Advertisement

TB2L'de 2.Hafta Analizleri


A GRUBU ( FAVORİLER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR )


PERTEVNİYAL (83)-(85)FİNAL GENÇLİK ( PERTEV BAŞLADI FİNAL BİTİRDİ )

Özellikle ilk yarıda etkili oynayan Pertevniyal bu oyununu ikinci yarıya taşıyamayınca Final'e kaybetmekten kurtulamadı. Ancak Final Gençlikspor'un özellikle 3.periyottaki müthiş mücadelesi maçı kazanmalarında büyük rol oynadı.
Pertevniyal'de Yiğitcan Vardal 20 sayı , Bulut Altın 15 sayı , Ramazan Tekin'in 14 sayı 9 ribaundluk performans gösterdi fakat mağlubiyeti önleyemediler.
Final Gençlik 'te ise Gökhan Şenol 12 sayı 6 asist , Hernor Hall 24 sayı 15 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldu.

GENÇ BANVİTLİLER (68)-(59) GENÇ TELEKOM ( GENÇLERDE EN İYİSİ BANVİT )

İki takım da ligde genç oyuncularla mücadele ediyor. Gençlerin mücadelesinde Banvit kendi sahasında iyi bir oyunla kazanmasını bildi. Ancak Genç Telekom bu maçta çifte lisans oyuncusu Can Uğur Öğüt'ün eksikliğini yaşadı ve bu da Genç Telekom için bir dezavantaj yarattı.
Genç Banvitliler'de Ahmet Fatih Canitiz 24 sayı , Ufuk Gürgen 10 sayı 7 ribaund , Erol Çinko 15 sayı ile oynarken , Genç Telekom'da ise Murat 18 sayı 9 ribaund , Barış Gökalp 15 sayı ile dikkat çeken isimler oldu.

VESTEL (99)-(71) ADANASPOR ( VESTEL EVİNDE RAHAT )

Vestel, ilk periyottaki etkili oyunu ile Adanaspor karşısında zorlanmadı (29-9 1.periyot).Daha sonraki periyotlarda Adanaspor'un mücadelesi yeterli olamayınca Vestel kendi evinde kazanarak 2'de 2 yaptı.Vestel'de Serdar Güngör 12 sayı 9 ribaund, Mustafa Güçyetmez 25 sayı , Mustafa Baki Görür 16 sayı , Dock Johnson 19 sayı 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadılar. Adanaspor'da ise Barış Yalman 13 sayı , Cemal Uysal 11 sayı , Jamil Terell 15 sayı 15 ribaund ile ayakta duran isimler oldu.

İST. BŞB. (66)-(58) FMV IŞIKSPOR ( BELEDİYE ÇALIŞIYOR )

Yeni salonunda ilk maçına çıkan İstanbul Belediye maça hızlı başladı. Fark 20 sayılara kadar çıkmasına rağmen Işıkspor'un savunmadaki
isteği farkı eritti. Ancak Belediyespor tecrübeli oyuncuları ile Işıkspor'un maça ortak olmasını engelledi ve kendi evinde çok önemli bir galibiyet aldı .İstanbul Belediye'nin maç boyunca sadece 4 faul atışı kullanması , Işıkspor'un ise 31 faul atışı kullanması
ilginç bir istatistik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Erkan Hacıoğlu 10 sayı , Soner Şahin 15 sayı , İbrahim Daloğlu 10 sayı 7 ribaund , Danelence Johnson 16 sayı 6 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldu. Işıkspor'da ise Özcan Sürücü'nün 14 sayı 7 ribaund, james Macok 28 sayı 7 ribaundluk performansları mağlubiyeti engelleyemedi.

ORMAN (63)-(53) DARÜŞŞAFAKA ( DAÇKA ORMANDA KAYBOLDU )

Maçın ilk yarısında başabaş bir mücadele vardı. Ormanspor'un 3.periyottaki etkili oyunu maçı ev sahibine getirdi. Darüşşafaka'da Tarel Gordon 14 sayı 10 ribaund dikkat çeken isim oldu. Ormanspor'da ise Timuçun Yener 17 sayı 7 ribaund 5 asist, Ryan Wright 18 sayı 9 ribaundla oynadı.

İZMİR BŞB (73)-(81) UŞAK ÜNİ. ( İZMİR BAŞLADI UŞAK BİTİRDİ )

Maça iyi başlayan taraf İzmir ekibi, 2. yarıda tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Uşak Üniversitesi tecrübeli oyuncuları ile 2.yarıda sonuca gitmesini bildi. İzmir Büyükşehir Belediye'de Kıvanç Dinler 21 sayı ile takımını ayakta tutan isimdi. Uşak Üniversitesi'nde ise Mahir Bayrak 19 sayı 6 ribaund, Miguel Morton 17 sayı 15 ribaund ile deplasmanda galibiyeti getiren isimler oldu.



B GRUBU ( ÖLÜM GRUBUNDA SÜPRİZLER HAFTASI )


BEYKOZ (86)-(81) İTÜ ( ÖLÜM GRUBUNDA 1. SÜPRİZ )

Hafta içerisinde Nejat Sayman ile anlaşan Beykoz evinde İTÜ'yü devirdi. Belki de bu haftanın en büyük süprizlerinden birine imza atan Beykoz özellikle 2.ve 3. periyotlardaki etkili oyunuyla maçı kazanmayı başardı. Beykoz'da Yıldırım Boyacı 18 sayı 10 ribaund , Yunus Akçay 27 sayı 6 ribaund 7 asist ile bu galibiyetin mimarları oldu. Teknik Üniversite'de ise
Tolga Tekinalp 33 sayı 12 ribaund , Dennis Mims 10 sayı 16 ribaundla takımlarının lideri konumundaydılar.


