Advertisement

Royal Halı Gaziantep'te İki İmza

Bu sezon özellikle FIBA Eurochallenge Cup'ta yakaladığı çıkış ile dikkatleri çeken Beko Basketbol Ligi ekibi Royal Halı Gaziantep, yeni sezon öncesi ilk transfer hamlelerini gerçekleştirdi. Bu sezon Gaziantep ekibinde gösterdiği performansla dikkatleri çeken deneyimli Sloven Domen Lorbek ile 2 yıllık sözleşme yenilenirken, ligin deneyimli oyuncularından Altan Erol ile 1 yıllık sözleşme imzalandı..

Sezon içerisinde Royal Halı Gaziantep kadrosuna katılan 28 yaşındaki ve 1.98 boyundaki Domen Lorbek, coach Jure Zdovc tarafından Slovenya'nın Basketbol Dünya Kupası kadrosuna da dahil edilmişti. Gaziantep ekibinin formasıyla Beko Basketbol Ligi'nde 22, FIBA Eurochallenge Cup'ta ise 11 maçta görev yaptı. Ligde oynadığı maçlarda ortalama 27.7 dakika sahada kalan deneyimli forvet, sezonu; 11.1 sayı, 1.9 ribaund ve 1.9 asist ortalamalarıyla kapatırken, Eurochallenge Cup'ta ise ortalama 30.5 dakika sahada kalarak; 11.2 sayı, 2.4 ribaund ve 1.5 asist ortalamaları yakalamıştı.

Daha önce Oyak Renault ve Erdemirspor formaları da giyen Altan Erol, 31 yaşında ve 1.95 boyunda. Son iki sezonu Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde geçiren tecrübeli forvet, kaptanlığını da yaptığı Mersin ekibi ile bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde 30 maçta forma giymişti. Oynadığı maçlarda ortalama 20.3 dakika sahada kalan Erol, tutuk kaldığı sezonu da; 4.6 sayı, 2.8 ribaund ve 0.8 asist ortalamalarıyla kapatırken, üç sayılık atışlarda potansiyelinin epey altında kalarak 8/41 ile isabet bulabilmişti.

Royal Halı Gaziantep'te İki İmza Royal Halı Gaziantep'te İki İmza Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 17:36 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.