Advertisement

TB2L 1.Hafta Değerlendirmesi


TB2L ‘DE 1.HAFTANIN DEĞERLENDİRMESİ

A GRUBU ( Deplasman takımları mutlu dönüyor)

FMV IŞIK SPOR (59) – (72) VESTEL SPOR

Maça hızlı başlayan taraf konuk Vestel Spor, devreye 35-30 önde girdi. Devre arasında toparlanması beklenen Işıkspor ilk devredeki oyununun üstüne çıkamayınca Manisa ekibi zorlu bir deplasmanda kazanarak lige iyi bir başlangıç yaptı. Ayrıca Işıkspor'daki oyuncuların suratlarındaki mutsuzluk da dikkatlerden kaçmadı. Konuk takımda , 25 sayı 20 ribaunt ile oynayan Dock Johnson galibiyeti getiren isimlerin başında geldi. Işıkspor ‘da ise Serhat Uğur’un 12 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi.

FİNAL GENÇLİK (74) – (77) ORMAN SPOR

İki sert takımın mücadelesinde beklendiği gibi heyecan hiç eksik olmadı. Ancak Ormanspor tecrübeli oyuncularının (özellikle de guard bölgesinde) maça ağırlığını koyması üzerine bu zorlu mücadeleden galip gelen taraf oldu. Ormanspor'da Timuçin 15 sayı 4 asist , Orkun 18 sayı ve Ryan Bradley 26 sayı 6 ribaunt; Final Gençlik Spor ‘da ise Seyit 21 sayı , Hernol Hall 12 sayı 13 ribaunt ile oynadı.

GENÇ TELEKOM (69) – (70) İST.B.ŞEHİR BLD.

Her zaman takımlar için zorlu bir deplasman olan Genç Telekom bu sezon çok genç bir kadro ile mücadele ediyor .İst. Bşb. ise geçtiğimiz sezonki çıkışına devam ediyor. Bu sezon biraz daha tecrübeli bir kadroya sahip olan İstanbul ekibi bu zorlu deplasmanda bitime 1 saniye kala maçı kazandı. Genç Telekom’un çifte lisans oyuncusu Can Öğüt’tün bitime 7 saniye kala attığı 3 sayı İstanbul Büyükşehir Belediye Spor’ da soğuk duş etkisi yarattı(69-69). Ancak tecrübesiz Genç Telekom 1 saniye kala İbrahim Daloğlu’na yaptığı faul ile maçı 70-69 kaybetti. Genç Telekom’da Can Öğüt 22 sayı 6 ribaunt 4 asist ile oynadı. İstanbul Bşb.’de ise Erden Eryüz 9 sayı 10 ribaunt ile galibiyette önemli bir rol üstlendi.

ADANASPOR (84) – (69) İZMİR BŞB.

Yeşilyurt‘un ligden çekilmesi ile son anda lige alınan İzmir ekibi , Adana deplasmanında pek varlık gösteremedi. Maçın belli bölümlerinde iyi bir mücadele örneği gösterseler de bu lig için yeterli kadroya sahip olduklarına inanmıyorum.Adana spor için bu hafta bir şey söylemek pek doğru olmaz rakibi nispeten zayıf bir rakipti . Ancak önemli bir galibiyet, sonuçta kendi evinde oynadılar ve kazanmaları gereken bir maçtı .Adanaspor’ da Erhan Taşlı 15 sayı , Barış Yalman 19 sayı , Volkan Tokcan 11 sayı ile oynadı. İzmir ekibinde ise Kıvanç Dinler 15 sayı , Mustafa Arslantaş 17 sayı 9 ribauntluk performans sergiledi.

UŞAK BELEDİYE (73 ) – (64 ) PERTEVNİYAL

Maça hızlı başlayan Uşak Belediye 2. yarıdaki kötü oyununa rağmen maçı kazanmasını bildi . Ancak kısıtlı rotasyonu olan Uşak Belediye’yi ileride büyük problemler bekliyor. Pertevniyal ise genç bir takım olduğundan dolayı maçı sonuna kadar bırakmadı. Pertevniyal’ de Soykan Yıkılmaz 23 sayı 5 asist ile takımının skor yükünü çekti. Uşak Belediye’de ise Gökhan Sunter 40 dakika oyunda kaldı ve 13 sayı kaydetti , Mahir Bayrak 10 Sayı 6 ribaunt 6 asist , Miguel Morton 15 sayı 10 ribaunt ile galibiyeti getiren isimler oldular.

DARÜŞŞAFAKA (47 ) – (58 ) GENÇ BANVİTLİLER

Sayı yönünden çok kısır geçen maçı pota altını iyi kullanan Bandırma ekibi Genç Banvitliler kazandı. İlk periyottan itibaren maça ağırlığını koyan Banvitliler , zaman zaman Darüşşafaka’nın yaptığı tam saha preslerinde sıkıntı yaşasa da maçın genelinde iyi oynayarak deplasmanda kazanmasını bildi. Genç Banvitliler’ de Ufuk Gürgen 15 sayı , Ahmet Fatih Canitiz 11 sayı 9 ribaunt , Marko Kolaric 12 sayı 10 ribaunt ile galibiyeti getiren isimler oldu. Darüşşafaka’ da ise çifte lisanslı oyuncu Sertaç Şanlı 6 sayı 11 ribaunt , Burak Selen 11 sayı ile ev sahibi ekipte ayakta kalan isimler oldu.

