Advertisement

Mersin'den Kritik Galibiyet (83-79)

Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu ikinci maçında, Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlü rakibi Banvitspor'u 83-79 mağlup ederek kupadaki ilk galibiyetini aldı ve tur şansını Erdemirspor maçına taşımayı başardı..

Maç boyunca oldukça çekişmeye sahne olan mücadelede, daha hırslı ve daha sert oynayan taraf olan Mersin ekibi, pota altını da etkili kullanarak çok kritik bir galibiyete imza attı. Özellikle son çeyrekte müthiş bir gayretle adeta giden maçı çevirdiler. Mersin BŞB'nin bu maçta isabet sağladığı 6 üç sayılık basketin 5 tanesi 5/7 ile atan Dionte Christmas'tan geldi. Banvit'in skorer oyuncusu Antonio Graves ise yaklaşık 30 dakika sahada kalmasına rağmen 1/7 ile şut atarak sadece 3 sayı kaydedebildi..

Sakatlığı nedeniyle kupadaki ilk maçta forma giymeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ABD'li guardı Aubrey Reese, takımını çok iyi kontrol ederek farkını gösterirken, Banvit'in milli guardı Barış Ermiş 1/9 ile şut atarak hücumda vasatı aşamadı. Güney ekibinin yeni transferi Andrej Stimac ise iyi bir takım oyuncusu izlenimi verdi. Hücum performansı olarak pek etkili olamasa da, savunmada sertliği ile takımına önemli avantaj getirdi. Maçın oyuncusu da seçilen deneyimli Mersin pivotu Asım Pars 5/6 isabet oranıyla ve Nedim Yücel ise 5/9 isabet oranıyla 14'er sayı kaydederek pota altını çok iyi kullanmayı başardılar. Rotasyonları çok geniş olmasa da, takım oyunu olarak rollerin başarılı dağılımı ile iyi bir izlenim bıraktı Mersin Büyükşehir Belediyesi..

Banvit'te ise Williams, Simmons ve Golubovic'in hücumdaki gayretleri mağlubiyeti önleyemedi. Takım olarak oldukça düşük yüzde ile hücum eden Bandırma ekibi, favori çıktığı maçta beklemediği bir mağlubiyet aldı. Hazırlık döneminde görünen 2 numara sıkıntısı, Graves'in etkisiz oyunu nedeniyle yine kendini gösterdi. Guard rotasyonundan hücumda yeterince verim alamayan Banvit için mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Son maçta Aliağa Petkim ile final niteliğinde bir maça çıkacaklar, o maçta bu kadar etkisiz olmayacakları muhtemel. Çünkü gerçekten potansiyeli olan, güçlü bir kadroya sahip Bandırma ekibi..

BANVİTSPOR (79): Şafak Edge 4, Lance Williams 18 (5 ribaund, 2 asist), Mutlu Akpınar 3 (2 ribaund, 1 asist), İzzet Türkyılmaz 3 (1 ribaund), Erol Can Çinko 3 (1 ribaund), Yiğitcan Turna (1 ribaund), Vladamir Golubovic 14 (6 ribaund, 1 asist), Barış Ermiş 6 (1 ribaund, 3 asist), Keith Simmons 17 (6 ribaund, 2 asist), Bora Hun Paçun 8 (5 ribaund, 1 asist), Antonio Graves 3 (6 asist)

MERSİN B.Ş.B (83): Aubrey Reese 13 (2 ribaund, 2 asist), Asım Pars 14 (4 ribaund, 2 asist), Nedim Yücel 14 (6 ribaund, 2 asist), Hazer Avcı 2 (7 ribaund, 1 asist), Vincent Sheldon 16 (3 ribaund, 3 asist), Valentin Pastal (1 ribaund), Andrej Stimac 6 (1 ribaund, 1 asist), Lamont Christmas 18 (2 ribaund, 3 asist)

1 PERİYOT: 18-21
2.PERİYOT: 25-26
3.PERİYOT: 22-12
4.PERİYOT: 14-24
Mersin'den Kritik Galibiyet (83-79) Mersin'den Kritik Galibiyet (83-79) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:35 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.