosavljevic 6 (3 ribaund- 3 asist), Bogdan Bogdanovic 6 (1 ribaund), Djordje Gagic 3 (5 ribaund), Dejan Musli 2, Djoko Salic, Mihajilo Andric, Tarence Kinsey 18 (7 ribaund), Nemanja Bezbradica.

FENERBAHÇE ÜLKER (88): Bo McCalebb 14 (4 ribaund- 3 asist), Ömer Onan, Nemanja Bjelica 12 (5 ribaund- 2 asist), Barış Ermiş, Melih Mahmutoğlu, Linas Kleiza 2 (1 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 8 (5 ribaund), Luka Zoric 5 (3 ribaund- 1 asist), Kenan Sipahi 10 (1 ribaund- 2 asist), James Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 26 (2 ribaund), Emir Preldzic 11 (6 ribaund- 8 asist).

1.PERİYOT: 17-13
2.PERİYOT: 21-17
3.PERİYOT: 19-30
4.PERİYOT: 21-28

Fenerbahçe Ülker, Partizan'ı da Devirdi (78-88) Fenerbahçe Ülker, Partizan'ı da Devirdi (78-88) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.