Advertisement

Banvit, İşini Zora Soktu (71-79)

ULEB Eurocup G Grubu'ndaki temsilcimiz Banvit, grubundaki yedinci maçında Bandırma'da konuk ettiği güçlü Rus ekibi Unics Kazan'a 71-79 mağlup olarak 3 galibiyette kaldı ve gruptan çıkma şansını zora soktu. Namağlup liderliğini sürdüren Unics Kazan ise bu galibiyetle birlikte gruptan çıkmayı da garantiledi..

Bu maçta temsilcimize; ribaundlarda 35-34, asistlerde ise 16-11 üstünlük kuran Unics Kazan, üç sayı çizgisinin gerisinden 9/21 ile isabet sağlarken, Banvit ise 5/20 ile isabet buldu. Her iki ekibin de serbest atış çizgisinden 14 sayı ürettiği maçta EJ Rowland, kaydettiği 19 sayıyla temsilcimizin en skorer ismi olurken, maça oldukça tutuk başlayan Chuck Davis ise 16 sayı üretti. Son haftaların formda ismi Sammy Mejia ise 3/9 şut isabetiyle 9 sayıda kaldı. Konuk ekipte ise en skorer isim, yine ABD'li skorer guard Andrew Goudelock olurken, 8/15 şut isabetiyle oynayan formda oyuncu mücadeleyi 22 sayıyla tamamladı. Yunan power forvet Kostas Kaimakoglou da 5/6 ikilik isabetiyle 14 sayı kaydetti.

Son maçlarda rotasyonda pek düşünülmeyen Drew Gordon'ın sadece 1.45 dakika sahada kaldığı mücadeleye Banvit; Earl Jerrod Rowland, Sammy Mejia, Erkan Veyseloğlu, Chuck Davis ve Dusan Cantekin beşiyle çıkarken, 12 kişilik kadrodan sadece Şafak Edge bu maçta süre almadı. Konuk ekip Unics Kazan ise; Tywain McKee, Andrew Goudelock, Luke Harangody, Nikita Kurbanov ve Ian Vougioukas beşiyle parkeye çıktı. 

Karşılaşma, Banvit'ten Mejia, Dusan ve Rowland, Unics Kazan'dan da McKee ve Vougioukas'ın basketleriyle başladı. 4. dakika Unics Kazan'ın 9-6 üstünlüğüyle geçildi. Unics Kazan'ın top kayıplarını Davis ve Mejia ile cezalandıran Banvit, 5. dakikada skoru 10-9 yaptı. 6. dakika, Rus ekibinden, Goudelock ve ev sahibi takımdan Mejia'nın karşılıklı basketleriyle 13-13 eşitlikle geçildi. Rus temsilcisi, Veremeenko ve Kaimakoglou ile hızlı hücumlarda başarılı olunca, ilk periyodu, 20-16 önde tamamladı. Rus temsilcisi Unics Kazan, ikinci periyoda Zisis ve McKee'nin basketleriyle başladı. Maçta 12. dakika 19-27 konuk takımın üstünlüğünde geçildi. Banvit'ten Simmons'un basketine, McKee ve Zisis ile cevap veren Unics Kazan, 14. dakikada farkı 12 sayıya (21-33) çıkardı. Rowland, Dusan, Davis ve Erkan ile aradaki sayı farkını kapatmaya çalışan Banvit karşısında Unics Kazan, Goudelock ile etkili olunca devreyi 36-30 önde bitirdi.
      
Üçüncü periyotta Banvit, Davis ile hücumda etkili oldu ve 23. dakikada farkı 4 sayıya (38-42) indirdi. Unics Kazan, Goudelock ve Veremeenko, Banvit ise Rowland ve Erkan ile sayılar buldu. 26. dakika konuk takımın 50-44 üstünlüğünde geçildi. Banvit, Rowland ve Prepelic ikilisi ile boyalı alanda başarılı olmasına rağmen Rus takımı aradaki sayı farkını korudu ve son bölüme 57-49 önde girdi. Dördüncü periyoda Davis'in sayılarıyla başlayan Banvit, 31. dakikada aradaki sayı farkını 4 sayıya (53-57) kadar indirdi. Cevher ve Rowland ikilisinin basketlerine Kaimakoglou ve Zisis ile karşılık veren Unics Kazan, son beş dakikaya 64-58 önde girdi. Sert savunmasını Veremeenko, Kaimakoglou ve Goudelock'un sayılarıyla süsleyen konuk takım, aradaki sayı farkını korudu ve karşılaşmayı 79-71 kazandı.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Banvit Başantrenörü Dimitris Itoudis; "Devre arasında oyuncularımla konuştuğumda geri geleceğimizi söyledim. Herkes hemfikirdi ancak bunu başaramadık" dedi. Itoudis, maçın ardından yaptığı açıklamada, oynadıkları takımın, grubun yenilgisiz ekibi olduğunu ifade ederek, Türkiye liginde kazandıkları zorlu iki maçtan sonra Avrupa maçını kaybettikleri için üzgün olduğunu kaydetti. Maça iyi başlangıç yapamadıklarını dile getiren Itoudis, şunları söyledi: "Ancak ilerleyen dakikalarda iki defa geri geldik. Farkı iki sayıya kadar düşürdük ancak Unics Kazan, tahmin edemediğimiz basketler buldu. Devreyi 6 sayı geride bitirdik. Devre arasında oyuncularımla konuştuğumda geri geleceğimizi söyledim. Herkes hemfikirdi ancak bunu başaramadık. Oyuncularımı verdikleri mücadeleden dolayı kutluyorum." Itoudis, seyircilerine bir galibiyet hediye etmek istediklerini ancak olmadığını vurgulayarak, "Kimsenin şüphesi olmasın biz sağlıklı kaldığımız ve seyircimizin de desteği sürdüğü sürece gelecek bizim olacaktır" dedi.


SALON: Kara Ali Acar Spor Salonu

HAKEMLER: Robert Lottermoser (Almanya), Radomir Vojinovic (Karadağ), Aleksandar Glisic (Sırbistan)

BANVİT (71): Earl Jerrod Rowland 19 (2 ribaund- 2 asist), Şafak Edge, Chuck Davis 16 (7 ribaund- 3 asist), Sammy Mejia 9 (6 ribaund- 3 asist), Stefan Markovic (1 ribaund- 1 asist), Dusan Cantekin 4 (2 ribaund- 1 asist), Keith Simmons 4 (4 ribaund- 1 asist), Ermal Kuqo (2 ribaund), Klemen Prepelic 8 (2 ribaund), Drew Gordon, Cevher Özer 6 (3 ribaund), Erkan Veyseloğlu 5 (2 ribaund).

BC UNICS KAZAN (79): Tywain McKee 12 (2 ribaund), Nikos Zisis 10 (2 ribaund- 8 asist), Luke Harangody (1 ribaund- 1 asist), Vladimir Veremeenko 9 (5 ribaund- 1 asist), Ian Vougiukas 10 (3 ribaund), Evgeny Kolesnikov, Dmitry Sokolov, Kostas Kaimakoglou 14 (7 ribaund- 1 asist), Andrew Goudelock 22 (2 ribaund- 1 asist), Chuck Eidson 2 (10 ribaund- 3 asist), Nikita Kurbanov (1 ribaund- 1 asist), Maxim Sheleketo.

1.PERİYOT: 16-20
2.PERİYOT: 14-16
3.PERİYOT: 19-21
4.PERİYOT: 22-22


Özet: A.A
Banvit, İşini Zora Soktu (71-79) Banvit, İşini Zora Soktu (71-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 06:04 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.