B GRUBU ( Ölüm grubu başladı )

GELİŞİM KOLEJİ (82) – (64) BAŞAKŞEHİR

Ligin yeni takımlarından Başakşehir, ligin tecrübeli takımlarından Gelişim Koleji karşısında deplasmanında bekleneni veremedi. İzmir ekibi 2. ve 3. periyodlardaki etkili oyunu ile maçı rahat kazandı. Başakşehir’de Mehmet Yıldızhan 16 sayı , Ahmet Duman 7 sayı 10 ribaunt ve Tyrus Boswell 14 sayılık performansı mağlubiyeti engelleyemedi. Gelişim Koleji'nde ise Sercan Topçu 17 sayı 6 asist , Cihan Mumcuoğulları 20 sayı 8 ribaunt ile dikkat çeken isimler oldu.

TENİS ESKRİM DAĞCILIK (82) – (88) AKHİSAR BLD.

Geçtiğimiz sezonun flaş takımlarından biri olan Akhisar Belediye zorlu İstanbul deplasmanında zaman zaman zorlansa da müthiş bir takım oyunu ile maçı kazanmasını bildi. Akhisar Belediye’de Berkay Sahillioğlu 9 sayı 5 asist , Okan Özpamir 14 sayı 7 ribaunt ile galibiyeti getiren isimlerin başını çekti. Ted’de ise Admir Aziz Kan 19 sayı 5 asist , Gökberk Naldöven 21 sayı 7 ribaunt , Musa Güneş 15 sayı 12 ribaunt ile mağlubiyeti engelleyemedi.

HACETTEPE ÜNİ. (111) – (57) BEYKOZ

Geçtiğimiz hafta içinde asırlık kulüp Beykoz istifa haberleri ile sarsıldı. Aslında baktığımız da kadro olarak lig de çok fazla can yakacak bir takım ancak bu tip olumsuzluklar olunca Hacettepe gibi ligin güçlü ekibi karşısında tarihi bir fark yediler. Hacettepe’de bütün oyuncular sayı bulurken , Beykoz’da Enis Bayrak ve Yunus Akçay 14’er sayı ile takımında ayakta duran isimler oldu.

İ.T.Ü (74) – (76) TORKU SELÇUK ÜNİ.

İki takımın da düşük şut yüzdesi ile oynadığı maçta gülen taraf konuk ekip Selçuk Üniversitesi oldu. Son periyoda kadar İTÜ’nün üstünlüğü ile geçen maçta Teknik Üniversiteli oyuncular maçın 40 dakika olduğunu unutup son periyottaki kötü oyunlarıyla ilk hafta kendi evinde mağlup olmaktan kurtulamadılar. İTÜ’de Tolga Tekinalp 23 sayı, Enver Ekmen 10 sayı 10 ribaunt , Torku Selçuk ‘da ise James Peters 25 sayı 7 ribauntluk performansları ile dikkat çeken oyuncular arasında.

KEPEZ BLD. (68) – (60) İSTANBULSPOR

Beko Basketbol Ligi'nden düşen Kepez Belediye, lige yeni yükselen İstanbulspor'u konuk etti. Karşılıklı basketlerle devam eden maç Antalya temsilcisinin tecrübeli oyuncularının ağırlığını koyması ile Kepez'e gitti. Bu arada İstanbulspor ise bu sezon çok can yakacak bir takım görüntüsü verdi . Kepez Belediye’de, Cemal Bayraktar 14 sayı 4 asist , Ogün Sevinç 10 sayı ile galibiyeti getiren isimler arasında yer aldı. İstanbulspor ‘da ise Feyzi Çelebioğlu 10 sayı 7 ribaunt , Nusret Yıldırım 8 sayı 10 Ribaunt ile dikkat çekti.

GAZİANTEP BŞB. (63) – (72) OPTİMUM TED

Haftanın en önemli ve sonucu merakla beklenen maçında Ankara ekibi Optimum Ted kazanmayı başardı. Böyle zorlu bir deplasmandan galibiyet çıkaran Optimum Ted lige müthiş bir başlangıç yaptı. Optimum Ted ‘de , Serhan Kavut 20 sayı 6 asist , Mehmet Nezih 17 sayı 8 ribaund ile galibiyette önemli rol oynadı. Antep ekibinde ise Jamal Boykin 17 sayı 8 ribaunt , Nikolay 14 sayı 6 ribaunt ile mağlubiyeti engelleyemediler.

Sinan ATALAY

Basketbol Antrenörü

TB2L 1.Hafta Değerlendirmesi TB2L 1.Hafta Değerlendirmesi Reviewed by Adsız on 22:39 Rating: 5

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Işık sporda Serkan Özver'in de 15 sayılık br performansı var. Bu da önemli.

Sinan Atalay dedi ki...

evet Serkan Özver geçtiğimiz sezon inişli çıkışlı bir grafik çizdi,inşallah bu sezon başladığı gibi bitirir.yeni sezon hayırlısı olsun

Unknown dedi ki...

hakan köseoğlu mersin büyükşehir belediyesinde...taraflar anlaştı.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.