Advertisement

Banvit'ten Kritik Galibiyet (61-74)

Beko Basketbol Ligi'nin 2. Hafta mücadelesinde, zirveyi hedefleyen iki ekipten Beşiktaş Cola Turka ile Banvitspor, Akatlar BJK Cola Turka Arena'da karşı karşıya geldiler. Ev sahibi ekibe oranla daha yüzdeli hücum eden ve savunmada daha istekli olan Banvit, karşılaşmadan 61-74'lük skorla galip ayrılan taraf oldu ve ligdeki ilk galibiyetini elde etti..

Mücadeleye daha iyi başlayan Banvit, ilk bölümde Mutlu-Williams ikilisi ile skor üretirken, Beşiktaş Cola Turka ise Cevher'in sayıları ile skoru dengede tuttu. Karşılıklı sayılarla geçen ilk çeyrek 20-19 Siyah-Beyazlıların üstünlüğü ile noktalandı. İkinci çeyreğe de konuk ekip iyi başlarken, Golubovic ve Simmons ile etkili olan Banvit, Beşiktaş'ın düşük yüzdeli şut atmasını avantaja çevirdi ve potaya yakın atışlarla skorda üstünlüğü yakaladı. Dış atışlarda oldukça kötü yüzdeyle oynayan ev sahibi ekip, periyotun sonunda farkı azaltmaya çalışsa da Banvit ilk yarıyı 30-39 üstünlükle tamamlayan taraf oldu..

Maçın ikinci yarısına da etkili savunması ile hızlı giren Banvit, Lance Williams ile etkili olarak farkı çift hanelere taşımayı başardı. Günün suskun ismi Chatman ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, savunmada bir türlü boyalı alanı kapatamayınca Banvit aradaki sayı farkını korudu ve üçüncü çeyrek 41-54 sonuçlandı. Son periyota iki takımda pota altından karşılıklı sayılarla başlarken, Banvit Mutlu-Simmons ikilisi ile bulduğu iki üçlükle farkı iyice açtı. Cüneyt ile sayılar bulan Beşiktaş Cola Turka, Banvit'in yabancı oyuncularını savunmakta hayli zorlandı ve fark 15 sayı civarına geldi. Periyotun son bölümünde hücumda daha etkili olan Siyah-Beyazlılar, farkı 5 sayıya kadar indirdi ama özellikle serbest atış çizgisinden yüzdeli oynayan ve savunmada da etkili olan Banvit, mücadeleyi 61-74 kazanarak önemli bir deplasman galibiyeti elde etti..

İki sayılık atışlarda %37, üç sayılık atışlarda %17 ile oynayan ev sahibi ekipte sadece Cevher Özer çift haneli skor üretebildi ama o da 1/8 üçlükle maçı tamamladı. 14 dakikadan fazla sahada kalan Mustafa Abi şut dahi atmazken, 24 dakika sahada kalan Serhat Çetin ise 0/4 saha içi isabetiyle Siyah-Beyazlıların 2 numara sıkıntısını bu maça fazlasıyla yansıttılar. Çok fazla dış atış denemeyen Banvit, pota altını etkili kullanarak buradan %49 isabet oranı yakaladı. Son dönemin formsuz ismi Graves, 23 dakikada 1/6 isabetle sadece 3 sayı üretirken, milli takımından oldukça formda dönen Chuck Davis yine fark yaratan isim oldu. Sadece iki üçlük kaçırarak 13 sayı üreten Mutlu Akpınar ise ev sahibi ekibin boyalı alan zaafını en iyi kullanan isimlerdendi..


SALON: Beşiktaş Cola Turka Arena

BEŞİKTAŞ COLA TURKA (61): Fedor Likholitov 7 (4 ribaunt - 1 asist), Bekir Yarangüme 7 (2 ribaunt), Mustafa Abi (2 ribaunt - 2 asist), Cüneyt Erden 8 (1 ribaunt - 5 asist), Serhat Çetin 3 (3 ribaunt - 1 asist), Michal Jakub Ignerski 9 (3 ribaunt), Mire Chatman 8 (7 ribaunt - 3 asist), Cevher Özer 13 (9 ribaunt - 1 asist), Andrew James Ogilvy 6 (9 ribaunt - 1 asist)

BANVİT (74): Şafak Edge 3 (2 ribaunt - 1 asist), İbrahim Yıldırım (1 ribaunt), Lance Williams 9 (6 ribaunt), Mutlu Akpınar 13 (1 asist), Chuck Davis 12 (8 ribaunt - 1 assit), Barış Ermiş 11 (5 ribaunt - 4 asist), Yiğitcan Turna 3 (1 ribaunt), Vladimir Golubovic 4 (9 ribaunt - 1 asist), Keith Simmons 10 (5 ribaunt - 3 asist), Bora Hun Paçun 6 (3 ribaunt), Antonio Graves 3 (2 asist)

1. PERİYOT: 20-19
2. PERİYOT: 10-20
3. PERİYOT: 11-15
4. PERİYOT: 20-20
Banvit'ten Kritik Galibiyet (61-74) Banvit'ten Kritik Galibiyet (61-74) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.