Advertisement

Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından..


Beko Basketbol Ligi beşinci hafta mücadelesinde Aliağa Petkim ile Pınar Karşıyaka arasında Enka Spor Salonu'nda oynanan ve Pınar Karşıyaka'nın 75-94'lük üstünlüğüyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından, her iki cepheden de mücadele ile ilgili değerlendirmeler geldi..

Hakan Demir'in ayrılığından sonra son iki maçta Aliağa Petkim'in başında Hamdi Gürgen ile birlikte yer alan Sinan Aksoylar, özellikle takım olarak ikinci yarıdaki gayretlerine dikkat çekti. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında görüşlerini paylaşan Aliağa Petkim asistan antrenörü Sinan Aksoylar, “İlk yarıda Karşıyaka takımının baskısı karşısında biraz zorlandık. Hem çok sayı yedik hem de hücum edemedik. Bu tarz takımlara karşı bu skorlardan geriden gelmek zor. İkinci yarıda ki mücadeleden dolayı oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Aliağa Petkim'in oyun kurucusu Serkan Menteşe ise, “Bu maçı kazanmak istiyorduk ama özellikle ilk periyotta, ev sahibi biz olmamıza rağmen, rakibimiz çok istekli ve aktif başladı. Ofansta gerekli her şutu attılar. Böyle olunca ilk periyot sonunda biraz oyundan düştük. İkinci periyotta iyice dağılmıştık zaten. Devre arasında olabildiği kadar kendimizi toplamaya çalıştık ama fark eritebileceğimiz bir durumda değildi veya eritmek için gerekeni yapamadık. Yapacak bir şey yok. Önümüzdeki maçlardan daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız.” dedi.  


Lige ve ULEB Eurocup'a fırtına gibi giren ve üst üste başarılı sonuçlar alan Pınar Karşıyaka'nın Başantrenörü Ufuk Sarıca ise oynadıkları oyunla ilk yarıda maçı bitirdiklerini kaydetti. Sarıca, “Aslında ilk yarıda maçı bitirdik. İlk yarıda oynadığımız oyun, özellikle yaptığımız agresif savunma alkışı hak etti ve maçı da kolayladık” dedi.

Sarıca, ikinci yarıda konsantrasyonu sürdürmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Zaman zaman hatalarımız oldu. Yani skorda belki ikinci yarıda gerideyiz ama sonuç olarak istediğimizi özellikle Hapoel Jerusalem maçından önce almış durumdayız. Bugün için özellikle Barış Hersek’in ve Leo Lyons’un verdiği katkı çok önemliydi.  İkisini de burada kutlamak istiyorum. Bütün maç boyunca konsantrasyonlarını kaybetmediler. Her oyuncumuzdan katkı almamız lazım. Daha iyi oynamak zorundayız. Eğer yukarıları hedefliyorsak, her gün daha güçlü olmak durumundayız. Şimdi de çok fazla vaktimiz yok. Çarşamba günü oynayacağımız Hapoel maçı var. Buna konsantre olup, hazırlıklarına başlayacağız.  Bütün takımı kutluyorum. Bundan sonra da Aliağa Petkim’e kalan diğer maçlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Pınar Karşıyaka oyuncusu Yunus Emre Sonsırma ise yaptığı açıklamada; “Çok iyi bir ilk devre oynadık farkı yirmi beş sayı kadar çıkardık. Ama ikinci devre istediğimiz gibi oynayamadık. Aynı savunmayı yapamadık ama ilk yarıdan aldığımız farkı tutmayı bildik. İyi bir galibiyet oldu bizim için.  Almamız gereken bir galibiyetti. Aliağalı oyuncuları ve antrenörleri tebrik ediyorum.” dedi.
Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından.. Aliağa Petkim - Pınar Karşıyaka Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:43 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.