Advertisement

TB2L’de 8. Haftanın Ardından

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde 8. hafta, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla tamamlandı. Haftanın son maçında Bandırma Kırmızı'yı 75-57 mağlup eden Darüşşafaka Doğuş, 7 galibiyet ile ligde birinci sıraya yerleşti..

Haftanın açılış maçında Gelişim Koleji, sahasında konuk ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni oldukça çekişmeli geçen bir maçın ardından 88-87 mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından her iki takım da haftayı dörder galibiyette kapattı. Maçın son saniyelerinde önce Woodall'ın turnikesi ardından Buckner'ın tipi sayı olmayınca sahadan mağlubiyetle ayrılan İstanbul BŞB, bu maçta rakibine ribaundlarda 35-24'lük üstünlük kurarken, 10/25 ile üçlük isabeti bulan İzmir ekibi karşısında galibiyeti kaçırdı. 5/8 şut isabetiyle oynayan Martin Samarco, 19 sayıla Gelişim Koleji'nin en etkili ismi olurken, 3/7 üçlük isabeti bulan Orbay Kaya ve 6/8 ikilik isabetiyle oynayan Ryan Wright da İzmir ekibinde skorda öne çıkan isimlerdi. İstanbul temsilcisinde ise 6/7 ikilik isabeti bulan Hadi Özdemir, 25 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaparken, Eric Buckner da 8/9 isabet bulduğu maçta 19 sayı ve 11 ribaund ile double-double yaptı fakat çabaları mağlubiyeti önleyemedi.

Final Gençlik ile BEST Balıkesir arasında oynanan mücadelesinde ise galibiyet konuk ekibin oldu. Normal süresi 78-78 sona eren maçta BEST Balıkesir, rakibini 87-94 mağlup ederek altıncı galibiyetini aldı ve haftayı üçüncü sırada tamamladı. Bu sonuçla 3 galibiyette kalan Final Gençlik ise averajla 15. sırada haftayı kapattı. Sakatlıkları süren Marshall Moses ve Oğuzhan Sungur'dan yoksun olarak bu maça çıkan Final Gençlik'te Ersan Özseven'in de üçüncü periyotun sonunda parmağı çıktı fakat deneyimli oyuncu tedaviden sonra maça devam etti. Final Gençlik, bu maçta 30/36 serbest atış isabetiyle çizgiden 30 sayı üretirken, boyalı alan savunmasında biraz aksadı. Rakibine ribaundlarda 40-26 üstünlük kuran ve 16 hücum ribaundu alan BEST Balıkesir, iki sayılık atışlarda 31/48 gibi önemli bir yüzde de yakaladı. 25 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapan Molleone Pattillo, BEST Balıkesir'in en etkili ismi olurken, 11/12 serbest atış isabeti bulan Darryl Thompson da 26 sayı, 8 ribaund ve 8 asist ile fark yarattı. Ev sahibi Bursa ekibinde ise uzatma da dahil oyundan hiç çıkmayan Reginald Holmes, 22/26 serbest atış isabetiyle 37 sayı üretse de çabaları mağlubiyeti önleyemedi. Maç içinde sakatlanan ve oyuna devam eden Ersan Özseven de 16 sayı ve 8 ribaund kaydetti.

Haftanın ilginç maçlarından biri de Ankara'da oynandı. Lige sıkıntılı başlayan ve bu maça yeni antrenörü Özhan Çıvgın yönetiminde çıkanBüyükçekmece Basketbol , maddi sorunlarla boğuşan Hacettepe Üniversitesi'ni deplasmanda 71-79 mağlup etmeyi başardı. Bu sonucun ardından her iki takım da haftayı üçer galibiyette kapattı. Ligde yabancısız mücadele eden Hacettepe Üniversitesi'nde Şahin Ekmen, üçüncü periyotun hemen başında oyundan alınınca soyunma odasına gitmek istedi. Coach Haydar Kemal Ateş'in engel olarak benche yönlendirdiği Ekmen, formasını çıkartıp bench arkasına attıktan sonra en köşeye geçti ve maçın sonuna kadar molalar da dahil bir daha yerinden kalkmadı. Kısıtlı rotasyonla oynayan rakibine; ribaundlarda 35-25, asistlerde ise 24-19'luk üstünlükler kuran Büyükçekmece Basketbol, üç sayılık atışlarda da 10/22 gibi önemli bir yüzde yakaladı. Dış atışlarda 3/18 ile isabet bulan Hacettepe'de, 10/11 şut isabeti bulan deneyimli pivot Nezih Özbakır, ürettiği 25 sayıyla en skorer isim olurken, genelde yüksek post ve kenar şutlarını tercih eden Gökhan Karabıyık da 13 sayı üretti. Konuk ekipte deneyimli oyuncu Erdem Türetken, 18 sayı kaydederken, Alican Güney ve Paris Horne da 13'er sayıyla galibiyette öne çıktılar.

