Advertisement

Cibona Zagreb: 68-73: Fenerbahçe Ülker (Deplasmanda Önemli Galibiyet)

Lietuvos Rytas galibiyeti ile Avrupa sahnesine başlayan Fenerbahçe Ülker, ilk deplasmanında Hırvat takımı Cibona Zagreb'in konuğuydu. Eşit kollu terazide birbirini tartan iki takım farkı ciddi boyutlara taşıyamadı ilk 20 dakikada. Roko Ukic'in el üstü şutu ile 42-40 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle geçildi devre.

Üçüncü çeyrekte Lynn Greer'i beşte başlatan Spahija, tecrübeli oyuncuya tam yetki vermiş olacak ki, üst üste 4 hücumda Greer'in sayılarını seyrettik. ABD'li guard faul aldırıp serbest atışlarla sayı kazandırdı, boş bulduğunda da çekinmeden şutları gönderdi. Greer oyundayken kenarda dinlenen Tarance Kinsey de oyuna girer girmez spektaküler hareketlerine devam etti. Ömer Onan ve Tarance Kinsey imzalı 2 üçlükle öne fırladık ve Cibona'ya molayı aldırttık. Hücumlarımızda genellikle Kinsey - Ukic - Greer'i tercih ettik. Vidmar'ın erken faul problemine girmesi, Oğuz'un da Cibona uzunlarına göre ağır kalması da tetikledi tabii bu tercihi.

Rok Stipcevic ve Bojan Bogdanovic'in maç boyu sürüklediği Cibona son çeyreğe 7 sayı geride girmesine rağmen mücadeleden kopmadı. Zubcic ve Radosevic'in de devreye girmesiyle son 2 dakika sancılı geçti. Fark 2 sayı iken Stipcevic'in kaçırdığı üçlük 1. kırılma noktası oldu. İkinci kırılma noktası ise Zubcic'in pota altında bomboş turnikeyi topun ellerinden kayıp gitmesi nedeniyle kaçırması oldu ki, hem top bize geçti hem de kolay bir 2 sayıdan kurtulduk. Mirsad'ın çektiği ribaundlar önemliydi bu bölümde. Kalan kısa sürede Greer, Mirsad ve Kinsey'e taktik faul yapan Hırvatlar istediklerini alamayınca mağlubiyeti tatmak zorunda kaldılar.

Bu galibiyetle grubun zayıf halkalarına takılmadan; 2'de 2 ile Barcelona deplasmanını bekliyoruz. Eğer bu 2 maçtan birinde fire verseydik işimiz bir hayli zorlaşacaktı. Barça'yı yenmek elbette zor, gerçekçi olmak gerekirse kazanmamız sürpriz olur. Ancak hayatın sürprizlerle olduğunu da unutmamak gerekir. 2 sezon önce Abdi İpekçi'de Willie Solomon'un muhteşem oynayıp kazandığımız Barcelona maçının tekrarı İspanya'da olur belki.

CIBONA ZAGREB (68): Marcus Johnson (3 ribaund), Rok Stipcevic 12 (3 ribaund- 6 asist), Bojan Bogdanovic 15 (3 ribaund- 3 asist), Tomislav Zubcic 11 (7 ribaund), Drago Pasalic 12 (5 ribaund), Karlo Vragovic (1 asist), Goran Vrbanc, Leon Radosevic 16 (4 ribaund), Mario Delas 2 (5 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (73): Roko Leni Ukic 14 (2 ribaund- 4 asist), Mirsad Türkcan 3 (9 ribaund), Ömer Onan 7 (4 ribaund), Lynn Greer 11 (1 asist), Darjus Lavrinovic 6 (2 ribaund), Gasper Vidmar 3 (4 ribaund), Kaya Peker (2 ribaund), Oğuz Savaş 5 (4 ribaund), Tarence Kinsey 17 (1 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 7 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic

1. PERİYOT: 19-19
2. PERİYOT: 21-23
3. PERİYOT: 11-16
4. PERİYOT: 17-15
Cibona Zagreb: 68-73: Fenerbahçe Ülker (Deplasmanda Önemli Galibiyet) Cibona Zagreb: 68-73: Fenerbahçe Ülker (Deplasmanda Önemli Galibiyet) Reviewed by Adsız on 21:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.