Advertisement

Olaylı Maçta Ağır Mağlubiyet (72-54)

Turkish Airlines Euroleague 7. hafta mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda karşılaştığı son şampiyon BC Olympiakos'a olaylı bir maçta 72-54 mağlup olarak üçüncü yenilgisini aldı. Yunan ekibi ise bu sonuçla namağlup liderliğini sürdürdü..

Maçın bitimine 3 dakika 8 saniye kala skorda 70-46 ev sahibi takımın üstünlüğü bulunurken, bir pozisyonda Begic'in Mensah-Bonsu'ya arkasından attığı dirsek sonrasında saha karıştı. Bonsu; sert faule yumrukla karşılık verince kavga daha da büyüdü. İki oyuncunun bir boks müsabakasını andıran kavgasına Printezis'in de dahil olması olayları daha büyüttü. Oyuncuların takım arkadaşları ise kavgayı ayırmakta güçlük çekti. Yaşanan kavganın ardından sahaya taraftarlar girerken, tribünlerden de yabancı madde yağdı. Olimpiakos'un tecrübeli oyuncusu Vassilis Spanoulis, mikrofonla taraftarlarını yatıştırmaya çalıştı. Maçın baş hakemi Luigi Lamonica yaşanan kavganın ardından ev sahibi takımdan Printezis ve Begic ile Galatasaray Liv Hospital'den Pops Mensah-Bonsu diskalifiye etti.

Temsilcimizde Furkan Aldemir ve Sinan Güler, 10'ar sayı ile en skorer isimler olurken, başka da çift haneli sayıda skor üreten çıkmadı. Sarı-Kırmızılılarda; Carlos Arroyo 1/9, Malik Hairston 1/7, Zoran Erceg 0/3, Ender Arslan 3/9, Cenk Akyol 1/4, Pops Mensah-Bonsu 1/3, Milan Macvan 0/1, Henry Domercant ise 0/2 saha içi isabetiyle maçı tamamladı. Ev sahibi ekipte ABD'li power forvet Bryant Dunston, 9/12 ikilik isabetiyle 18 sayı üreterek maçın en skorer ismi olurken, 5/8 saha içi isabetiyle oynayan Yunan yıldız Vassilis Spanoulis ise 12 sayı kaydetti. Kadrodaki 12 oyuncunun da süre aldığı BC Olympiakos'da, sadece Acie Law ve Dimitrios Agravanis bu maçta skor üretemezken, Yunan ekibinin yeni transferi Vasileios Kavvadas da mücadeleyi tribünden takip etti.

Sarı-Kırmızılı temsilcimiz, mücadeleye; Carlos Arroyo, Sinan Güler, Malik Hairston, Zoran Erceg ve Pops Mensah-Bonsu beşiyle çıkarken, ev sahibi BC Olympiakos ise; Vassilis Spanoulis, Evangelos Mantzaris, Stratos Perperoglou, Dimitrios Agravanis ve Bryant Dunston beşiyle parkeye çıktı.

Maç boyunca istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamayan temsilcimiz, hücumda da vasata bile yaklaşamayan yüzdelerle şut atınca farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Üç sayılık atışlarda 2/14 ile isabet bulabilen Sarı-Kırmızılılar, iki sayılık atışlarda da 14/43 ile isabet sağlayabildi. Temsilcimizin 20/24 serbest atış isabeti bulduğu maçta ev sahibi Olympiakos ise sadece 4 kere çizgiye gelerek 3 isabet bulabildi. Üç sayılık atışlarda da 7/26 ile isabet sağlayan Pire ekibi, buna karşın iki sayılık atışlarda temsilcimizden 20 sayı fazla üreterek 24/40 ile isabet buldu. İlk periyotu 18-10 geride kapatan temsilcimiz, ikinci çeyrekte Ender ve Furkan'ın gayretleri ile farkı bir dönem 2 sayıya kadar indirse de, soyunma odasına 35-24 geride girdi. Üçüncü çeyrekte rakip hücumlar karşısında direnemeyen Galatasaray Liv Hospital, hücumda da bir türlü organize olamayarak farkın açılmasını önleyemedi ve son çeyreğe 59-35 geride girdi. Olaylı son periyotta rakibine oranla biraz daha gayretli olan temsilcimiz, buna karşın rölanti oynayan rakibi karşısında farkı eritecek ivmeyi yakalayamadı ve mücadeleden 72-54'lük mağlubiyetle ayrıldı.


SALON: Peace and Friendship Stadium

HAKEMLER: Luigi Lamonica (İtalya), Antonio Conde (İspanya), Marcin Kowalski (Polonya)

BC OLYMPIAKOS (72): Brent Petway 4 (2 ribaund), Acie Law (2 ribaund- 3 asist), Bryant Dunston 18 (5 ribaund- 1 asist), Vassilis Spanoulis 12 (1 ribaund- 4 asist), Stratos Perperoglou 3 (4 ribaund- 2 asist), Ioannis Papapetrou 3 (2 ribaund- 1 asist), Kostas Sloukas 5 (4 ribaund- 1 asist), Mirza Begic 8 (5 ribaund), Georgios Printezis 9 (4 ribaund- 1 asist), Dimitrios Agravanis (3 ribaund- 1 asist), Evangelos Mantzaris 3 (2 ribaund- 3 asist), Matthew Lojeski 7 (6 ribaund- 3 asist).

GALATASARAY LIV HOSPITAL (54): Zoran Erceg 2 (4 ribaund- 1 asist), Göksenin Köksal 3 (1 ribaund), Malik Hairston 2 (3 ribaund- 1 asist), Engin Atsür, Cenk Akyol 3 (1 ribaund), Furkan Aldemir 10 (7 ribaund- 1 asist), Pops Mensah-Bonsu 7 (8 ribaund), Milan Macvan 2 (3 ribaund), Carlos Arroyo 6 (1 asist), Sinan Güler 10 (4 ribaund- 1 asist), Ender Arslan 9 (1 ribaund- 2 asist), Henry Domercant (1 ribaund).

1.PERİYOT: 18-10
2.PERİYOT: 17-14
3.PERİYOT: 24-11
4.PERİYOT: 13-19

Olaylı Maçta Ağır Mağlubiyet (72-54) Olaylı Maçta Ağır Mağlubiyet (72-54) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 03:34 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.