Geçtiğimiz hafta Ankara DSİ Era deplasmanında kritik bir galibiyet alan Pertevniyal, bu hafta sezonun sıkıntılı ekiplerinden Maliye Milli Piyango'yu konuk etti. Genç kadrolarıyla dikkat çeken iki ekibin mücadelesiden galibiyetle ayrılan taraf, 60-67'lik skorla konuk Maliye Milli Piyango oldu. Başkent ekibi, bu galibiyetle bu sezon ikinci kez kazanırken, Pertevniyal ise üç galibiyette kaldı. Son maçta 8/10 üçlük isabeti bulan Okben Ulubay'ın Efes kadrosunda yer alması nedeniyle bu maçta Okben'den yararlanamayan Pertevniyal, takım olarak 3/21 üçlük isabeti bulabildi. Rakibine ribaundlarda 44-35 üstünlük kuran Maliye Milli Piyango ise 4/16 üçlük isabeti bulurken, bu dört isabet de 4/11 ile üçlük atan Denizcan Çevik tarafından kaydedildi. Oyundan hiç çıkmayan genç guard, 28 sayıyla galibiyetin baş mimarlarından olurken, Sean Carter ise 16 sayı ve 21 ribaund ile galibiyete katkıda bulundu. Ev sahibi ekibin ABD'li pivotu Marvin Jefferson ise 16 sayı ve 13 ribaund ile double-double yaparken, Soykan Yıkılmaz'ın 11, Emircan Koşut'un 10 sayısı ise mağlubiyeti önleyemedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Vestel'in Antalya'daki randevusunda ise gülen taraf 96-87'lik skorla ev sahibi Antalya ekibi oldu. Bu sonuçla birlikte her iki takım da haftayı dörder galibiyette kapattılar. Rakibine ribaundlarda 36-26'lık üstünlük kuran Vestel, deneyimli skoreri Alex Gordon'ın 1/6 üçlük isabeti bulduğu maçta üç sayılık atışlarda 5/23 ile isabet bulurken, 9/24 ile dış isabet bulan Antalya ekibinde ise tecrübeli oyuncu Özgür Adıgüzel'in 5/10 isabetle oynaması önemli bir detaydı. Özgür Adıgüzel ve Henry Dobie'nin 20'şer sayı ürettiği Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Damien Kinloch da 9/11 şut isabetiyle 19 sayı kaydetti. Konuk ekipte ise 19 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapan Kehinde Adeleke en etkili isim olurken, 13/14 serbest atış isabetiyle 18 sayı kaydeden Alex Gordon, saha içi isabetinde ise 2/11 gibi düşük bir yüzdede kaldı. 4/5 ikilik isabeti bulan Serhat Uğur da 17 sayı üretse de çabaları mağlubiyeti engelleyemedi.

Haftanın en tartışmalı maçında ise Mamak Belediyesi DSİ Era, İstanbul DSİ'yi deplasmanda Kaspars Kambala'nın son saniyedeki tartışmalı basketinin ardından 68-70 mağlup ederek bu sezonki beşinci galibiyetini aldı. İki galibiyette kalan İstanbul DSİ ise haftayı averajla 16. sırada kapattı. Maçın ilk periyotunda konuk ekibin 11-20, üçüncü periyotunda ise ev sahibi ekibin 24-10 üstünlüğü olan mücadelenin son bölümü başa baş geçerken, hatalı hakem kararları da maçın önüne geçti. Her iki takım da, son bölümdeki hatalı hakem kararlarından sıkıntılıydı. 11/22 ile serbest atış isabeti bulabilen İstanbul DSİ'de Barkın Çınar, 17 sayıyla en skorer isim olurken, Erik Pitts 15, Nenad Delic ise 13 sayı üretti. Mamak Belediyesi DSİ Era'da ise son dönemin formda ismi Kaspars Kambala, 23 sayı ve 13 ribaund ile galibiyette başrol oynarken, Hakan Erol 14, Can Uzun ve Onur Altınmakas ikilisi ise 11'er sayı ürettiler.

Zirve adaylarından Yeşilgiresun Belediyesi, lider girdiği haftada sahasında konuk ettiği Akhisar Belediyesi'ne 77-81 mağlup olarak ikinci yenilgisini aldı ve ikinci sıraya indi. Altıncı galibiyetini alan ve averajla dördüncü sırada haftayı kapatan Akhisar ekibi ise özellikle iki yabancı oyuncusunun etkili oyunuyla sonuca ulaştı. Ev sahibi ekipte ise sakatlıktan çıkan Josh Heytvelt, sadece 5 dakika sahada kalsa da fiziksel olarak tam randıman veremeyince takımına da katkıda bulunamadı. İki sayılık atışlarda 24/36 gibi önemli bir yüzde yakalayan konuk ekipte guard Nic Wise 9/13 şut isabetiyle 22 sayı üretirken, atletizmi ile ligin dikkat çeken oyuncularından olan Darrius Morrow da 10/12 şut isabetiyle 21 sayı ve 18 ribaundluk etkileyici bir performans sergiledi. Akhisar ekibinde Hakan Yapar'ın 17 sayısının yanı sıra, 4/9 üçlük isabetiyle oynayan Mert Eken'in performansları da galibiyette önemli pay sahibi oldu. Taraftarının önünde hesapta olmayan bir mağlubiyet alan Yeşilgiresun Belediyesi'nde ise oyundan hiç çıkmadan maçı tamamlayan Marcus Hall, 3/6 üçlük isabetiyle 25 sayı üretirken, 6/11 ikilik isabetiyle 21 sayı kaydeden Yunus Çankaya ise üçlük atışlarda 1/6 ile isabet bulabildi. 

