Advertisement

TB2L'de Şampiyon Darüşşafaka Doğuş.

TB2L play-off final maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 83-65 yenen normal sezon lideri Darüşşafaka Doğuş, 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamladı. Maçın ikinci yarısında rakibine sadece 18 sayı şansı tanıyan Daçka, güçlü kadrosuyla şampiyonluğa ulaşmayı da başardı..

Mücadelede 24 sayı üreten Darüşşafaka Doğuşlu Lynn Greer, karşılaşmanın en skoreri olurken, yeşil-beyazlı ekipten Tuğberk Gedikli 19 sayı, Emre Bayav ise 16 sayıyla oynadı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan ise Hadi Özdemir 14 sayı, Eric Buckner 11 sayı ve 16 ribaund, Marque Perry ise 10 sayıyla mücadele etti. Öte yandan FIBA Avrupa Başkanı ve Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in yanı sıra TBF Yönetim Kurulu üyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Çağatay Kalkancı, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve her iki kulübün yöneticileri de mücadeleyi tribünden izledi.

Babasının vefatı nedeniyle ülkesine gittiği için izinli olan Quincy Douby'den yoksun olarak bu maça çıkan Darüşşafaka Doğuş, mücadeleye; Erbil Eroğlu, Lynn Greer, Ersin Görkem, Lawrence Roberts ve Nezih Özbakır beşiyle başlarken, zorlu finale İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise; Marque Perry, Recep Doğrusöz, Mehmet Özdoğan, Hadi Özdemir ve Eric Buckner beşiyle çıktı.

Finale çıkarak Beko Basketbol Ligi'ne yükselmeyi garantileyen iki takımın mücadelesi, karşılıklı basketlerle başladı. Darüşşafaka Doğuş'ta Nezih ile Tuğberk, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise Perry, Buckner ve Recep skorer oyunu ile ön plana çıktı. Mücadelenin 8. dakikasında 20-13 üstünlük kuran turuncu-lacivertli ekip, farkı koruyamasa da ilk çeyreği 24-22 önde tamamladı. İkinci çeyreğin başında Greer'ın 3 sayılık basketiyle öne geçen Darüşşafaka Doğuş, bu oyuncunun önderliğinde 14. dakikada 8 sayılık (38-30) fark buldu. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyespor, periyodun son bölümlerinde Hadi'nin üst üste basketleriyle farkı kapattı ve devre arasına 50-47 Darüşşafaka Doğuş'un üstünlüğüyle girildi. İkinci çeyreğin başında yakaladığı ritmi üçüncü periyoda da yansıtan Daçka, son çeyreğe 71-60 üstün girdi. Etkili oyununu sürdüren Darüşşafaka Doğuş, karşılaşmayı 83-65 kazanarak 2013-2014 sezonu şampiyonu oldu. 


Karşılaşmanın ardından mücadeleyi değerlendiren Daçka antrenörü Orhun Ene, zorlu bir sezon geçirdiklerini anlatarak, "Sezon başında çok sıkıntılı zamanlarımız oldu. Sezon içinde performansımızı tam anlamıyla ortaya koyamadık ama buna inanarak çalıştık. Sezon sonunda hem sahadaki basketbolumuz hem de inancımızla hedefimize ulaştık. Takımdaki arkadaşları tebrik ediyorum" diye konuştu. İkinci Ligde mücadele etmenin zorluğuna değinen deneyimli başantrenör, "İkinci ligde basketbol oynamak hiç de kolay değil. Herkes bu ligin kolay olduğunu düşünse de farklı dinamikleri olan bir lig. Burayı bilmeyen bizler çok zorlandık. İyi bir aile olmamız, başarıyı getirdi" ifadelerini kullandı. Orhun Ene, gelecek sezon için planlanan yapılanmaları hakkında da bilgi vererek, "Gelecek sezon iyi bir takım kuracağız ama astronomik ücretlerle olmayacak. Tabii ki sportif başarıyı sonuna kadar kovalayacağız ama kulüp organizasyonuyla, Türk sporuna getireceği yeni bakışla, rakiplerimize karşı saygıyla, taraftarımızın özellikleriyle örnek olacağı bir kulüp olmak bizim için sportif başarı kadar önemli. Sosyal sorumluluk projeleriyle basketbolu yurt dışında özendiğimiz seviyelere getireceğiz" dedi.

Play-off'a 7. sıradan girerek büyük bir sürprize imza atan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Hakan Yavuz ise, Beko Basketbol Ligi'ne yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Darüşşafaka Doğuş'un şampiyonluğu hak ettiğini aktaran Yavuz, "Bu maçın galibi iki takım. Burayı hak ettik. Daçka, kadro kalitesi olarak bizden iyiydi. Biz de lige çıkmış olmanın verdiği rahatlık vardı. Güzel bir maç oynandı. Sezon içinde bir tek Daçka'yı yenememiştik, onlar da şampiyonluğu hak ettiler" şeklinde görüş belirtti. Takımının performansını da değerlendiren deneyimli başantrenör, "Son yılların en büyük sürprizi olarak nitelendirebilirim. Devamlı play-off'larda olan bir koç olarak, son yıllarda böyle bir sürpriz olmamıştı. Bunu gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz" diyerek sözlerini tamamladı.


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Ozan Çakar, Serhat Büker, Kerem Baki

DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ (83): Lynn Greer 24 (4 ribaund- 7 asist), Erbil Eroğlu 2 (1 ribaund- 3 asist), Ersin Görkem 6 (2 ribaund), Nezih Özbakır 7 (3 ribaund), Lawrence Roberts 7 (3 ribaund- 1 asist), Emre Bayav 16 (5 ribaund- 2 asist), Bekir Yarangüme, Tuğberk Gedikli 19 (4 ribaund- 4 asist), Metin Türen 2 (3 ribaund), Gökhan Sunter, Cihan Mumcuoğulları, Adem Ören.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR (65): Recep Doğrusöz 4 (3 ribaund), Marque Perry 10 (1 ribaund- 5 asist), Mehmet Özdoğan 5 (1 ribaund- 2 asist), Hadi Özdemir 14 (6 ribaund- 1 asist), Eric Buckner 11 (16 ribaund- 1 asist), Burak Erol 2 (1 ribaund- 1 asist), Umutcan Özyıldırım 6 (4 ribaund), Genco Ozan Dilik, Tufan Önen 6, Gökhan Karabıyık 2, İlker Türel 5 (2 ribaund- 2 asist), Ediz İsmailoğlu.

1.PERİYOT: 22-24
2.PERİYOT: 28-23
3.PERİYOT: 21-13
4.PERİYOT: 12-5


Özet: Ntvspor
TB2L'de Şampiyon Darüşşafaka Doğuş. TB2L'de Şampiyon Darüşşafaka Doğuş. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:22 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.