Advertisement

Sezonu Kupayla Açan Taraf Efes (79-77)

Sezonun ilk kupa heyecanı Abdi İpekçi Arena'da nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Çekişmeli geçen bir maçın sonunda Fenerbahçe Ülker'i 79-77 mağlup eden Efes Pilsen, 26. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi olmayı başardı..

Maça fırtına gibi giren ve pota altında Oğuz Savaş'ı çok iyi kullanan Fenerbahçe Ülker, skoru ilk bölümde 11-2 yapmayı başardı. Lavrinovic'in 3 faul alarak kenara gelmesiyle birlikte pota altında dengeyi hemen hemen kuran Efes Pilsen, aradaki farkı kapatmaya başlasa da, yüzdeli hücum eden Fenerbahçe Ülker, dış şutlarda da etkili olunca ilk çeyreği 28-15 önde tamamladı. Maçın ikinci çeyreğinde de savunma konusunda sıkıntılar yaşayan Efes Pilsen karşısında Ömer Onan ve Mirsad Türkcan ile etkili olan Sarı-Lacivertliler, 4 dakika sonunda skoru 36-20'ye getirdi. Oyunun kontrolünü tamamen elinde bulunduran Fenerbahçe Ülker karşısında Kerem Tunçeri'nin önderliğinde farkı kapatmaya çabalayan Efes Pilsen, farkı tek hanelere indirmeyi başaramayınca maçın ilk yarısını 47-36 geride kapattı..

Maçın ikinci yarısına Mirsad ve Kinsey'in sayıları ile yine hızlı giren Fenerbahçe Ülker karşısında çareyi oyunun temposunu düşürmekte bulan Efes Pilsen bunda başarılı olurken, Kerem Tunçeri ve Rakocevic'in hücum gayretleri ile sayılar bularak farkı kapatmaya başladı. Periyotun son bölümünde yine hücumda etkili olan Sarı-Lacivertliler, savunmada ise Efes Pilsen'i durduramayınca, karşılıklı sayılarla birlikte üçüncü çeyrek 62-60 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile noktalandı. Her periyotun başında olduğu gibi son çeyreğe de yine iyi başlayan Fenerbahçe Ülker skoru bir anda 68-60'a getirdi. Ömer Onan ile etkili olan Sarı-Lacivertli ekip, farkı yeniden çift haneli sayılara çıkartmayı başardı. Bu bölümün ardından Roberts-Ersin ikilisi ile hücumda yeniden etkili olan Efes Pilsen, farkı kapatmayı başardı. Kerem Tunçeri'nin oyunun iki tarafında da etkili oyunu ile ayağa kalkan Lacivert-Beyazlılar, son 2 dakikaya girilirken skoru eşitledi. Rakocevic'in serbest atışları ile birlikte 79-77 öne geçen Efes Pilsen, son saniyelerde rakibine sayı şansı vermezken, Roberts'ın 1.8 saniye kala Ukic'e yaptığı blok ise maçın kader anı olarak kupayı Efes Pilsen'e getirdi..

Özellikle farkın açıldığı bölümde, yine çok tartışılan 4 kısalı sisteme dönen Efes Pilsen, yine bu bölümdeki "baskılı savunma, etkili hücum" dinamiği ile farkı kapatmayı başardı. Kerem Tunçeri'nin harika performansı ise günün en dikkat çeken ayrıntılarındandı. Pota altı rotasyonunda önemli bir üstünlüğü olmasına ve maç içerisinde farklı öne geçmesine rağmen maçı kaybeden Fenerbahçe Ülker adına ise en büyük handikap guard anlamında oldu. Ukic'in kritik bölümde Kerem Tunçeri karşısındaki etkisiz halleri, hazırlık döneminin en dikkat çeken isimlerinden Greer'in tribünde olması ile birleşince, eller kollar bağlandı Spahija cephesinde. Öte yandan böylesine üst düzey bir mücadele ile yeni sezona giriş yapan iki takımı da tebrik etmek gerekli..


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Zafer Yılmaz – Kaan Büyükçil

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 9 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund), Ömer Onan 14 (2 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic 3 (4 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 7 (2 ribaund), Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 18 (6 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 7 (1 ribaund- 2 asist), Marko Tomas (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 3 (4 ribaund- 4 asist)

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski (3 asist), Cenk Akyol 6 (5 ribaund), Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 4 asist), Lawrance Roberts 14 (11 ribaunt- 1 asist), Kerem Tunçeri 18 (1 ribaund- 6 asist), Bootsy Thornton 6 (1 ribaun), Bostjan Nachbar 9 (5 ribaunt), Sinan Güler, Ersin Dağlı 5 (5 ribaunt)

1.PERİYOT: 28-15
2.PERİYOT: 19-21
3.PERİYOT: 15-24
4.PERİYOT: 15-19
Sezonu Kupayla Açan Taraf Efes (79-77) Sezonu Kupayla Açan Taraf Efes (79-77) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:13 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.