Denizli'de oynanan maçta Pamukkale Üniversitesi, sahasında konuk ettiği İTÜ'ye 62-69 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte her iki takım da haftayı dörder galibiyette kapattı. Takımdan gönderilen İsrailli pivot Robert Rothbart'tan yoksun olarak bu maça çıkan Pamukkale Üniversitesi'nde skorer oyuncu Osiris Eldridge de bu maçta sakatlandı. Eldridge, 6 hafta siyah-beyazlı formayı giyemeyecek. İlk yarısı denk bir mücadeleye sahne olan maçta, üçüncü periyotta ev sahibi Pamukkale Üniversitesi farkı lehine açsa da, son çeyrekte rakibine 8-27 gibi önemli bir üstünlük kuran İTÜ, kritik bir galibiyete imza attı. Pamukkale Üniversitesi 4/21, İTÜ ise 5/24 ile üçlük isabeti bulabilirken, 18 sayı kaydeden Görkem Sönmez'in performansı İTÜ adına belirleyici oldu. Ejike Ugboja ve Levent Yavuz ikilisi de İstanbul ekibinin galibiyetinde 12'şer sayılık katkı yaptılar. Ev sahibi ekipte Uluğ Kaçaniku, 2/3 üçlük isabetiyle 17 sayı ve 13 ribaundluk performansıyla double-double yaparken, 6/7 ikilik isabeti bulan Osiris Eldridge 15, 8/12 serbest atış isabeti bulan Buğra Dağ da 14 sayı kaydettiler.

Haftanın kapanış mücadelesinde ise Darüşşafaka Doğuş, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda konuk ettiği Bandırma Kırmızı'yı 75-57 ile geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Maça fırtına gibi giren ve 22-8'lik seri yakalayan Daçka, ilk periyotta rakibine 31-15'lik üstünlük kurarak adeta fişi çekti. Üçüncü periyotta her iki takım da hücumda tıkanırken, periyot Daçka'nın 9-8 üstünlüğüyle geçildi. Serbest atış çizgisinden 4/12 isabetle felaket bir yüzde tutturan ev sahibi ekip, buna karşın üç sayılık atışlarda 11/23 ile isabet bulurken, Bandırma Kırmızı ise 4/13 ile üçlük isabeti sağladı. Deneyimli guard Lynn Greer, 3/6 üçlük isabetiyle 19 sayı üretirken, 4/8 üçlük kaydeden Ersin Görkem 15, 3/4 üçlükle oynayan genç guard Erbil Eroğlu da 11 sayı üretti. 16 dakika sahada kalan Lawrence Roberts ise yine beklentilerin altında kalarak sayı bulamadı. Nedim Yücel ise bu maçta süre almadı. Tamamen yerli oyunculardan oluşan kadrosuyla mücadele eden genç Bandırma Kırmızı'da ise 4/6 ikilikle oynayan Cenk Şekeroğlu 11, 2/8 saha içi isabeti bulabilen Burak Şaşmaz ise 10 sayı üretti. 


TB2L’de 8. haftanın ardından oluşan puan durumu şu şekilde:


STakımOGMAYİçPİçATopAPuan
1.Darüşşafaka Doğuş871606513--1,181215
2.Yeşilgiresun Belediyesi86261154131,10341,129314
3.Best Balıkesir86255852230,95621,068914
4.Akhisar Belediye86261156830,93751,075714
5.Mamak Belediyesi D. S. İ. ERA853633604--1,048013
6.İ. T. Ü.8445715747-0,994712
7.Özel Gelişim Koleji84460664551,01070,939512
8.Vestelspor84464563050,98931,023812
9.Antalya Büyükşehir Belediyesi8446115874-1,040812
10.İstanbul Büyükşehir Belediyesi8445995822-1,029212
11.Pamukkale Üniversitesi8445315671-0,936512
12.Pertevniyal Gençlik8355735762-0,994711
13.Büyükçekmece Basketbol8355495672-0,968211
14.Hacettepe Üniversitesi8355986081-0,983511
15.Final Gençlik8356837231-0,944611
16.İstanbul D. S. İ.8265916402-0,923410
17.Bandırma Kırmızı8265225781-0,903110
18.Maliye Milli Piyango826536609--0,880110
TB2L’de 8. Haftanın Ardından TB2L’de 8. Haftanın Ardından Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.