Advertisement

Efes Bu Kez Farklı (79-63)

Turkish Airlines Euro League'e beklenmedik Union Olimpija mağlubiyeti ile başlayan Efes Pilsen, Sinan Erdem Arena'da konuk ettiği Power Electronics Valencia'yı 79-63 mağlup ederek seyircisi önündeki ilk sınavı başarılı şekilde tamamladı..

Son günlerin formda ismi Igor Rakocevic ürettiği 20 sayı ile temsilcimizin en skoreri olurken, Bootsy Thornton 19 sayı, Kerem Tunçeri ise 16 sayı ile galibiyette öne çıkan diğer isimlerdi. Yeni transfer Nikola Vujcic ise hücumda pek etkili olmasa da, tecrübesi ile savunmadaki pota altı sorununu çözmüş gibi göründü. Lacivert-Beyazlılarda; Ender-Wisniewski-Sinan üçlüsü bu maçta skor üretemedi..

Maça temsilcimize oranla çok daha etkili başlayan Valencia, ilk bölümde hücumda oldukça etkili oldu ve farkı açmaya başladı. Kerem Tunçeri-Thornton ikilisi ile skor üreten temsilcimiz, farkı bu bölümde 8 sayıya kadar indirdi. Periyotun son bölümünde oyunda dengeyi kuran Efes Pilsen, Nachbar-Thornton ikilisi ile hücumda sayılar bularak farkı kapattı ve ilk çeyrek 14-16 konuk ekip üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrek İspanyol ekibinin sayıları ile başlarken, Vujcic-Nachbar ikilisi ile etkili olan temsilcimiz skorda dengeyi kurmayı başardı. Savunmada istenilen sertliğe kavuşan Efes Pilsen, Tunçeri'nin üçlüğü ile 25-24 öne geçmeyi başardı. Rakocevic-Thornton ikilisi ile hücumda zorlanmayan Lacivert-Beyazlılar maçın ilk yarısını 34-29'luk üstünlükle geçen taraf oldu..

Maçın ikinci yarısında pota altını etkili kullanarak başlayan Valencia ekibi, üst üste basketlerle farkı kapatmayı başardı. Ardından Kerem Tunçeri-Rakocevic ikilisi ile sayılar bulan Efes Pilsen, farkı açmaya devam etti. Karşılıklı sayılarla geçen bölümün ardından, Thornton-Tunçeri ikilisi ile hızlı oyunu skora dönüştüren temsilcimiz farkı 9 sayıya kadar çıkarttı. Bu bölümde savunmada aksayan taraf olan İspanyol ekibi, günün kendileri adına en etkili ismi olan Savanovic ile farkı kapatmaya çalışsa da, hücumda çok iyi organize olarak Nachbar ile sayılar bulan ekibimiz farkı çift hanelere taşıdı ve üçüncü çeyrek 57-45 Efes Pilsen lehine sonuçlandı..

Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyreğe yabancı oyuncularının skor katkısı ile giren temsilcimiz, farkın kapanmasına izin vermedi. Özellikle Rakocevic'i oldukça etkili kullanan Efes Pilsen skoru 75-55'e getirdi. Mücadelenin son üç dakikasına farkın getirmiş olduğu rahatlıkla rölanti oyunla giren temsilcimiz karşısında, farkı kapatmaya çabalayan Power Electronics Valencia bunu başaramayınca, Efes Pilsen bu zorlu mücadeleyi 16 sayı farkla 79-63 kazanarak önemli bir galibiyete imza attı..

Temsilcimizde Ersin Dağlı ve Cenk Akyol bu maçta süre almadı. Lacivert-Beyazlılar, bu sezonki en doğru basketbolunu bu maçta oynadı. Wisniewski dışındaki yabancılarından çok iyi verim alan Efes Pilsen, taraftar desteği ile potansiyelini sahaya yansıtarak kritik bir galibiyetle kötü gidişe dur dedi..


SALON: Sinan Erdem Arena

HAKEMLER: Milivoje Jovcic (Sırbistan), Jakub Zamojski (Polonya), Boris Shulga (Ukrayna)

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski (2 asist), Igor Rakocevic 20 (1 ribaund- 1 asist), Lawrence Roberts 6 (7 ribaund), Kerem Tunçeri 16 (4 ribaund- 4 asist), Bootsy Thornton 19 (10 ribaund- 2 asist), Kerem Gönlüm 2 (3 ribaund), Ender Arslan, Nikola Vujcic 5 (6 ribaund- 2 asist), Bostjan Nachbar 11 (2 ribaund- 1 asist), Sinan Güler.

POWER ELECTRONICS VALENCIA (63): Omar Cook 4 (3 ribaund- 7 asist), Victor Claver 6 (5 ribaund- 1 asist), Jose Simeon 2 (3 ribaund- 3 asist), Serhiy Lishchuk 12 (4 ribaund), Rafa Martinez 6 (2 ribaund), Florent Pietrus 2 (2 ribaund), Dusko Savanovic 15 (8 ribaund), Marc Fernandez 6 (3 ribaund), Robertas Javtokas 10 (3 ribaund- 2 asist)

1. PERİYOT: 14-16
2. PERİYOT: 20-13
3. PERİYOT: 23-16
4. PERİYOT: 22-18
Efes Bu Kez Farklı (79-63) Efes Bu Kez Farklı (79-63) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.