Advertisement

Seriyi Efes Bitirdi

Hazırlık döneminin en flaş ekibi olan ve yeni sezon öncesi oynadığı tüm maçları kazanan Pınar Karşıyaka'nın bu serisi, Spor Toto Türkiye Kupası B Grubu ikinci maçında Efes Pilsen'e mağlup olarak seriyi noktaladı. Lacivert-Beyazlılar mücadeleyi 79-71 kazanarak kupada 2'de 2 yapmayı da başarmış oldu..

Mücadeleye pota altındaki etkili oyunu ile başlayan Pınar Karşıyaka karşısında özellikle yabancı oyuncuları ile etkili olan Efes Pilsen, skoru uzun süre başa baş götürse de, periyotun son bölümünde hücumda daha etkili olan İzmir ekibi ilk çeyreği 18-15 önde tamamlamayı başardı. Maçın ikinci çeyreğine rakibine oranla daha etkili başlayan Efes Pilsen, uzun bir aradan sonra 29-27 ile öne geçmeyi başardı. Maçın bu bölümünde yeterli savunma sertliğini sağlayamayan Pınar Karşıyaka karşısında hücumda üstünlüğü kuran Lacivert-Beyazlılar farkı 10 sayıya kadar da çıkarttı. İlk yarının sonunda Rakocevic'in üçlüğü ile perdeyi kapatan Efes Pilsen, ilk yarıyı 44-36 önde tamamladı.

İkinci yarıya çok iyi bir başlangıç yaparak 10-0'lık seri yakalayan Pınar Karşıyaka, bu çeyreğin başında oyunda dengeyi kurarak skor üstünlüğünü de yakaladı. Hemen ardından yeniden hücumda etkili olmaya başlayan Efes Pilsen; Sinan, Rakocevic, Nachbar üçlüsü ile etkili olduğu bu çeyreği de 66-60'lık üstünlükle geçti. Son çeyreğe yine etkili başlayan Pınar Karşıyaka olurken, 4 dakika geride kalırken skoru 68-68 yapmayı başardı İzmir ekibi. Karşılıklı basketlere sahne olan son çeyrekte Nachbar ve Roberts'ın beş faulle kenara gelmesiyle birlikte Efes Pilsen hücumda etkinliğini biraz kaybetse de, Cenk Akyol'un son bölümdeki iki üçlüğü galibiyeti Lacivert-Beyazlılara getiren önemli bir etken oldu. Efes Pilsen'de Rakocevic 20, Nachbar 16 sayı ile skorda öne çıkan isimler olurken, Pınar Karşıyaka'da ise Stanojevic 15, Holston 13 sayı ile mücadeleyi tamamladılar. Genç Furkan Aldemir'in 11 sayı, 19 ribaundluk performansı da önemli bir detay oldu İzmir ekibi adına..


SALON: Vali Kemal Yazıcıoğlu

HAKEMLER: Erşan Kartal, Aydın Karaçam, Ali Şakacı

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski 8 (4 ribaund), Cenk Akyol 6 (3 ribaund), Igor Rakocevic 20 (5 ribaund, 5 asist), Lawrence Roberts 4 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 7 (1 ribaund, 4 asist), Bootsy Thornton 2 (2 ribaund, 3 asist), Bostjan Nachbar 16 (1 ribaund, 1 asist), Sinan Güler 12 (4 ribaund, 2 asist), Ersin Dağlı 4 (4 ribaund), Ender Arslan, Ali Işık.

PINAR KARŞIYAKA (71): Osiris Eldridge 6 (2 ribaund,1 asist), Omar Sneed 7 (3 ribaund, 2 asist), Birkan Batuk 7 (1 ribaund, 2 asist), Jovo Stanojevic 15 (6 ribaund, 2 asist) Reha Öz 2 (2 ribaund), David Holston 13 (1 asist), Ahmet Erdoğan 1 (1 ribaund, 4 asist), Furkan Aldemir 11 (19 ribaund), Alper Saruhan 9 (2 ribaund, 1 asist), Serkan Menteşe, Uluğ Kaçaniku, Onur Calban.

Not: Foto EfesBasket'ten..
Seriyi Efes Bitirdi Seriyi Efes Bitirdi Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:37 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.