Advertisement

Galatasaray Lider Olabilir

FIBA Euro Cup E Grubunda mücadele edecek olan temsilcimiz Galatasaray Cafe Crown, şanslı bir kura çekerek kağıt üzerinde grubun en güçlü takımı olarak görünüyor. Temsilcimiz için tek kritik maç ise zorlu Panellinios deplasmanı..

Gruba birinci torbadan gelen BC Panellinios, yıllardır Panathinaikos ve Olympiakos'un lokomotifi ile ilerleyen Yunan basketbolunda son dönemde geride kalmış takımlardan biri. Geçtiğimiz sezon Yunan Ligi'ni 3. sırada tamamladı. Euro Cup'ta ise yarı finale kadar yükselen fakat P.E Valencia'ya elenen ve üçüncülük maçında da Bizkaia Bilbao'ya yenilen Atina ekibi kupayı dördüncü sırada tamamlamıştı. Yunan Liginde zirveye oynayan diğer takımların aksine pek taraftar desteği alamayan Panellinios, yinede iç sahada iyi performans çizen bir ekip. Transfer dönemini bir hayli hareketli geçiren Yunan ekibi, 8 yeni transfere imza atarken, bu sayı yakın zamanda artabilir. Yunan ekibinin en dikkat çeken ismi ise New Jersey Nets'ten alınan ABD'li uzun Andre Brown. Emektar pivot Djuro Ostojic ve Yunan guard Giorgios Kalaitzis takımın dengesini sağlayan isimler. Sezon öncesi ilk ciddi sınavında Yunanistan Kupası maçında BC Olympiakos ile karşılaşan Atina ekibi, sahadan 85-57 gibi farklı bir mağlubiyetle ayrıldı. Genelde temsilcimiz gibi düşük tempolu bir oyunu seçen Panellinios, sil baştan kurduğu takımı ile şimdilik soru işareti olsa da, geniş rotasyonu ve güçlü kadrosu ile temsilcimizin bir adım önde olduğu tek gerçek şimdilik..

Üçüncü torbadan gruba katılan Bennet Cantu, son dönemlerde düşüşte olan İtalyan basketbolunun ortalama takımlarından biri. Yıldızsız, sade kadrosu ile mücadele eden Cantu, geçtiğimiz sezon İtalya Ligi'nde yarı finalde Montepaschi Siena'ya elenmişti. Bir süre Daçka formasıyla izlediğimiz Leunen'in de kadrosunda bulunduğu Cantu, kadrosunda pek fazla değişikliğe gitmedi. Emektar pivot Denis Marconato ve guard Michele Mian'ın da bulunduğu Bennet Cantu'da İtalyan oyuncuların azlığı da dikkat çekici. Yeni sezon öncesi son ciddi sınavında geçtiğimiz Pazar günü Vanoli Cremona ile sahasında karşılaşan Cantu, maçtan 75-68'lik mağlubiyetle ayrıldı. Avusturyalı uzun Benjamin Ortner, Gürcü guard Markoishvili ve ABD'li oyuncu Leunen, Cantu'nun öne çıkan isimleri. Hücum silahları çok fazla olmayan Cantu'nun Galatasaray Cafe Crown karşısında pek şansı olduğunu düşünmüyorum açıkçası..

Gruba dördüncü torbadan ise Euro Cup gruplarının vasat ekiplerinden olan Hollanda şampiyonu GasTerra Flames geldi. Euro League ön elemesinde Unics Kazan'a elenerek buraya gelen Groningen ekibi, Hollanda Ligi'ne ise 3'te 3 galibiyetle başladı. Kadrosunda pek fazla Hollandalı bulunmayan Hollanda ekibinde, ABD'li ve Kanadalı oyuncular çoğunlukta. ABD'li pivot Matt Haryazs, skorer oyuncu Jason Dourisseau ve guard Matt Bauscher takımın öne çıkan isimleri. Fakat hepside vasatı aşamayan isimler. Hızlı basketbol oynayan, şutör yönü zayıf ama hareketli bir takım olan GasTerra Flames karşısında tempoyu iyi ayarlayacak olan temsilcimizin kolay galibiyetler alması muhtemel. Çünkü arada ciddi siklet farkı var, her ne kadar bu ekip ülkesinin şampiyonu olsa da..
Galatasaray Lider Olabilir Galatasaray Lider Olabilir Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:30 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.