Advertisement

Stratos Perperoglou, Anadolu Efes'te.

Yeni sezona efsanevi Sırp coach Dusan Ivkovic yönetiminde girecek olan Anadolu Efes, dış transferde ilk hamlesini gerçekleştirdi ve Yunan milli forvet Stratos Perperoglou ile 2 yıllık anlaşma sağladı..

İlk olarak Eurohoops sitesinin verdiği bilgiye göre Lacivert-Beyazlılar, Yunan oyuncuya 2 yıl için bonuslar hariç 1,5 Milyon Euro ödeyecek. Olympiakos forması giyen 29 yaşındaki ve 2.03 boyundaki Perperoglou, sakatlığı nedeniyle önümüzdeki FIBA Dünya Kupası'nda Yunanistan milli takımı forması giyemeyecek.

Profesyonel kariyerine 2002'de Ilysiakos'ta başlayan Perperoglou, 2004-2007 arasında Panionios forması giydikten sonra 2007-2012 arasında ise Panathinaikos'ta görev yapmıştı. Perperoglou, son iki sezondur da Olympiakos forması giyiyordu. Yunan forvetin kariyerinde; 3 Euroleague şampiyonluğu, 4 Yunanistan Ligi şampiyonluğu, 3 Yunanistan Kupası şampiyonluğu ve 1 kez de FIBA Intercontinental Kupası zaferi bulunuyor. 5 kez de Yunanistan Ligi All-Star'ına seçilen Perperoglou, 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan Yunan milli takımı kadrosunda da yer alıyordu.

Bu sezon Olympiakos formasıyla Yunanistan Ligi'nde 30, Turkish Airlines Euroleague'de ise 22 maçta görev yapan Stratos Perperoglou, ligde oynadığı maçlarda ortalama 19.3 dakika sahada kalarak; 8.6 sayı, 3.4 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları yakalarken, Euroleague'de oynadığı maçlarda ise ortalama 19.9 dakika sahada kalarak; 9.9 sayı, 2.8 ribaund ve 1.2 asist ortalamaları ile sezonu kapatmıştı.
Stratos Perperoglou, Anadolu Efes'te. Stratos Perperoglou, Anadolu Efes'te. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 16:54 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.