Advertisement

Beşiktaş'a İkinci Devre Yetti (84-70)

Spor Toto Türkiye Kupası D Grubu maçında Beşiktaş Cola Turka, ilk yarısını genelde geride götürdüğü mücadelede Türk Telekom'u 84-70 mağlup ederek ikinci galibiyetini elde etti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Kupadaki ilk mağlubiyetini alan Türk Telekom ise yarın Galatasaray Cafe Crown ile kazananın yoluna devam edeceği final niteliğinde bir maça çıkacak..

Maça çok iyi başlayan ve hırslı savunma ile ribaund üstünlüğünü skora da yansıtan Türk Telekom, 8-0'lık seri ile maça başladı. Chatman ve Cevher'in etkisiz kaldığı Beşiktaş Cola Turka, Türk Telekom'un düzenli hücumlarına çare bulamazken, Yunus ve Wesson ile etkili olan Ankara ekibi ilk çeyreği 25-8 gibi önemli bir farkla üstün kapattı. Maçın ikinci çeyreğine A.J. Ogilvy'i iyi kullanarak başlayan Beşiktaş Cola Turka bu bölümde farkı kapatmaya başlarken, baskılı savunma ile de Türk Telekom'u durdurmayı başardı. Alan savunmasına dönen Ankara ekibi, hücumda da Wesson ve Mehmet Yağmur ile sayılar bulunca farkı korumayı başardı. Son saniyelerde teknik faulden doğan serbest atışları iyi değerlendiren Yunus Çankaya'nın sayıları ile Türk Telekom ilk yarıyı 39-36 önde tamamlayan taraf oldu..

Maçın ikinci yarısına da Türk Telekom etkili başlarken, sonraki bölümde Cüneyt, Chatman ve Likholitov ile sayılar bulan Siyah-Beyazlılar 45-43 öne geçmeyi başardı. Savunmasını sertleştirerek rakibine kolay sayı şansı vermeyen Beşiktaş Cola Turka; Cüneyt, Chatman ve Serhat'ın dış atışları ile skor üretmeye devam ederek üçüncü çeyreği 65-53 üstünlükle tamamladı. Son çeyreğe hücumda etkili oyunu ile başlayan Siyah-beyazlılar, Ogilvy ve Serhat ile sayılar bularak farkı açmaya devam etti. Bu bölümde dış atışlara yönelen Türk Telekom, buradan sayılar bulsa da yeterli yüzdeyi yakalayamadı. Rakibine oranla daha organize hücum eden Beşiktaş Cola Turka, Chatman ve Cüneyt'in etkili oyunu ile aradaki sayı farkını korudu ve mücadeleyi 84-70'lik skorla kazanmayı başardı. Maçın oyuncusu ödülü ise uzun menzilli üçlükleri ile maçı çeviren isimlerin başında gelen Cüneyt Erden'e verildi..


SALON: Kepez Arena

HAKEMLER: Murat Biricik –Uğur Özen – Turgut Işık

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (84): Fedor Likholitov 9 (6 ribaund), Bekir Yarangüme 7 (3 ribaund- 4 asist), Mustafa Abi 3, Cüneyt Erden 12 (4 ribaund- 4 asist), Murat Kutlu 3 (1 ribaund), Serhat Çetin 9 (2 ribaund- 3 asist), Michal Ignerski 4 (1 ribaund), Mire Chatman 13 (1 ribaund- 4 asist), Cevher Özer 2 (10 ribaund- 3 asist), Andrew Ogilvy 22 (3 ribaund)

TÜRK TELEKOM (70): Ray Wesson 18 (12 ribaund- 2 asist), Haiko Schaffartzik (3 asist), Sani Becirovic 8 (3 asist), Mehmet Yağmur 11 (3 ribaund- 3 asist), Fatih Solak 2 (2 ribaund), Yunus Çankaya 14 (4 ribaund- 1 asist), Joseph Gaffney 5 (6 ribaund), Gregory Stiemsma 6 (12 ribaund)

1.PERİYOT: 8 -25
2.PERİYOT: 28-14
3.PERİYOT: 29-14
4.PERİYOT: 19-17
Beşiktaş'a İkinci Devre Yetti (84-70) Beşiktaş'a İkinci Devre Yetti (84-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:48 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.