Advertisement

Aykon TED Ankara Kolejliler, Umut Tazeledi (81-75)

ULEB Eurocup F Grubu'ndaki temsilcimiz Aykon TED Ankara Kolejliler, grubundaki 7. maçında Ankara Arena'da konuk ettiği Karadağ ekibi Buducnost Voli Podgorica'yı 81-75 mağlup ederek üçüncü galibiyetini aldı ve gruptan çıkma umutlarını sürdürdü. Karadağ ekibi ise bu sonuçla iki galibiyette kaldı..

14 hücum ribaundu aldığı maçta rakibine ribaundlarda 36-30 üstünlük kuran Aykon TED Ankara Kolejliler, asistlerde de 20-11 üstün olan taraftı. Son maçların aksine bu kez dış şutlarda istediği isabetleri bulamayan temsilcimiz, 4/15 üçlük isabetiyle oynarken, iki sayılık atışlarda da 30/54 ile isabet sağladı. 37 dakika sahada kalan formda isim Vladimir Golubovic, 8/11 isabetle mücadeleyi; 19 sayı ve 11 ribaundla tamamlarken, 7/11 saha içi isabetiyle oynayan Clay Tucker 16, 2/6 üçlük isabeti kaydeden Kristaps Valters ise 14 sayı kaydetti. Karadağ ekibinde ise Vladimir Mihailovic, 3/5 üçlük isabetiyle 16 sayı kaydederken, 5/5 ikilik isabetiyle oynayan Aleksa Popovic ise 15 sayı üretti.

Temsilcimiz, mücadeleye; Kristaps Valters, Clay Tucker, Caner Erdeniz, Vanja Plisnic ve Vladimir Golubovic beşiyle çıkarken, konuk ekip Buducnost Voli ise; Nikola Ivanovic, Suad Sehovic, Cedomir Vitkovac, Aleksa Popovic ve Jeleel Akindele beşiyle parkeye çıktı. Podgorica ekibinde eski Türk Telekom'lu Aleksandar Capin, sakatlığı nedeniyle bu maçta süre almadı.

Karşılaşmaya Aykon TED Ankara Kolejliler, Valters'ın 3 sayılık basketiyle başlarken, Buducnost Voli Podgorica rakibine Aleksa Popovic'in pota altı basketiyle karşılık verdi. Vitkovac ve Akindele ile basketler bulan rakibi karşısında özellikle Tucker ile sonuca giden Türk temsilcisi, 4. dakikaya 7-6 önde girdi. Aldığı savunma ribauntları sonrasında hücuma hızlı çıkan ve Aleksa Popovic-Akindele ikilisinin basketleriyle 7-2'lik seri bulan konuk takım, 7. dakikada 4 sayılık farkı (9-13) yakaladı. Aykon TED Ankara Kolejliler, Valters ve Tucker'ın skorer oyunlarını sürdürmesiyle rakibine 7-3'lük seriyle karşılık verdi ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle sona erdi. Maçın ikinci periyoduna iyi başlayan taraf Aykon TED Ankara Kolejliler oldu. Muhammed Baygül ile art arda sayılar üreten ev sahibi takım, 14. dakika içinde farkı 6 sayıya çıkardı: 24-18. Buducnost Voli Podgorica, Aleksa Popovic'in önderliğinde 9-3'lük bir seri buldu ve 17. dakikada skorda dengeyi sağladı: 27-27. Devre, 36-35 Buducnost Voli Podgorica lehine sonuçlandı.
      
