Advertisement

Efes, Zalgiris'i Eli Boş Gönderdi (72-61)

Turkish Airlines Euroleague B Grubu'ndaki temsilcimiz Anadolu Efes, grubundaki dördüncü maçta Abdi İpekçi Arena'da konuk ettiği Litvanya ekibi Zalgiris Kaunas'ı 72-61 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı. Kaunas ekibi ise bu sonuçla haftayı bir galibiyette kapattı..

Her iki takımın da 36 ribaund aldığı mücadelede, asistlerde ise Anadolu Efes'in 18-14 üstünlüğü vardı. Konuk ekip 6/7 ile serbest atış kullanırken, temsilcimiz ise 12/20 ile isabet sağlayabildi. 2/3 üçlük isabetiyle oynayan Scotty Hopson, kaydettiği 15 sayıyla maçın en skoreri olurken, Dusko Savanovic ve Kostas Vasileiadis ikilisi de 13'er sayı üretti. Konuk ekibin en skorer ismi 4/8 üçlük isabetiyle oynayan Justin Dentmon olurken, ABD'li guard tüm sayılarını ilk yarıda attı.

Temsilcimizde sakatlığı süren Kerem Gönlüm maç kadrosunda yer almazken, Lacivert-Beyazlılar mücadeleye; Zoran Planinic, Jamon Lucas Gordon, Scotty Hopson, Dusko Savanovic ve Semih Erden beşiyle başladı. Konuk ekip Zalgiris Kaunas ise; Justin Dentmon, Martynas Pocius, Vytenis Lipkevicius, Paulius Jankunas ve Robertas Javtokas beşiyle parkeye çıktı.

Mücadelede ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. Anadolu Efes, Gordon ve Hopson'ın önderliğinde hücumlar gerçekleştirirken Zalgiris Kaunas'ın hücum ribauntları ve Justin Dentmon'un yüksek yüzdeli dış atışları çeyreği yüksek sayılara taşıdı. Periyodun sonlarına doğru hücumdaki eşleşmeleri lehine çeviren temsilcimiz, farkı 8'e kadar çıkarsa da Zalgiris yetişmeyi bildi ve çeyrek 27-27 sona erdi. Jasikeviciuslu Zalgiris, ikinci çeyreğin başında öne geçmeyi başarırken Anadolu Efes, Gordon ve Planinic'in benchte oturduğu bölümde hücum organizasyonlarında epey zorlandı. Tarafların top kayıpları skor üstünlüğünü eline geçirmesine engel olurken ikinci periyodda da eşitlik bozulmadı ve devre 38-38'lik eşitlikle noktalandı.

Üçüncü çeyreğin başında hücumu rayına oturtan Anadolu Efes 8-0'lık bir seri yakaladı. Euroleague'in skorerlerinden Scotty Hopson'ı iyi kullanan temsilcimiz farkı çift hanelere çıkarma adına fırsatlar yakalasa da Zalgiris dış atışlarıyla buna izin vermedi. Periyodun sonlarında alan savunmasına karşı zorlanan Anadolu Efes ilk iki çeyrekteki eşitliği bozmayı başardı ve son 10 dakikaya 51-49 önde girdi. Çekişme son çeyrekte de devam ederken rakibini hataya zorlayan Anadolu Efes, rakibine 3 kez 24 saniyede potayı göstermedi. Karşı potada da Vasileiadis ve Semih Erden'in performasıyla skor üreten temsilcimiz rakibine molayı aldırdı. Son dakikalarda skor avantajını iyi kullanan Efes Litvanya ekibinin direncini kırarak parkeden 72-61 galip ayrıldı.

Temsilcimiz, grubundaki beşinci maçında, 13 Kasım 2013 Çarşamba günü güçlü İspanyol ekibi Real Madrid ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.


SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Jose Martin (İspanya), Nicola Maestre (Fransa), Sergiy Chebyshev (Ukrayna)

ANADOLU EFES (72): Doğuş Balbay (1 asist), Cedi Osman, Kostas Vasileiadis 13 (4 ribaund- 3 asist), Birkan Batuk 2 (2 ribaund), Semih Erden 10 (8 ribaund- 1 asist), Deniz Kılıçlı, Dusko Savanovic 13 (3 ribaund- 1 asist), Jamon Gordon 2 (2 ribaund- 5 asist), Scotty Hopson 15 (4 ribaund- 2 asist), Tadija Dragicevic 10 (4 ribaund- 1 asist), Zoran Planinic 6 (3 ribaund- 3 asist), Stanko Barac 1 (3 ribaund- 1 asist).

ZALGIRIS KAUNAS (61): Martynas Pocius 3 (1 ribaund- 2 asist), Vytenis Lipkevicius (1 ribaund), Vytenis Cizauskas, Tadas Klimavicius 6 (5 ribaund), Paulius Jankunas 9 (11 ribaund- 2 asist), Robertas Javtokas (7 ribaund- 1 asist), Sarunas Jasikevicius 8 (2 ribaund- 2 asist), Arturas Milaknis 10, Mindaugas Kupsas, Tomas Dimsa, Ksistof Lavrinovic 11 (4 ribaund- 2 asist), Justin Dentmon 14 (3 ribaund- 5 asist).

1.PERİYOT: 27-27
2.PERİYOT: 11-11
3.PERİYOT: 13-11
4.PERİYOT: 21-12

Efes, Zalgiris'i Eli Boş Gönderdi (72-61) Efes, Zalgiris'i Eli Boş Gönderdi (72-61) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.