Advertisement

Uşak Sportif, Eric Buckner ile Sözleşme İmzaladı.

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Uşak Sportif, uzun rotasyonuna beklenen hamleyi gerçekleştirdi ve 2012-2013 sezonunda kadrosunda yer alan, geride bıraktığımız sezonda ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen ABD'li oyuncu Eric Rashard Buckner ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Hem Uşak Sportif hem de İstanbul BŞB ile TB2L'de zafere ulaşarak takımlarının Beko Basketbol Ligi'ne yükselmesinde önemli pay sahibi olan 24 yaşındaki ve 2.08 boyundaki atletik pivot Eric Buckner, 4 ve 5 numaralı pozisyonlarda görev yapabiliyor. Georgia State mezunu olan Buckner, 2012-2013 sezonunda Uşak formasıyla TB2L'de 40 maça çıkmış ve ortalama 29.2 dakika sahada kalarak; 14.5 sayı ve 7.6 ribaund ortalamaları tutturmuştu.

Geride kalan sezonda ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi formasıyla TB2L'de 39 maça çıkan ABD'li oyuncu, ortalama 29.4 dakika sahada kalarak; 16 sayı ve 10.8 ribaund ortalamaları yakaladı. Potaya yakın top aldığında iyi bir bitirici olan Buckner, 247/359 (%69) şut isabetiyle sezonu kapatmıştı.

Dış transferde Rahim Rızvanoğlu ve Sertaç Şanlı'yı kadrosuna katan Uşak Sportif, geçtiğimiz sezonda kadrosunda yer alan; Justin Carter, Chris Warren ve Miha Zupan ile de sözleşme yenilemişti. Uşak ekibinin yeni sezonda kadrosunda tutmak istediği fakat başka takımlardan teklif alan İbrahim Yıldırım ve Orhan Haciyeva'nın ise takımda kalma olasılığı düşük görünüyor. Öte yandan Uşak Sportif, son olarak İsrail'de forma giyen bir yabancı forvetin transferinde de önemli aşama kaydetti.
Uşak Sportif, Eric Buckner ile Sözleşme İmzaladı. Uşak Sportif, Eric Buckner ile Sözleşme İmzaladı. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:42 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.