Karşılaşmanın 3. çeyreğinin ilk dakikalarında Aykon TED Ankara Kolejliler Golubovic, Buducnost Voli Podgorica ise Mihailovic ile sayılar üretti. Rakibinin yaptığı top kayıplarını iyi değerlendiren ve Rasic ile bunları sayıya çeviren Türk temsilcisi, 24. dakikaya 45-40 önde girdi. Dış atışlarda Tucker, pota altında da Golubovic ile yüksek yüzde yakalayan Aykon TED Ankara Kolejliler, 27. dakika da farkı çift haneli sayılara (57-47) taşıdı. Sehovic, Akindele ve Aleksa Popovic ile üst üste sayılar bulan Karadağ temsilcisi, farkı biraz olsun azaltsa da periyot 58-54 Aykon TED Ankara Kolejliler'in üstünlüğüyle tamamlandı. Final periyoduna Aykon TED Ankara Kolejliler, özellikle savunmada çok istekli girdi. Yaptığı sert savunmayla 3 dakika süresince rakibine sayı bulma şansı tanımayan Türk ekibi, Golubovic ve Rasic'in basketleriyle oyunun kontrolünü yeniden eline alarak 9-0'lık seri buldu ve 33. dakika içinde farkı 13 sayıya çıkardı: 67-54. Valters'ın organize ettiği hücumlarda rakibinin açıklarını iyi yakalayan Aykon TED Ankara Kolejliler, yine bu oyuncunun basketleriyle 36. dakikayı da 73-61 üstün geçti. Aykon TED Ankara Kolejliler, son bölümde tempoyu istediği gibi ayarlayarak rakibinin farkı eritmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 81-75 galip ayrıldı.

Maç sonrası başkent ekibinin internet sitesine açıklamalarda bulunan Aykon TED Ankara Kolejliler baş antrenörü Ercüment Sunter, şöyle konuştu: "Evimizde ilk kez maç kazandık, mutluyuz. Başta çok şanssız mağlubiyetler yaşadıysak da Avrupa Kupası'nda tekrar iddialı bir konuma geldik. Maça gelip bizi destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum ama bence bu takım daha fazla desteği hak ediyor. Şu ana kadar oynadığımız maçlarda 300 biletli seyirci sayısını yakalayamadık ve gelecek hafta sahamızda oynayacağımız PAOK maçına Yunanistan ekibi 300 taraftar getirecek. Umarım o gün rakip seyircisi sahamızda bizden daha fazla sayıda olmaz. Gelecek hafta oynayacağımız maç bizim için çok önemli"


SALON: Ankara Spor Salonu

HAKEMLER: Anastasios Piloidis (Yunanistan), Francisco Arana (İspanya), Markos Michaelidies (İsviçre)

AYKON TED ANKARA KOLEJLİLER (81): Berent Kavaklıoğlu, Berkay Candan 10 (2 ribaund- 1 asist), Erdal Bibo, Caner Erdeniz 5 (6 ribaund- 2 asist), Vanja Plisnic 2 (3 ribaund), Kristaps Valters 14 (5 ribaund- 4 asist), Aleksandar Rasic 9 (3 ribaund- 5 asist), Vladimir Golubovic 19 (11 ribaund- 2 asist), Clay Tucker 16 (2 ribaund- 4 asist), Davud Kamer (2 ribaund), Kerem Özkan, Muhammed Baygül 6 (2 asist).

BUDUCNOST VOLI PODGORICA (75): Suad Sehovic 11 (6 ribaund), Vladimir Mihailovic 16 (2 ribaund- 1 asist), Marko Popovic 2 (3 ribaund), Bojan Subotic, Milos Komatina (2 ribaund), Marko Mugosa, Cedomir Vitkovac 4 (1 ribaund- 2 asist), Aleksa Popovic 15 (5 ribaund- 3 asist), Jeleel Akindele 13 (8 ribaund- 1 asist), Nikola Ivanovic 8 (4 asist), Aleksandar Capin, William Coleman 6 (3 ribaund).

1.PERİYOT: 16-16
2.PERİYOT: 19-20
3.PERİYOT: 23-18
4.PERİYOT: 23-21

Aykon TED Ankara Kolejliler, Umut Tazeledi (81-75) Aykon TED Ankara Kolejliler, Umut Tazeledi (81-75) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:57 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.