Advertisement

Türk Telekom, Pınar Karşıyaka'yı Farklı Geçti (96-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Türk Telekom, Ankara Arena'da konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı, üstün bir oyunla 96-74 mağlup ederek ligdeki üçüncü galibiyetini aldı. Kırmızı-Yeşilliler ise bu mağlubiyetle birlikte haftayı 5 galibiyette kapattı..

Ribaundlarda rakibine 34-18'lik ezici bir üstünlük kuran Türk Telekom, asistlerde de 30-8 ile yine çok büyük bir fark yarattı. 14/26 üçlük ve 25/36 ikilik atış isabetiyle oldukça yüksek yüzdeli hücum eden Türk Telekom karşısında konuk ekip Pınar Karşıyaka ise 8/21 üçlük ve 17/32 ikilik isabeti bulabildi. Bu maçta konuk ekip 16/20 ile serbest atış isabeti bulurken, Türk Telekom ise sadece 6 kere geldiği serbest atış çizgisinden 4 isabet kaydetti. 

Pota altından oldukça etkili bir oyun sergileyen Luksa Andric, 7/8 ikilik ve 1/1 üçlük isabetiyle 19 sayı kaydederken, 2/2 üçlük isabeti bulan Joshua Shipp ise 16 sayı üretti. Başkent ekibinde ayrıca; Kerem Tunçeri 15 sayı ve 11 asist ile double-double yaparken, Luka Bogdanovic ise 12 sayı ve 9 ribaund ile maçı tamamladı. Eski takımına karşı forma giyen Ümit Sonkol ise 5/9 şut isabetiyle 14 sayı kaydetti. Konuk ekipte ise özellikle ikinci yarıda üçlükleriyle etkili olan Jon Diebler, 4/7 üçlük isabeti bulduğu maçı 19 sayıyla tamamlarken, İzmir ekibinde fiziksel anlamda en diri görünen isim olan Yunus Emre Sonsırma ise 4/6 şut isabetiyle 14 sayı kaydetti. Esteban Batista ve Leo Lyons ikilisi de 11'er sayı kaydetseler de savunma anlamında epey sıkıntılı bir maçı geride bıraktılar.

Her iki takım taraftarlarının da güzel bir atmosfer oluşturduğu mücadeleye Türk Telekom; Can Akın, Polat Kaya, Joshua Shipp, Luka Bogdanovic ve Cemal Nalga beşiyle başlarken, konuk ekip Pınar Karşıyaka ise; Yunus Emre Sonsırma, Bobby Dixon, Jon Diebler, Barış Hersek ve Esteban Batista beşiyle parkeye çıktı.

Oyun kalitesi anlamında bu sezonki en iyi maçını oynayan Türk Telekom, ilk bölümde ikili oyunları çok iyi kullanarak skor bulduktan sonra, ilerleyen periyotlarda ise Kerem Tunçeri organizeli hücumlarıyla rakibinin dengesini bozdu. Hücumda hızlı şekilde top çevirerek ve topsuz oyunda hareketli kalarak genelde boş atışı bulan başkent ekibi, üç sayılık atışlarda da 14/26 gibi önemli bir yüzde yakalamayı başardı. Üçlüklerden biri de Hırvat pivot Luksa Andric'ten geldi. Kadroya yeni dahil olan Vuk Radivojevic, dengeli oyunu ve tecrübesi ile sahada epey fark yaratırken, onun parkede olması ayrıca iki numaraya geçen Kerem Tunçeri'yi de bir hayli rahatlattı. Tecrübeli oyuncu da çoğu penetre sonrası olmak üzere 11 asist yaparken, üçüncü periyotun son saniyesinde Yunus Emre'nin üzerinden gönderdiği üç sayılık isabet de dahil olmak üzere 3/6 üçlük isabetiyle 15 sayı kaydetti. Josh Shipp'in penetreleri de özellikle ilk yarıda başkent ekibinin işini kolaylaştırırken, Pınar Karşıyaka'nın savunma açıklarını da gözler önüne serdi. Türk Telekom, kazandıkları maçlar da dahil olmak üzere bu sezonki en doğru basketbolunu oynayarak farklı bir galibiyete uzanırken, kaliteli basketbol anlamında da umut verdi. Bu maç sadece oyuncu bazında değil, coaching olarak Josip Vrankovic için de önemli bir eşikti ve Hırvat antrenör fazlasıyla övgüyü hak edecek hamleler ile takımını farklı galibiyete ulaştırdı.

