Advertisement

Efes Zorlansa da (77-83)

Geçtiğimiz haftayı hem Beko Basketbol Ligi'nde hem de Euro League'de beklemediği iki mağlubiyet ile kapatan Efes Pilsen, kötü gidişe Erdemirspor deplasmanında son verdi. Lacivert-Beyazlılar, ilk yarıyı 45-38 geride tamamlamasına rağmen, özellikle Rakocevic-Roberts ikilisinin etkili oyunu ile maçı çevirdi ve üçüncü çeyrekteki etkili savunması ile maçı 77-83 kazanmayı başardı..

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başlarken, ev sahibi ekip; Thomas ve Barbour ile, Efes Pilsen ise Rakocevic ve Roberts ile hücumda etkili oldu. Rakibine oranla daha yüzdeli hücum eden Efes Pilsen, periyotun ortalarında farkı 6 sayıya kadar çıkartmasına rağmen, kalan bölümde penetreler ile sonuca giden Erdemir farkı kapattı ve ilk çeyrek Efes Pilsen'in 23-22'lik üstünlüğü ile noktalandı. Maçın ikinci çeyreğine Erkan'ın etkili hücum performansı ile hızlı giren Erdemir, skoru lehine çevirmeyi başardı. Şut yüzdesi bu bölümde hayli düşen Efes Pilsen, savunmada ise boyalı alanda rakibini durdurmayı genelde başaramadı. Roberts ve Kerem Tunçeri ile skor üreten Efes Pilsen, Erdemir'in sayılarına engel olamadı ve maçın ilk yarısı 45-38 Erdemirspor üstünlüğü ile noktalandı..

Mücadelenin ikinci yarısına pota altını etkili kullanarak başlayan Efes Pilsen, Roberts-Ersin ikilisinin sayıları ile farkı kapatmaya başladı. Bu çeyrekte savunmada daha etkili olan Lacivert-Beyazlılar, Thornton-Nachbar ikilisi ile skor üreterek skor üstünlüğünü eline aldı. Periyottaki son hücumda da Rakocevic ile skor bulan Efes Pilsen, üçüncü çeyreği 56-61'lik üstünlükle tamamladı. Son çeyreğe Barbour-Johnson ikilisi ile sayılar bularak başlayan Erdemirspor, periyotun ilk bölümünde farkı kapatmayı başardı. Uzak mesafeli şutlar ile sayılar bulan Efes Pilsen yeniden farkı açarken, Erdemirspor ise Erkan-Barbour ikilisi ile farkı kapatmaya çalıştı. Periyotun son bölümünde iki takım da sık sık serbest atış çizgisine giderken, buradan %90 ile atan Efes Pilsen farkın kapanmasına izin vermedi ve mücadeleyi 77-83 kazanmayı başardı..

Bu maçta Efes Pilsen 13 hücum ribaundu alırken, bu istatistikte Erdemirspor ise sadece 5'te kaldı. 24 sayı ile maçın en skoreri olan Antwain Barbour, üç sayılarda ise 1/5 ile düşük bir yüzdede kaldı. Efes Pilsen'de Kerem Gönlüm bu maçta kadroda yer almadı. Milli oyuncular; Cenk-Sinan-Ender üçlüsü ise skor üretemeden maçı tamamladı. 20 sayı ile Efes Pilsen'in en skoreri olan Rakocevic, mücadeleyi 7/14 (%50) şut isabeti ile tamamladı. Erdemirspor'da ise kadroda yer alan 12 oyuncu da bu maçta süre aldı..

SALON: Erdemir

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Halil Baldemir, Osman Sinan İşgüder

ERDEMİR (77): Darlon Lamar Johnson 4 (1 ribaund- 1 asist), Oktay Yılmaz (1 ribaund), Arın Soğancıoğlu 3 (1 ribaund), Melih Yıldız 2 (1 ribaund- 2 asist), Ali Berent Kavaklıoğlu 3 (2 ribaund- 1 asist), Eren Beyaz (2 ribaund), James Dilliard Thomas 12 (10 ribaund), Antwain Lamar Barbour 24 (5 ribaund- 2 asist), Erkan Veyseloğlu 14 (2 ribaund- 4 asist), İsmail Hakan Demirel 6 (1 ribaund- 1 asist), Melih Sevda, Nihat Emre Ekim 9 (1 ribaund- 2 asist)

EFES PİLSEN (83): Andrew John Wisniewski 5 (5 ribaund- 4 asist), Cenk Akyol (1 ribaund), Igor Rakocevic 20 (2 ribaund- 3 asist), Lawrence Edward Roberts 16 (6 ribaund), Kerem Tunçeri 10 (4 asist), Bootsy Thornton 10 (9 ribaund- 1 asist), Ender Arslan (1 ribaund), Bostjan Nachbar 12 (1 asist), Sinan Güler (4 ribaund- 1 asist), Ersin Dağlı 10 (8 ribaund- 1 asist)

1. PERİYOT: 22-23
2. PERİYOT: 23-15
3. PERİYOT: 11-23
4. PERİYOT: 21-22
Efes Zorlansa da (77-83) Efes Zorlansa da (77-83) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 20:50 Rating: 5

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kanımca bu sene efes geçen seneye gere daha güzel işler yapıcak. Ancak uzun rotasyonundaki sıkıntılarını gidermeleri şart. Yoksa Ülker'e rakip olmaları çok zor. Umarım bunu halledebilirler.

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.