Advertisement

ULEB Eurocup'ta 7. Maçlar Oynanacak

ULEB EuroCup’ın yedinci haftasında temsilcilerimiz, maçlarını 27 Kasım 2013 Çarşamba akşamı kendi sahalarında oynayacak..

F Grubu’ndaki temsilcimiz Aykon TED Ankara Kolejliler, grubunda ilk üç sırayı alıp bir üst tura çıkmak adına oldukça önemli bir sınavdan geçecek. Kendisi gibi iki galibiyet almış olan Karadağ ekibi Buducnost Voli’yi Ankara Arena'da ağırlayacak olan temsilcimizin karşılaşması 27 Kasım Çarşamba saat 18:30’da başlayacak. Bu kritik randevuyu; Yunan Anastasios Piloidis, İspanyol Francisco Arana ve İsviçreli Markos Michaelides hakem üçlüsü yönetecek. Podgorica'da oynanan ilk karşılaşmayı Karadağ ekibi 80-73 kazanmıştı. Geride kalan 6 maç sonunda temsilcimiz, maç başına; 74.5 sayı, 30.7 ribaund ve 17.5 asist ortalaması yakalarken, Karadağ ekibi ise; 73 sayı, 32.2 ribaund ve 13.2 asist ortalaması tutturdu. Kendi ülkesinin takımına karşı mücadele edecek olan Vladimir Golubovic; 22.8 sayı, 10 ribaund ve 1.3 blok ortalamalarıyla bu sezon ULEB Eurocup'a damga vururken, temsilcimiz adına da yine en önemli hücum silahı olacak. Ankaralı basketbolseverler, bu mücadeleyi 10 TL'ye tribünden izleyebilecek..


3 galibiyet 3 mağlubiyet ile G Grubu’nun üçüncü sırasında yer alan Banvit, evinde grubun yenilgisiz lideri Rus ekibi Unics Kazan’ın karşısına çıkacak. Rakibine karşı oynadığı ilk maçı 72-71'lik skorla bir sayı farkla kaybeden Banvit’in bu kritik mücadelesi 27 Kasım Çarşamba saat 19:00’da Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu'nda oynanacak. Alman Robert Lottermoser, Karadağlı Radomir Vojinovic ve Sırp Aleksandar Glisic'in yöneteceği bu mücadele, Sports TV ve Eurosport 2 kanallarından da naklen yayınlanacak. Geride kalan 6 maçta temsilcimiz; 77.7 sayı, 35 ribaund ve 16 asist ortalamasıyla oynarken, Unics Kazan ise; 79.7 sayı, 35.7 ribaund ve 15.7 asist ortalamaları ile maçlarını tamamladı. Başarılı formda skorer Sammy Mejia, 15.5 sayı ve 6.2 ribaund ortalamalarıyla bu kategorilerde temsilcimizdeki en etkili isim durumunda. Rus ekibinin ABD'li guardı Andrew Goudelock ise 17 sayı ve 3 asist ortalamalarıyla rakibin en formda ismi olarak göze çarpıyor.


E Grubu’nun liderlik koltuğunu geçen hafta Khimki Moskova’ya kaptıran Pınar Karşıyaka ise grubun son sırasında bulunan Rumen ekibi CSU Asesoft Ploiesti’yi Karşıyaka Arena'da konuk edecek. 4 galibiyeti bulunan temsilcimizin maçı, 27 Kasım Çarşamba saat 20:00’de başlayacak. Bu mücadeleyi; Hırvat Srdan Dozai, Sloven Andrej Lovsin ve İsrailli Omer Esteron hakem üçlüsü yönetecek. Romanya'da oynanan ilk karşılaşmayı Kaf Kaf, 72-80'lik skorla kazanmıştı. Pınar Karşıyaka, geride kalan 6 maçta; 83.2 sayı, 36.2 ribaund ve 15.7 asist ortalamaları yakalarken, CSU Asesoft Ploiesti ise; 79.5 sayı, 31.3 ribaund ve 14 asist ortalamaları tutturdu. Bu kupada; 19.8 sayı ve 6.8 asist ortalamaları tutturan Bobby Dixon, bu maçta yine Kaf Kaf'ın en etkili hücum opsiyonu olacak. Bu arada Karşıyakalı taraftarlar, maç biletlerini; tam 20 TL, öğrenci 10 TL karşılığında alabilecek. Ayrıca basketbolseverler, 30 TL karşılığında hafta sonu ligde oynanacak Banvit maçını da izleyebileceği kombine biletlerden de alabilecek.


İlk hafta evinde Spartak Saint Petersburg’a kaybettikten sonra 5 hafta üst üste kazanan Beşiktaş İntegral Forex ise İstanbul’da Litvanya ekibi Neptunas Klaipeda ile karşılaşacak. H Grubu’nda ilk sırada bulunan temsilcimizin, 2 galibiyetli rakibiyle olan bu maçı, 27 Kasım Çarşamba günü saat 20:00’de başlayacak. Akatlar İntegral Arena'daki mücadeleyi; Sloven Andrej Jersan ile birlikte Karadağlı hakemler Igor Dragojevic ve Milos Koljensic yönetecek. Karşılaşma, Sky Türk 360 kanalından da naklen yayınlanacak. Litvanyada oynanan ilk karşılaşmayı temsilcimiz 70-72'lik skorla kazanmıştı. Siyah-Beyazlılar, oynadığı 6 maçta; 67.2 sayı, 36 ribaund ve 13.7 asist ortalaması yakalarken, Litvanya ekibi ise; 80 sayı, 33 ribaund ve 16.8 asist ortalamaları yakaladı. Litvanya'daki ilk maçta temsilcimize galibiyeti getiren son saniye üçlüğünü de atan Chris Lofton, 15.7 sayı ortalamasıyla temsilcimizde en skorer isim durumunda. Sakatlıkları süren Doron Perkins ve Ryan Broekhoff, temsilcimizde bu maçta kadroda yer almayacak. Ağrıları devam eden Muratcan Güler ise maç kadrosunda yer alacak fakat gerekmedikçe riske edilmeyecek. Sundiata Gaines ise Siyah-Beyazlı forma ile ilk Avrupa Kupası maçına çıkacak. Bu arada Siyah-Beyazlı taraftarlar, mücadelenin biletlerini 15 TL'den satın alabilecek.
ULEB Eurocup'ta 7. Maçlar Oynanacak ULEB Eurocup'ta 7. Maçlar Oynanacak Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:28 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.