Advertisement

Galatasaray Liv Hospital'den İkinci Galibiyet (75-78)

Turkish Airlines Euroleague C Grubu'ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, grubundaki dördüncü maçında deplasmanda karşı karşıya geldiği Polonya ekibi Stelmet Zielona Gora'yı 75-78 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti. Polonya ekibi ise bu sonuçla haftayı 1 galibiyette kapattı..

Maçın başında ribaundlarda epey sıkıntı yaşayan temsilcimiz, buna rağmen sonradan dengeyi kurarak maç sonunda ribaundlarda 32-29, asistlerde ise 18-13 ile üstün olan taraftı. Galatasaray Liv Hospital, üç sayı çizgisinin gerisinden 5/14 ile isabet bulurken, ev sahibi Zielona Gora ise çoğu zor atışlardan olmak üzere 10/25 ile üçlük isabeti sağladı. Erwin Dudley, 8/15 şut isabetiyle 21 sayı ve 8 ribaund kaydederek galibiyetin baş mimarı olurken, 5/7 isabetle oynayan Pops Mensah-Bonsu ise 15 sayı ve 9 ribaund ile maçı tamamladı. Ev sahibi Zielona Gora'da ise 3/4 üçlük isabetiyle oynayan Erving Walker ve 3/8 üçlük kaydeden Przemyslaw Zamojski, 17'şer sayı kaydettiler.

Galatasaray Liv Hospital'de sakatlıkları nedeniyle takımdan uzun süre ayrı kalacak olan Nathan Jawai ve Manuchar Markoishvili'nin yanı sıra, sakatlıkları süren Cenk Akyol ve Furkan Aldemir de bu maçta forma giyemedi. Bu maç için Polonya'ya giden kafilede yer alan fakat henüz fiziksel olarak hazır olmayan Engin Atsür de maç kadrosunda yer almadı. Sarı-Kırmızılılar, mücadeleye; Carlos Arroyo, Sinan Güler, Jamont Gordon, Erwin Dudley ve Pops Mensah-Bonsu beşiyle başladı.

4500 seyircinin izlediği açıklanan mücadeleye Stelmet Zielona Gora hızlı başladı. Tempoyu yüksek tutan ev sahibi takım topladığı hücum ribauntlarıyla ikinci şansları iyi değerlendirdi. Polonya ekibinde Koszarek'in asistleri Dragicevic'in skorer oyunlarıyla sayı üretirken temsilmizde ise skor yükünü Erwin Dudley çekti. Sarı-kırmızılılar çeyrek sonunda Arroyo ve Bonsu'dan katkı yakalayınca ilk periyodu 25-22 önde kapadı. Ergin Ataman ikinci çeyreğe farklı bir 5 sürerken, temsilcimiz Zoran Erceg ve Domercant'la sayılar buldu. Zielona Gora ise hücumda erken sayılar bularak sonuca gitti. Galatasaray Liv Hospital, Mensah Bonsu'nun her iki potada da etkili olduğu bölümde farkı çift hanelere kadar çekse de çeyreğin sonunda Brackins'den gelen üçlük devrenin skorunu belirledi ve temsilcimiz, ilk yarıyı 43-36 önde bitirdi. 

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray Liv Hospital oldu ancak 10-0'lık bir seri yakalayan Stelmet Zielona Gora maça tutunmayı başardı. Ev sahibi takım skor dağılımını iyi paylaşırken, temsilimiz Erwin Dudley ile önde kalmayı başardı. Çeyreğin sonunda Gordon'dan gelen üç sayılık atış, sarı-kırmızılı takımın son 10 dakikaya 61-52 önde girmesini sağladı. Son periyodun başında Zielona Gora farkı 2'ye kadar indirmeyi başarırken, Galatasaray Liv Hospital'in uzun süre sayı üretemediği bölüm Bonsu'nun harika smacıyla son buldu. Gordon ve Arroyo ile yeniden ayağa kalkan sarı-kırmızılılar, çeyrek sonunda Erwing Walker'ın sayılarına engel olamadı ve ev sahibi takım öne geçmeyi başardı. Son saniyeleri büyük bir heyecana sahne olurken Zielona Gora'nın eli boş döndüğü hücumda Bonsu çok kritik bir ribauntla Galatasaray'a 75-78'lik galibiyeti getirdi.


SALON: Centrum Rekreacyjno Sportowe

HAKEMLER: Jose Ramon Garcia Ortiz (İspanya), Tomas Jasevicius (Litvanya), Alexey Davydov (Rusya)

ZIELONA GORA (75): Erving Walker 17 (2 ribaund), Aaron Cel, David Barlow, Kamil Chanas, Adam Hrycaniuk (2 ribaund), Christian Eyenga 8 (6 ribaund- 2 asist), Vladimir Dragicevic 13 (9 ribaund- 1 asist), Maciej Kucharek 2 (1 ribaund), Craig Brackins 10 (1 ribaund- 1 asist), Marcin Sroka (1 ribaund- 1 asist), Przemyslaw Zamojski 17 (2 ribaund- 3 asist), Lukasz Koszarek 8 (1 ribaund- 5 asist).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (78): Zoran Erceg 7 (4 ribaund- 3 asist), Jamont Gordon 10 (3 ribaund- 4 asist), Doğukan Sönmez, Göksenin Köksal (1 asist), Pops Mensah-Bonsu 15 (9 ribaund), Milan Macvan 2 (3 ribaund), Carlos Arroyo 11 (2 ribaund- 6 asist), Sinan Güler 5 (1 ribaund- 2 asist), Ender Arslan, Erwin Dudley 21 (8 ribaund- 1 asist), Henry Domercant 7 (1 asist).

1.PERİYOT: 22-25
2.PERİYOT: 14-18
3.PERİYOT: 16-18
4.PERİYOT: 23-17

Galatasaray Liv Hospital'den İkinci Galibiyet (75-78) Galatasaray Liv Hospital'den İkinci Galibiyet (75-78) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.