Advertisement

Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Transferde Hareketlendi.

Yeni yönetim kademesi ile birlikte transfer çalışmalarına başlayan Beko Basketbol Ligi ekibi Torku Konya Selçuk Üniversitesi, ilk adımlarını da attı. Konya ekibi, dış transferde Cihan Amasyalı'yı kadrosuna katarken, iç transferde ise; Sean Williams, Troy DeVries, Valentin Pastal ve Burak Selen ile önümüzdeki sezon için yeniden anlaşma sağladı..

Yeni sezona da coach Aziz Bekir yönetiminde girecek olan Torku Konya Selçuk Üniversitesi, bu sezon takımın kaptanlığını yapan Murat Yolcu'yu da yeni sezon öncesi yardımcı antrenörlüğe ve takım menajerliğine getirmişti. Konya temsilcisinde başkanlığa ise geçtiğimiz günlerde Hakan Faydasıçok seçildi.

Konya ekibinin 1 yıllık anlaşma sağladığı Cihan Amasyalı, bu sezon TB2L ekibi Vestelspor'un formasını giyiyordu. 31 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Amasyalı, bu sezon TB2L'de Vestelspor formasıyla 30 maçta görev yaptı. Oynadığı maçlarda ortalama 30.3 dakika sahada kalan deneyimli guard, sezonu da; 6.1 sayı, 2.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamaları ile tamamladı.

Torku Konya Selçuk Üniversitesi iç transferde ise 4 oyuncu ile sözleşme yeniledi. Fatih Şeker'in verdiği bilgiye göre ABD'li pivot Sean Williams'ın kontratında NBA çıkışı olacak. 28 yaşındaki 2.08'lik Williams, bu sezon 93 blok yaparak Beko Basketbol Ligi tarihi blok rekoru kırmayı da başarmıştı. Ligde 30 maçta forma giyen atletik pivot, sezonu da; 10.9 sayı, 7.7 ribaund, 1.7 asist ve 3.1 blok ortalamalarıyla tamamlamıştı.

32 yaşındaki ve 1.93 boyundaki combo-guard Troy Anthony DeVries ise bu sezon ligin sayı krallığında takım arkadaşı Troy Gillenwater'ın arkasında üçüncü sırada yer almıştı. Sezonu %44 üçlük isabetiyle tamamlayan DeVries, sadece 24 maçta oynasa da, ortalama 33 dakika sahada kalarak; 16.6 sayı, 3.5 ribaund ve 3.4 asist ortalamaları tutturdu.

30 yaşındaki ve 2.02 boyundaki Valentin Pastal ise sakatlığı nedeniyle biraz şanssız bir sezon geçirirken, sezonu da erken kapatmak zorunda kalmıştı. Konya ekibi ile bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde 22 maçta görev yapan Pastal, sezonu da; 3.6 sayı ve 3.3 ribaund ortalamaları ile kapattı. 26 yaşındaki ve 2.02 boyundaki power forvet Burak Selen ise bu sezon Konya ekibi ile ligde 28 maçta görev yapmış ve ortalama 15.4 dakika sahada kalarak; 3.5 sayı ve 2.1 ribaund ortalamaları tutturdu.
Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Transferde Hareketlendi. Torku Konya Selçuk Üniversitesi, Transferde Hareketlendi. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:52 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.