Advertisement

Son Sözü Fenerbahçe Ülker Söyledi (67-70)

Beko Basketbol Ligi'nin 1.Hafta mücadelesinde Fenerbahçe Ülker'i konuk eden Banvitspor, başa baş giden bir mücadelenin ardından rakibine 67-70'lik skorla mağlup olmaktan kurtulamadı. Bandırma ekibi bu maçta sadece 1 tane üçlük isabeti sağlayabildi..

Oldukça çekişmeli başlayan mücadelenin ilk bölümünde; Lance Williams ve Chuck Davis ikilisi ile hücumda etkili olan Banvitspor, savunmada ise Lavrinovic'in etkili oyununa çare bulamadı. Genellikle karşılıklı basketlerle geçen ilk periyotun sonunda skor 22-22'di. Mücadelenin ikinci çeyreğine Williams-Davis-Golubovic üçlüsü ile hızlı giren Banvit'e, Lavrinovic ve Tomas ikilisi ile yanıt veren Fenerbahçe Ülker skoru lehine çevirmeyi başardı. İki takımın da yabancı oyuncuları ile skoru sürüklediği bu periyot 36-36 eşitlikle sonuçlandı..

Maçın ikinci yarısına daha iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, özellikle forvet oyuncuları ile skor üreterek periyotun ilk bölümünde skor üstünlüğünü eline alan taraf oldu. Davis ve Mutlu ile hücumda üretken olan ev sahibi Banvit, skoru yeniden dengelerken, üçüncü periyot 53-53 eşitlikle geçildi. Dördüncü periyot yine karşılıklı sayılarla başlarken, Lavrinovic ve Davis'in karşılıklı sayıları da devam etti. Williams ve Barış Ermiş ile skor üstünlüğünü eline alan Banvit'e Ömer Onan ve Tomas'ın sayıları ile yanıt veren Sarı-Lacivertliler yeniden öne geçmeyi başardı. Son dakikaya Tomas'ın basketi ile 1 sayı farkla öne giren Fenerbahçe Ülker karşısında şutlardan isabet sağlayamayan Banvit, Lavrinovic'in 3 saniye kala kaydettiği 2 serbest atış sayısı ile 3 farklı geriye düştü. Kalan 3 saniyede faul hakkı dolmadığı için 2 taktik faulle rakibini durduran Fenerbahçe Ülker, son saniyede Ömer Onan'ın Graves'e yaptığı savunma ile bu oyuncuya şut isabeti imkanı vermeyerek mücadeleyi 70-67 kazanmayı başardı. Banvit cephesi ise tartışmalı son pozisyon için bir hayli itirazda bulundu fakat hakemlerin kararı değişmedi..

Banvitspor bu maçta üç sayı çizgisinin gerisinden 1/7 ile oynarken, Fenerbahçe Ülker ise 6/22 ile oynadı. Sarı-Lacivertlilerde Darjus Lavrinovic 4/6 üçlük, 4/5 ikilik isabetiyle maçın kahramanı olmayı başardı. Sakatlığı sonrası bir hayli formsuz olduğu gözlenen Antonio Graves, yaklaşık 23 dakika sahada kalmasına rağmen 0/3 ile sayı atamazken, 3 top kaybıyla oynadı..


SALON: Banvit Kara Ali Acar

HAKEMLER: Rüştü Nuran, Uğur Özen, Erman Erdemli

BANVİT (67): Şafak Edge 2, Lance Williams 17 (7 ribaund), Mutlu Akpınar 8 (1 asist), Charles Edward Davis 20 (2 ribaund- 1 asist), Erol Can Çinko (1 ribaund), Yiğitcan Turna 2 (1 ribaund- 2 asist), Vladimir Golubovic 11 (8 ribaund),Keith Simmons 3 (4 ribaund- 1 asist), Antonio Dapries Graves (1 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 4 (2 asist)

FENERBAHÇE ÜLKER (70): Roko Leni Ukic 8 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 2, Ömer Onan 8 (2 ribaund- 2 asist), Lynn Terence Greer (1 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 24 (7 ribaund), Gasper Vidmar 8 (7 ribaund), Kaya Peker (3 ribaund), Oğuz Savaş 5, Marko Tomas 14 (4 ribaund), Emir Preldzic 1 (4 ribaund- 3 asit)

1. PERİYOT: 22-22
2. PERİYOT: 14-14
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 14-17
Son Sözü Fenerbahçe Ülker Söyledi (67-70) Son Sözü Fenerbahçe Ülker Söyledi (67-70) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:31 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.