Hafta içerisinde ULEB Eurocup'ta Bosna-Hersek deplasmanında Igokea Aleksandrovac ile iki uzatmaya giden bir maç oynayan ve ardından Zagreb Havaalanındaki grev nedeniyle 5 saatlik ekstra yolculuk yaparak Split'e gidip oradan yurda dönen Pınar Karşıyaka'da bu maçta yorgunluk ciddi anlamda baş gösterdi. Savunmada ayaklar gitmedi ve Kaf Kaf oyuncuları, rakiplerinin karşısında durmakta epey zorlandı. Hücumda da birebirde rakiplerini geçip potaya gitmek yerine genelde orta mesafe şutlar tercih edildi. Türk Telekom'da 4 numarada Bogdanovic ve Ümit Sonkol'un dışarıya çıkıp yüzdeli olarak yüksek post veya dış atış isabeti bulması nedeniyle, Kaf Kaf 4 numaralarının dışarıya çıkarak pota altında pivotlarına yardım getirememesi, özellikle ikili oyunlarda Andric ve Cemal'in etkili oyunu karşısında Pınar Karşıyaka'nın elini kolunu bağladı. Dixon'ın Polat Kaya'nın savunması karşısında penetrede zorlanması, Kaf Kaf'ı genelde zor atışlara yöneltti. Ayrıca 5 numarada Batista ve Mutlu Demir'in sıkıntı yaşaması sonrası bir süre de Barış Hersek beş numaraya geçti ama yine de Andric - Cemal ikilisinin etkinliği durdurulamadı. Dönem dönem alan savunması da deneyen Pınar Karşıyaka, rakibinin yüksek tempolu pas trafiği karşısında boş atışlar vererek bu stratejisinden de sonuç alamadı. Kaf Kaf, hücumda da Leo Lyons'un ikinci periyotta pas feyki sonrası savunmacısını geçerek yaptığı boş smaç dışında da hemen hemen hiç kolay sayı şansı bulamadı.


SALON: Ankara Arena

HAKEMLER: Emin Moğulkoç, Ali Serkan Emlek, Mehmet Serdar Ünal

TÜRK TELEKOM (96): Joshua Shipp 16 (5 ribaund- 2 asist), Can Akın (3 ribaund- 7 asist), Murat Kaya, Pertev Öngüner, Kerem Tunçeri 15 (1 ribaund- 11 asist), Ümit Sonkol 14 (3 ribaund- 2 asist), Hüseyin Beşok, Polat Kaya 3 (1 asist), Vuk Radivojevic 9 (2 ribaund- 4 asist), Luka Bogdanovic 12 (9 ribaund- 2 asist), Luksa Andric 19 (2 ribaund- 1 asist), Cemal Nalga 8 (6 ribaund).

PINAR KARŞIYAKA (74): Barış Hersek (1 ribaund), Onur Kentli, Yunus Emre Sonsırma 14 (2 ribaund), Can Altıntığ 9 (1 ribaund- 4 asist), İnanç Koç 2 (1 asist), Bobby Dixon 6 (2 asist), Mert Celep, Esteban Batista 11 (3 ribaund), Mutlu Demir 2 (2 ribaund), Leo Lyons 11 (7 ribaund- 1 asist), Jon Diebler 19, Soner Şentürk (1 ribaund).

1.PERİYOT: 27-21
2.PERİYOT: 28-14
3.PERİYOT: 24-16
4.PERİYOT: 17-23

Türk Telekom, Pınar Karşıyaka'yı Farklı Geçti (96-74) Türk Telekom, Pınar Karşıyaka'yı Farklı Geçti (96-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.