OPTİMUM TED (101)-(73) TED İSTANBUL ( OPTİMUM YÜZLEDİ )

İyi oyununu maçın geneline yayan Optimum Ted evinde rahat kazandı. Ankara ekibinin 50 ribaunduna karşı İstanbul ekibinin 30 ribaundu dikkat çeken bir istatistik oldu. Optimum Ted'de Emre Özpulat 12 sayı 11 ribaund , Mehmet Özdoğan 24 sayı , Recai Öztürk 15 sayı 11 ribaund 6 asist ile galibiyette önemli rol oynadı. Ted İstanbul'da ise Can Uzun 20 sayı , Admir Aziz Kan 15 sayı 7 asist ile mücadele etti.


SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (77)-(59) GELİŞİM KOLEJİ ( SELÇUK ÜNİ EVİNDE FARKLI )

Maça çok iyi başlayan taraf İzmir ekibi Gelişim Koleji oldu ancak bu etkili oyununu maçın geneline yayamayan Gelişim, deplasmanda farklı mağlup oldu. Konya ekibi ise ilk yarıdaki kötü oyununa karşın ikinci yarıdaki etkili oyunu sayesinde evinde farklı galip gelmesini bildi. İzmir ekibinde Sercan Topçu 16 sayı , Cihan Mumcuoğulları 10 sayı ile mağlubiyeti engelleyemedi. Onat Akış 15 sayı , Hakan Üsküplü 12 sayı, Sertay Gürsü 10 sayı , Kaan İşbilen 12 sayı ile galibiyeti Konya'ya getiren isimler oldu.


İSTANBULSPOR (57)-(63) GAZİANTEP BŞB.( ANTEP İÇİN İSTANBUL'DA ÖNEMLİ GALİBİYET )

Gaziantep , belki de ligin en zor deplasmanlarından biri olan İstanbulspor maçında son dakikalardaki iyi oyunuyla kazanmayı bildi. İstanbulspor'da ise son dakikaları iyi oynayamamanın sıkıntısı yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta da Kepez deplasmanında aynı sıkıntı ile karşılaşan İstanbul ekibi bu hafta da kendi evinde aynı sıkıntı ile karşılaşınca 2 puanı Antep'e vermek zorunda kaldı. Gaziantep 'te Jamal Boykin 14 sayı 8 ribaund , Cihan Geliçay 13 sayı 5 asist ile dikkat çeken isimler oldurken İstanbulspor'da Feyzi Çelebioğlu 15 sayı 7 ribaund , Nusret Yıldırım 10 sayı ile oynadı.


AKHİSAR (72)-(66) HACETTEPE ÜNİ. ( ÖLÜM GRUBUNDA 2. SÜPRİZ )

Akhisar sahasında ligin en iyi takımlarından biri olan Hacettepe Üniversitesi'ni yenerek çok önemli bir galibiyete imza attı. Hacettepe 'de Derya Yannier 14 sayı, Jermaine Dearmane 13 sayı ile mağlubiyeti engelleyemedi. Akhisar ekibinde ise Burak Şaşmaz 17 sayı 8 asist , Cyrus Gowan 21 sayı 11 ribaund ile galibiyeti getiren isimler oldu.


BAŞAKŞEHİR (77)-(62) KEPEZ BELEDİYE ( ÖLÜM GRUBUNDA 3. SÜPRİZ )

Başakşehir iyi başladığı maçı iyi bitirdi ve seyircisi önünde çok önemli bir galibiyet aldı. Kepez Belediye'nin maçın genelinde kötü bir şut yüzdesi ile oynaması İstanbul deplasmanında mağlubiyeti kaçınılmaz kıldı. Başakşehir 'de, Volkan İncekara 12 sayı , Ahmet Yılmaz 16 sayı ,
Tyrus Boswell 18 sayı 13 ribaund ile bu önemli galibiyette baş rol oynayan isimler oldu. Kepez Belediye'de ise Altay Özurgancı 12 sayı, Cihan Amasyalı 17 sayı kaydetti.

Sinan ATALAY
BASKETBOL ANTRENÖRÜ

TB2L'de 2.Hafta Analizleri TB2L'de 2.Hafta Analizleri Reviewed by Adsız on 23:03 Rating: 5

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ozan Kardeş yazılarını yazarken verdiğin istatiklere ve bilgilere de dikkat etmen lazım.asıl sayı yapan önemli rol oynayan ( senin tabirinle ) oyuncuları yazmıyorsun.her bir satırda unutkanlığın var.yada istekli yapıyorsun bilemem.Bizden hatırlatması.Genel olarak yazılarını beğeniyoruz.

Adsız dedi ki...

@ Adsız

TB2L analizini ben yapmıyorum, değerli basketbol antrenörü Sinan Atalay her hafta oynanan maçları yazıyor, yazacak. Dolayısı ile söylediklerini ona ileteceğim. Zira dediklerini kendi yazılarımda uygulamaya çalışıyorum. Uyarılar için teşekkürler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.