Advertisement

Son Bilet Galatasaray Cafe Crown'ın

Spor Toto Türkiye Kupası D Grubunda, 8'li finallere gidecek son takımı belirleyecek final niteliğindeki maçta Türk Telekom'u 79-61 mağlup eden Galatasaray Cafe Crown gülen taraf oldu..

Galatasaray Cafe Crown'da sakatlıkları nedeniyle kadroda olmayan Preston Shumpert ve Taylor Rochestie ile birlikte, kadroda olan Joshua Shipp'te bu mücadelede süre almadı. Türk Telekom'da ise sakatlığı olan Ceyhun Altay ile birlikte Fatih Solak maç kadrosunda yer almadı..

Maça daha iyi başlayan ve skor üstünlüğünü elinde bulunduran taraf Türk Telekom oldu. Yunus ve Becirovic'in etkili oyunu ile skoru 16-6'ya getiren Ankara ekibi, kalan bölümde Tutku ve Ermal'in organize hücumları ile potasında sayılar görünce ilk çeyrek 25-19 Türk Telekom üstünlüğü ile noktalandı. İkinci periyota daha iyi başlayan Sarı-Kırmızılılar, yine Tutku ve Ermal ile etkili olarak farkı kapatmayı başardı. Genç oyuncuları; Melih ve Göksenin'in gayretleri ile skorda üstünlüğü yakalayan Galatasaray Cafe Crown, devreyi 34-32'lik üstünlükle tamamladı..

Maçın ikinci yarısına iki takım da pota altını etkili kullanmaya çalışarak başladı. Andric ve Rancik ile etkili olan Galatasaray Cafe Crown'a, Stiemsma ile yanıt veren Türk Telekom, Galatasaray'ın hücumlarına çare bulamayınca aradaki sayı farkını açmaya başlayan Sarı-Kırmızılılar farkı çift hanelere taşımayı başardı. Dış atışlarda kolay skor bulan Galatasaray Cafe Crown, üçüncü çeyreği 57-48 üstünlükle geçen taraf oldu. Son çeyreğe daha agresif başlayan Türk Telekom, farkı 3 sayıya kadar indirdi fakat Ermal'i pota altında iyi kullanan Galatasaray Cafe Crown farkı yeniden açmaya başladı. Son bölüme girilirken iyice oyundan düşen Türk Telekom karşısında hücumda daha efektif olan Galatasaray Cafe Crown, mücadeleyi 79-61 kazanarak gruptan çıkmayı başardı..

Galatasaray Cafe Crown'da özellikle Caner ve Göksenin'in performansı dikkate değerdi. Çok şey beklenen genç Melih ise savunmada gayretli olsa da hücumda vasatı aşamadı. Türk Telekom'da ise yeni transfer Gaffney ile takımda kalması son anda belli olan Schaffartzik'in performansı tam bir hayal kırıklığı oldu. Stiemsma, Wesson ve Yunus'un diğer arkadaşlarından destek görmeyen çabaları ile birlikte Becirovic'in sadece hücumda görünür olması Türk Telekom'un kupaya havlu atmasını özetleyen unsurlar denebilir..


SALON: Kepez Arena

HAKEMLER: Murat Biricik – Özlem Yalman – Turgut Işık

GALATASARAY CAFE CROWN (79): Melih Mahmutoğlu (2 ribaund), Hüseyin Köksal 8, Caner Topaloğlu 16 (1 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 7 (4 ribaund- 5 asist), Luksa Andric 11 (6 ribaund- 2 asist), Radoslav Rancik 16 (4 ribaund- 1 asist), Haluk Yıldırım (7 ribaund- 2 asist), Evren Büker 5 (1 ribaund- 5 asist), Ermal Kurtoğlu 16 (2 ribaund- 2 asist)

TÜRK TELEKOM (61): Ray Wesson 9 (11 ribaund- 3 asist), Haiko Schaffartzik 2 (3 ribaund- 2 asist), Ümit Türkoğlu (1 ribaund), Sani Becirovic 13 (1 ribaund- 5 asist), Rasim Başak 5 (3 ribaund- 1 asist), Mehmet Yağmur (2 ribaund- 3 asist), Yunus Çankaya 17 (3 ribaund- 2 asist), Joseph Gaffney (3 ribaund), Gregory Stiemsma 15 (11 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 19-25
2.PERİYOT: 15- 7
3.PERİYOT: 23-16
4.PERİYOT: 22-13
Son Bilet Galatasaray Cafe Crown'ın Son Bilet Galatasaray Cafe Crown'ın Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 19:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.