Advertisement

Banvit Zoru Başaracak mı?

Bu sezon ülkemizi FIBA Euro Cup'ta temsil eden ekiplerimizden işi en zor olan hiç kuşkusuz Banvitspor. Bandırma ekibi, A Grubunda oldukça güçlü rakipler karşısında tur kovalayacak. İç saha maçları kilit rolde, Almanya deplasmanı ise ekibimiz için turun kapısı olabilir..

Grubun kağıt üzerinde en güçlü ekibi Rus temsilcisi Unics Kazan. Kupanın da favorilerinden olan Unics, bu sezon ciddi bir kadro ve bütçe ile sezona giriyor. Yıllardır sahasında hep "bir şekilde" galip gelerek, Avrupa basketbolu için zorlu deplasmanların başında geldi Rus takımı. Evgeny Pashutin'in öğrencileri, Rusya Ligi'ne St.Petersburg mağlubiyeti ile başlamasına rağmen bu sezon önemli işlere imza atacaklar gibi görünüyor. Skor potansiyeli yüksek bir kadroya sahip olan Unics Kazan'da; ABD'li guard Terrell LyDay, Rus milli takımından tanıdığımız Kelly McCarty, Polonyalı Maciej Lampe, Hırvat guard Marko Popovic, Sloven Hasan Rizvic ve Karadağlı 2.30'luk dev pivot Slavko Vranes öne çıkan isimler. Euro League ön elemesinde Clarleroi'ya sürpriz şekilde elenen Unics Kazan'da özellikle Maciej Lampe ve Marko Popovic çok formda olan isimler. Geniş pota altı rotasyonu ile dikkat çeken Rus ekibinin en önemli handikapı ise yıllardır deplasmanlarda yeteri kadar etkili olamaması..

Temsilcimizin Euro League ön elemesinde elendiği Fransız ekibi Le Mans, Khimky'e elenerek Euro Cup'a geldi ve yine ekibimizle eşleşti. Oldukça atletik oyunculara sahip olan Fransız temsilcisi karşısında; Graves, Simmons ve Barış Özcan olmadan mücadele eden Banvit, rakibin özellikle pota altındaki etkili oyunu ve hızlı penetrelerine çare bulamamıştı. Tabi bu sefer rotasyonu daha geniş, rakibini de iyi tanıyan bir Banvit olacak sahada. Ligine mağlubiyetle başlayan Le Mans'da atletik pivot Alain Koffi çok formda. Dewar, Diot ve Batista da diğer öne çıkan isimler. Genelde savunması ile öne çıkan bir takım durumunda olan Le Mans, açık saha basketbolunda da atletizmi ile sonuca gidebilen bir takım. Pozisyonuna göre kısa ama atletizmi ile bu açığı kapatan oyunculara sahipler fakat şutör değiller. Dış atışlarda sorun yaşamaları muhtemel olan Le Mans karşısında bu sefer daha iyi savunma yapan bir Banvit olacaktır..

Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg, grubun nispeten en zayıf ekibi olsa da yinede kolay lokma değil. Beko Bundesliga'ya 3'te 3 yaparak başlayan Oldenburg, set hücumu yerine hızlı oyuna öncelik veren tipik bir Alman ekibi olarak göze çarpıyor. Tam 9 yeni oyuncu ile sezona girmeleri ise önemli bir detay. Önemli bir yıldız ismi olmayan Alman ekibinde; ABD'li skorer guard Louis Campbell en öne çıkan isim durumunda. ABD'li forvet Steven Smith, Boşnak uzun Oliver Stevic ve Avustralyalı milli pivot Aaron Baynes öne çıkan diğer isimler durumunda. Temsilcimiz karşısında hem kadro hemde sistem olarak pek şansları görünmese de, oldukça dengesiz ve her an ne yapacağı belli olmayan bir takım. Banvit'in Oldenburg deplasmanından galibiyetle dönmesi önemli bir unsur olacaktır gruptan çıkma adına.
Banvit Zoru Başaracak mı? Banvit Zoru Başaracak mı? Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:05 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.