Advertisement

Beşiktaş'a Avantajlı Kura

FIBA Euro Cup B Grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Beşiktaş Cola Turka, hem güç dengesi olarak hemde fikstür anlamında avantajlı bir kura çekti. Mutlak favorisi olmayan grupta Alman ekibi BG Goettingen dışında her takımın tur için büyük iddiası bulunuyor..

Gruba birinci torbadan katılan Sırp ekibi KK Hemofarm Stada, geçtiğimiz sezon Sırbistan Ligi finaline kadar yükseldi. Hem Sırbistan Ligi finalinde, hem de Adriyatik Ligi yarı finalinde Partizan'a elenmekten de kurtulamadılar ama bu sezon Adriyatik Ligi'ne Cibona galibiyetiyle başladılar. Dün ise yine Partizan'a mağlup olmaktan kurtulamadılar bu ligde. Euro League elemesinde ise Alba Berlin'e 1 sayı ile elenerek bu kupaya geldiler. Formunun zirvesinde olan Milan Macvan'ın önderliğinde fundamentali yüksek gençlerden oluşan bir kadroya sahip Sırp ekibi. İkili oyunlarda uzunları iyi kullanan Hemofarm'da uzun süredir birlikte oynayan oyuncuların çokluğu onlar adına önemli bir avantaj. Milan Macvan ile birlikte; Jamaikalı pivot Jerome Jordan, deneyimli şutör Bojan Krstovic ve genç forvet Boris Savovic takımın öne çıkan isimleri. Özellikle İstanbul'da oynanacak maç çok kritik öneme sahip temsilcimiz adına, çünkü iç saha performansı oldukça üst düzey olan bir takım Hemofarm tıpkı diğer Sırp ekipleri gibi..

Fransızların ekol ekibi Asvel ise Euro League elemesinde Le Mans'a elenerek bu kupaya katıldı. Ligi 9. sırada bitirmişlerdi geçtiğimiz sezon ve bu sezon önemli isimlerle kadrosunu güçlendirdi eski günlere dönüş hedefiyle fakat ligin ilk haftasında Paris-Levallois'e 85-68 gibi farklı bir skorla mağlup olmaktan kurtulamadılar. Ülkemizdeki Dünya Şampiyonası'ndan da hatırlayacağımız Fransız forvet Gelabale ve Porto Riko'lu skorer guard Vassallo, şu an için takımın en formda isimleri durumunda. Skor gücü yüksek ABD'li power forvet Davon Jefferson ve bir dönem Daçka formasıyla izlediğimiz skorer guard Cliff Hammonds da dikkat edilmesi gereken isimler. Bir süre Galatasaray forması giyen Andrija Zizic de Fransız ekibinin yeni transferlerinden. Rotasyonları çok geniş olmasa da kaliteli sayılabilecek bir ilk beşe sahip olan Asvel, açık sahada yüksek tempo ile hızlı oynayan bir takım olarak dikkat çekiyor. Ligin ilk maçında 2/17 ile üçlük atan Asvel'in doğruları yapan bir Beşiktaş karşısında İstanbul'dan galibiyet çıkarması zor görünüyor. En önemli handikapları ise takımı iyi idare eden bir oyun kurucuya sahip olmamaları..

Grubun en zayıf takımı olarak görünen BG Goettingen ise geçtiğimiz sezon Euro Challenge Cup'ı kazanarak dikkat çekmişti. Beko Bundesliga'yı 3.sırada tamamlamasına rağmen Play-Off ilk turunda elenen Goettingen, bu sezona da 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile başladı. ABD'li coach John Patrick'in takımında 8 tane de ABD'li oyuncu bulunuyor. Pek süre almayan Raffington dışında 2.05 ve üzeri bir oyuncusu olmayan Alman ekibi, kısa rotasyonuyla biraz sokak basketboluna yatkın oyunu ile yüksek tempoda sonuca gitmeyi çabalayan sistem içinde oynuyor. Vasatı aşmayan kadrosu ile temsilcimizin eleme turunda karşılaştığı Deutsche Bank Skyliners'dan daha zayıf bir takım BG Goettingen. Grupta galibiyet alması kağıt üzerinde pek mümkün görünmeyen Alman ekibi ile deplasmanda oynayacağımız maç temsilcimiz adına oldukça önemli olacaktır. Boyalı alan savunması bir hayli sıkıntılı olan Goettingen karşısında uzun rotasyonu hayli formda olan Beşiktaş Cola Turka rahatlıkla sonuca gidebilir diye düşünüyorum..
Beşiktaş'a Avantajlı Kura Beşiktaş'a Avantajlı Kura Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.