Advertisement

Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker Derbisinin Ardından..

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Galatasaray Liv Hospital'in sahasında Fenerbahçe Ülker'i 88-82 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdiği karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, her iki cepheden de mücadele ile ilgili açıklamalar geldi..

Galatasaray Liv Hospital başantrenörü Ergin Ataman, seriyi eşitleyeceklerine hep inandıklarını söyledi. Ataman, maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergilediklerini belirterek, "Net bir galibiyet aldık. Seride 2-0 gerideyken, evimizdeki maçları kazanıp durumu 2-2 yapacağımızı söylemiştik. Şimdi oyun kuralları da net bir şekilde uygulanıyor. Rakip sahada yapacağımız serinin 5. maçında da aynı şekilde uygulanacağını düşünüyorum" diye konuştu. Fenerbahçe Ülker'i rakip sahada yeneceklerine inandıklarını vurgulayan Ataman, "İnşallah cuma günü oradan galibiyetle dönüp, pazartesi akşamı burada kupayı kaldıracağız" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic'in peş peşe aldığı 2 teknik faulle diskalifiye edilmesi ve gelecek maçta takımının başında yer alamayacak olmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Ergin Ataman, "Obradovic tecrübeli hoca. Takımı bugün kötü oynadı. Bunun verdiği gerginlik de normal. Zaten serinin başından beri sürekli bir saha içi gerginlik var. Kolay değil, çok büyük bütçelerle kurulmuş bir takım. THY Avrupa Ligi'nde hedeflerine ulaşamadılar. Biz ise o kulvarda iyi bir dönem geçirdik. Biz ortamı germiyoruz. Herkes benim için ortamı gerdiğimi söylüyor ama ben sadece iddialı konuşuyorum. Saha içinde hiçbir şekilde ortamı gerecek davranışta bulunmuyorum. Hakem yönetimi bugün sonuca etki etmedi. Sadece rakip 4 yabancı oyuncuyla sahada olduğu bir dönemde faul atışı kullandı. Bu konuda şüpheye düştüm ve hakeme danıştım. Obradovic'in tavrına o teknik faulü vermeyecek hakem Avrupa'da yok. Artık kurallar uygulanıyor. Maçın sonucuna etki edecek bir hakem hatası düşünmüyorum. Serinin ilk maçını farklı kazandılar ve oyunun kontrolü onlardaydı. Bizim de sesimiz çıkmadı. Bugün ise üstünlük bizim elimizdeydi" dedi. Ataman, Obradovic'in McCalebb'e faul yapılan ve basket faul olan pozisyonda teknik faul beklediğinin ve buna sinirlenmesinin normal olup olmadığının sorulması üzerine de "O zaman serinin ikinci maçında verilmeyen bir faul nedeniyle maçı kaybettikten sonra, bu seride takımımın başında yer alamayacağım şekilde tavırlar sergilemem lazımdı" yanıtını verdi.

Galatasaray Liv Hospital'in milli oyuncusu Cenk Akyol ise "Seride durumu 2-2'ye getirdik. İyi mücadele ettik. Mutlaka kazanmamız gerekiyordu. İyi basketbol oynayıp, iyi savunma yaparak galip geldik. Seri zorlu geçiyor. Bir takımın servis kırması gerekiyor ve bizim avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Aynı şekilde oynarsak, rakip sahadaki maçı kazanır, evimizde de şampiyon oluruz" şeklinde konuştu.


Karşılaşmada aldığı ceza nedeniyle basın toplantısında yer almayan Fenerbahçe Antrenörü Zeljko Obradovic, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Obradovic yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, maçın bitimiyle birlikte bir sonraki maçta olamayacağını belirten yazının kendilerine verilmesine tepki göstererek, "Teknik faullere bakarsak bütün maç boyunca yapıldı, sadece sonlarda olmadı. Maçı izleyen herkesin de bu akşam nelerin olduğunu çok net bir şekilde anladığına inanıyorum. Eğer federasyon daha maç bitmeden bir sonraki karşılaşmada cezalı olduğumu belirten bir kağıdı hazırlayıp, maç biter bitmez diskalifiye üzerine bana getiriyorsa ben burada art niyet arıyorum. Demek ki zaten bu şekilde olmasını istiyorlardı. Normalde böyle uyarılar bir gün sonra gelir. Oyuncularıma güvenim sonsuz. Ben olmasam da bir sonraki maçta muhteşem olacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker'de Zeljko Obradovic'in diskalifiye edilmesi nedeniyle maç sonrası basın toplantısına yardımcı antrenörlerden Erdem Can katılırken, genç teknik adam, "Çok fazla söylenecek bir şey yok. Ne olduğu ortada. Sahada maçı izleyenler görmüştür. Çok anlamayanlar da maçı tekrar izleyip, ne olduğunu görebilir" demekle yetindi.
      
Sarı-lacivertli takımın kaptanı Ömer Onan ise başantrenör Zeljko Obradovic'in diskalifiye edildiği pozisyonla ilgili "Obradovic'in teknik faulleri almasının daha dakikasında bir sonraki maçta takımın başında olamayacağıyla ilgili kağıdı elimize verdiler. Bu kadar maç durdu, sahaya yabancı maddeler atıldı, o konuda da bir kağıt vereceklerdir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Serinin ilk iki maçını kendi seyircileri önünde kazandıklarını hatırlatan Ömer, "Galatasaray Liv Hospital'ın son şanslarıydı. Bizden daha az hata yaptılar. Çoğu yerde maçın içindeydik ama basit hatalar yaptık ve sonuçta seri 2-2 oldu. Önemli değil. Seride 4 galibiyeti alan şampiyon oluyor. Cuma günü kendi seyircimiz önünde daha baskılı oynayıp, 3-2 öne geçeceğimize inanıyorum. Basketbol dışı da söylenecekler var. Serinin ilk iki maçı bizim evimizdeydi ve izlediniz. Ne sahaya bir şey atıldı, ne de  problem çıktı. Burada ise devamlı sahaya atılan yabancı maddeler vardı. Hocamız itiraz ediyor, hiç müsamaha yok. Hemen teknik fauller çalınıyor" dedi. Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman'ın hakem yönetimiyle ilgili olumlu sözlerinin aktarılması üzerine Ömer, "Hakemler bizim sahada kusurlu, burada ise kusursuz. Bizim de çalınmayan birçok faulümüz var. Ortamı germek çok kolay ve bu durum kimseye bir şey kazandırmaz. İsteriz ki hiç gerilmesin ve sahada basketbol oynansın. Ortam ne yazık ki gerildi. Evimizde çok daha iyi oynayacağımıza ve şampiyon olacağımıza inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.
Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker Derbisinin Ardından.. Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker Derbisinin Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 01:10 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.