Advertisement

Semi Semi Semih Erden

Ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası'nın en dikkat çeken isimlerinden biriydi Semih Erden. Ardından NBA yolcusu olan milli pivot, NBA'in en dominant takımlarından biri olan Boston Celtics ile yeni sezona hazırlık sürecine devam ediyor. Hatta beklentilerin biraz da üstünde bir performansla..

Milli oyuncumuz ile ilgili övgü dolu son açıklama, takımın süperstarı Paul Pierce'den geldi. Yıldız forvet, Semih'in beklentileri fazlasıyla karşıladığını ve oyun bilgisi olarak sezon içerisinde takıma çok fayda sağlayacağına dikkat çekmiş açıklamalarında. Pierce, milli oyuncumuzla ilgili olarak; “Açıkçası, şimdiye kadar yaptıkları benim için sürpriz oldu. Çünkü ondan tam olarak ne bekleyebileceğimizi bilmiyordum. Onu sadece Dünya Şampiyonası’nın final maçında izleyebilmiştim. Ancak, sadece o maçı izlemek bile basketbol zekasının yüksek olduğunu anlamam için yeterli olmuştu. Yetenekleri konusunda ise fazla bir fikrim yoktu ama şimdiye kadar sergiledikleri kesinlikle etkileyici” demiş..

Takım olarak Semih'ten sezon içerisinde beklentilerini de değerlendiren Paul Pierce; “Pozisyonunda bize derinlik kazandırdı. Bu sene en güçlü yanımız pivot rotasyonumuz olacak. Tabii ki Jermaine ve Shaq’in sakatlık geçmişlerini de göz önünde bulundurmak lazım. Yine böyle bir sorun yaşarlarsa, Semih yerlerini doldurmak için hazır olacaktır. Dünya Şampiyonası’nın ardından burada oynadığı hazırlık karşılaşmalarıyla tecrübesini arttırıyor. Her geçen gün daha iyiye gidiyor. Siz onu, sadece maçlarda izleyebildiğiniz için yeteneklerinin tam olarak farkında değilsiniz ama biz, antrenmanlarda çok daha fazlasını görüyoruz” şeklinde konuşmuş. Tabiki bu sözler Türk basketbolseverler olarak bizi bir hayli gururlandıran açıklamalar. Umarız ki Semih de sezon içerisinde bu beklentileri fazlasıyla karşılar NBA'deki diğer oyuncularımızla birlikte..

Bu arada hazırlık maçlarında sıklıkla faul problemi yaşayan Semih Erden, takımının önceki gece New Jersey Nets'i 107-92 mağlup ettiği mücadelede 19 dakika sahada kalarak; 2/3 saha içi isabetiyle 6 sayı, 6 ribaund, 1 blok (fotodaki güzel blok) ile mücadeleyi tamamladı. Milli oyuncumuzun bu kez sadece 2 faul alması da onun adına güzel bir gelişme. Tabi Nets'in iki önemli pivotu Brook Lopez ve Brian Zoubek'in bu maçta forma giymemesinin de etkisi olmuştur biraz. Bu arada Celtics rotasyonundaki diğer pivotlardan Jermaine O'Neal ve Kendrick Perkins'in bu mücadelede forma giymediklerini de belirtelim. Yani Semih süreleri sadece Shaquille O'Neal ile paylaştı bu maçta..
Semi Semi Semih Erden Semi Semi Semih Erden Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.