Advertisement

Kaf Kaf, Dixon ile Devam..

Pınar Karşıyaka, son iki sezondur kadrosunda yer alan ABD'li guard Bobby Dixon ile önümüzdeki sezon için yeniden anlaşma sağladı. Jon Diebler ile görüşmelerin ise olumlu ilerlediği bilgisi verildi..

31 yaşındaki ve 1.78 boyundaki Robert Lee 'Bobby' Dixon, bu sezon özellikle Kaf Kaf'ın Spor Toto Türkiye Kupası zaferinde baş mimarlardan biri olmayı başarmıştı. Geride kalan sezonda, Pınar Karşıyaka formasıyla Dixon; Beko Basketbol Ligi'nde 35 maçta, ULEB Eurocup'ta 16 maçta, Spor Toto Türkiye Kupası'nda ise 5 maçta görev yaptı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 32.4 dakika sahada kalan Dixon, sezonu da; 14 sayı, 3.4 ribaund ve 4.7 asist ortalamalarıyla tamamlarken, ULEB Eurocup'ta ise ortalama 35.3 dakika sahada kalarak; 18.2 sayı, 3.8 ribaund ve 5.5 asist ortalamaları tutturmuştu. En skorer ikinci oyuncu olduğu Spor Toto Türkiye Kupası'nda ise ortalama 36 dakika sahada kalan ABD'li guard, kupayı da; 21.6 sayı, 4.8 ribaund ve 6 asist ortalamalarıyla tamamlayarak bu tarihi zaferde öne çıkmayı başarmıştı. Dixon, kupada 21/43 (%49) ile üçlük isabeti kaydetmişti. Geride kalan sezonda Kaf Kaf'tan 350 Bin Dolar alan Bobby Dixon, yeni sezonda ise 375 Bin Dolar ücret alacak.

Öte yandan, geçtiğimiz sezon kadrosunda yer alan Will Thomas'a olan borçlar nedeniyle transfer yasağına maruz kalan Kaf Kaf; 63.350 Dolar + 7.073 Euro para cezalarını ödedikten sonra, anlaştığı oyunculara resmi imzaları attırabilecek. 

Pınar Karşıyaka Basketbol Şube Sorumlusu Turgay Büyükkarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı oyuncuları Bobby Dixon ile tekrar anlaştıklarını, bir diğer yabancı oyuncuları Jon Diebler ile yaptıkları görüşmelerin de çok olumlu gittiğini ifade etti. Büyükkarcı, Diebler'la da yeniden sözleşme  imzalayacaklarına inandığını söyledi. Büyükkarcı, dış transfer çalışmaları hakkında da yabancı bir oyuncuyla  2-3 gün içinde sözleşme imzalayabileceklerini kaydetti.
Kaf Kaf, Dixon ile Devam.. Kaf Kaf, Dixon ile Devam.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:42 Rating: 5

2 yorum:

Emrah Arabacı dedi ki...

Geçen yıl gelen - gidenler başlığında bir çalışma yapıyordunuz. bu senede bekleriz :d

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

O tarz bir şeyi yine yapmayı düşünüyoruz :)

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.