Advertisement

Kartal'ı Fedor Kanatlandırdı (96-88)

Spor Toto Türkiye Kupası'nda son maç olan Beşiktaş Cola Turka-Oyak Renault mücadelesinde gülen taraf Rus pivotu Fedor Likholitov'un harika performansı ile Beşiktaş Cola Turka oldu. Rakibini 96-88 ile geçen Siyah-Beyazlılar, D grubunu namağlup lider olarak tamamladı..

Beşiktaş Cola Turka'nın liderliğinin garanti olması, Oyak Renault'un ise gruptan çıkma şansının olmaması nedeniyle mücadele hazırlık maçı havasında başlasa da, ilerleyen bölümlerde iki takımın da göze hoş gelen basketbol oynamaya çalışması günün artılarından biriydi. 27 sayı, 20 ribaund ile yıldızlaşan Fedor Likholitov, maçın da mvp'si seçildi..

Mücadeleye iyi başlayan Oyak Renault, Waller'ın dış atışlardaki başarısı ile maça 6-0'lık seri ile başladı. Yüksek tempo ile hücum eden Oyak Renault karşısında dış atışlara yönelen Beşiktaş Cola Turka kısa sürede eşitliği yakalasa da, yabancı oyuncularının yüzdeli şutları ile farkı yeniden açan taraf Oyak Renault oldu. Periyotun son bölümünde Likholitov'u pota altında iyi kullanan ve bu oyuncunun sık sık faul çizgisine gitmesini sağlayan Beşiktaş Cola Turka skorda eşitliği sağladı. 24-24 eşitlikle noktalanan ilk çeyreğin ardından ikinci periyot karşılıklı sayılarla başlarken, Nedim Dal'ın savunmasında skor bulmakta zorlanmayan Likholitov farkı Siyah-Beyazlılar lehine açmayı başardı. Umut Yenice'nin girmesiyle hücumda biraz daha etkili olan Bursa ekibi, Waller'ın sayıları ile farkı yeniden kapatsa da daha yüzdeli hücum eden Beşiktaş Cola Turka devreyi 56-51 üstünlükle tamamladı..

Maçın ikinci yarısına Ignerski-Cevher ikilisinin sayıları ile hızlı giren Siyah-Beyazlılar, farkı çift hanelere çıkartmayı başardı bu bölümde. Savunmasını da agresifleştiren Beşiktaş Cola Turka, rakibine kolay sayı fırsatı vermezken, hücumda ise penetreler ve ikili oyunlar ile kolay sayılar bularak farkı yeniden açmayı başardı. Baskılı savunma karşısında üst üste top kayıpları yapan Oyak Renault, çeyrek sonunda 15 sayı geriye düşerken, bu periyotun sonunda skor 76-61 oldu. Son çeyreğe iki takım da hücumda etkisiz başlarken, ardından dış oyuncuları ile sayı üreten Oyak Renault, savunmada ise Chatman-Likholitov ikilisini durdurmayı başaramadı. Kenardan gelerek takıma hareketlilik katan genç Murat Kutlu ve İsmail Çevik ile direncini yitirmeyen Beşiktaş Cola Turka, Likholitov ile sayılar bulmaya devam etti. Hücumda Alper Özcan, Waller ve Nedim Dal ile skor üreten Oyak Renault, sayı farkını kapatamayınca Beşiktaş Cola Turka sahadan 96-88'lik galibiyetle ayrılmayı başardı..

Beşiktaş Cola Turka'da Fedor Likholitov ve A.J. Ogilvy'nin kusursuz oyunu günün artısı oldu onlar adına. Cevher ve İsmail ise uzak mesafeli şutlar ile Oyak Renault savunmasını kolay aşan isimlerdi. Genç Murat aldığı süreleri çok iyi değerlendirirken, önceki günün kahramanı Chatman bu kez rölanti bir oyunu tercih etti. Oyak Renault ise pota altından çok sıkıntı yaşadı bu maçta. Yabancıları çok iyi şutör ve hareketli oyuncular ama boyalı alan savunması ciddi alarm veriyor Bursa ekibi için. Waller eğer istikrarlı oynamayı başarırsa sayı krallığını zorlayabilecek potansiyele sahip fakat, takım olarak yerli oyunculardan mutlaka katkı gelmek zorunda. Umut Yenice'nin hücumdaki etkinliği ise onlar adına günün tek artısı oldu bu maçta, tabi rakibin pivotunun istatistiğini görmezden gelirsek..


SALON: Kepez Arena

HAKEMLER: Aytuğ Ekti – Zafer Yılmaz – Ozan Gönen

OYAK RENAULT (88): Charles Garcia 7 (5 ribaund- 1 asist), Alparslan Uruk 2, Alper Özcan 9 (2 ribaund), Nedim Dal 9 (6 ribaund), Ufuk Kaçar 5, Tufan Önen 8 (6 ribaund- 1 asist), Jonathan Gibson 9 (1 ribaund- 3 asist), Antabia Waller 19 (8 ribaund- 3 asist), Kerem Özkan 6, Umut Yenice 14 (2 ribaund)

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (96): Fedor Likholitov 27 (20 ribaund- 1 asist), İsmail Çevik 7, Bekir Yarangüme 6 (2 ribaund), Mustafa Abi 5, Cüneyt Erden 2 (1 ribaund- 4 asist), Murat Kutlu 6 (3 ribaund- 3 asist), Serhat Çetin 3 (1 ribaund), Michal Ignerski 9 (2 ribaund), Mire Chatman 8 (3 ribaund- 7 asist), Cevher Özer 13 (3 ribaund), Andrew Ogilvy 10 (4 ribaund)

1.PERİYOT: 24-24
2.PERİYOT: 27-32
3.PERİYOT: 10-20
4.PERİYOT: 27-20
Kartal'ı Fedor Kanatlandırdı (96-88) Kartal'ı Fedor Kanatlandırdı (96-88) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 21:40 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.