Advertisement

Bu Kez Galatasaray Liv Hospital (73-64)

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi üçüncü maçında Galatasaray Liv Hospital, sahasında konuk ettiği ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 73-64'lük skorla mağlup ederek serideki ilk galibiyetini elde etti ve durumu 2-1'e getirdi. Serinin dördüncü maçı, 10 Haziran 2014 Salı günü saat 20:00'de yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak ve Lig TV 3 ile Lig Radyo'dan canlı olarak yayınlanacak..

Galatasaray Liv Hospital, bu maçta ezeli rakibine; ribaundlarda 32-31, asistlerde ise 13-12'lik üstünlükler kurmayı başardı. Karşılaşmayı 7 top kaybıyla tamamlayan Sarı-Kırmızılılar; 21/39 ikilik, 7/21 üçlük ve 10/23 serbest atış isabeti sağlarken, takım olarak 15 top kaybı yapan Sarı-Lacivertliler ise; 16/26 ikilik, 8/22 üçlük ve 8/12 serbest atış isabeti kaydetti. Galatasaray Liv Hospital'de Sırp power forvet Zoran Erceg, 6/11 saha içi isabeti bulduğu maçta 17 sayı ve 8 ribaund kaydederek takımının galibiyetinde baş mimar olurken, 4/5 üçlük isabeti bulan Cenk Akyol 12 sayı, 4/5 saha içi isabeti üreten Pops Mensah-Bonsu ise 9 sayı ve 6 ribaund kaydetti. Fenerbahçe Ülker'in Sırp power forveti Nemanja Bjelica, 6/9 saha içi isabetiyle 17 sayı ve 10 ribaund kaydederken, 6/9 ile şut atan Melih Mahmutoğlu 14 sayı, 4/7 ile saha içi isabeti kaydeden Bojan Bogdanovic ise 12 sayı üretti.

Galatasaray Liv Hospital, 12 bin dolayında taraftarının izlediği mücadeleye; Carlos Arroyo, Sinan Güler, Manuchar Markoishvili, Zoran Erceg ve Furkan Aldemir beşiyle parkeye çıktı. Sarı-Kırmızılılarda; Nathan Jawai, Jamont Gordon, Henry Domercant ve Milan Macvan, maç kadrosunda yer almadı. Fenerbahçe Ülker'de sakatlıkları süren; Kenan Sipahi, Gasper Vidmar ve İlkan Karaman ile birlikte, Blagota Sekulic de maç kadrosunda yer almazken, Sarı-Lacivertliler mücadeleye; Bo McCalebb, Ömer Onan, Emir Preldzic, Nemanja Bjelica ve Luka Zoric beşiyle başladı. 

Karşılaşmaya pota altında Zoric'i iyi kullanarak başlayan Fenerbahçe Ülker, bu oyuncunun kaydettiği basketlerle 4. dakikada 5-1 öne geçti. Hücumda üst üste top kayıpları yapan rakibi karşısında istediği isabet oranını yakalayamasa da hücum ribaundlarını alan Galatasaray Liv Hospital, 6. dakikada 7-5 üstünlük kurdu. Furkan'ın sert savunması karşısında zorlanan konuk takımda Zoric ve Bjelica erken faul problemi yaşadı. Erceg ile arka arkaya 7 sayı bulan sarı-kırmızılılar, 8. dakika içinde farkı 8 sayıya (15-7) çıkardı. Bu dakikadan sonra 6-0'lık seri yakalayan sarı-lacivertliler, farkı 2 sayıya indirirken, ilk çeyrek Galatasaray Liv Hospital'in 15-13 üstünlüğüyle tamamlandı. Ev sahibi ekibin ilk 5'te 4 değişiklik yaparak sahaya çıktığı ikinci çeyreğe Melih'in hücumdaki etkili oyunuyla başlayan Fenerbahçe Ülker, 13. dakikada 22-22 eşitliği sağladı. Rakip uzunların savunmasına rağmen içeri iyi kat eden Melih, pota altında bulduğu basketle 15. dakikada takımını 24-22 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra tempoyu artırıp rakibini savunmada dengesiz yakalayan Galatasaray Liv Hospital, 7-0'lık seri bularak, 17. dakikada Cenk'in 3 sayılık basketiyle üstünlüğü yeniden ele aldı: (31-24) Sarı-kırmızılılara Bjelica ve Melih'in 7-0'lık serisiyle karşılık veren konuk ekip, 19. dakikada 32-31 ile skoru tekrar lehine çevirdi. Kalan sürede iki takım da karşılıklı basketler üretirken, devre arasına Galatasaray Liv Hospital'ın 36-34 üstünlüğüyle girildi.

İkinci yarıya alan savunmasıyla başlayan sarı-kırmızılılar, istediği sonucu aldı. Rakibini durdurmayı başaran Galatasaray Liv Hospital, Markoishvili, Erceg ve Furkan'la bulduğu 9-1'lik seriyle 23. dakikada 10 sayılık fark (45-35) yakaladı. Bogdanovic'in dış atışlardan arka arkaya bulduğu sayılarla oyunda kalan Fenerbahçe Ülker, daha sonraki etkili performansıyla 29. dakikada Bjelica ile 52-51 öne geçti. Karşılıklı basketlerin atıldığı çeyrek, 55-55 tamamlandı. Son periyoda etkili savunma yaparak başlayan Galatasaray Liv Hospital, ilk 5 dakikada rakibine sadece 2 sayı şansı verdi ve 35. dakikada 64-57 üstünlük kurdu. Taraftarının desteğiyle iyi oyununu sürdüren sarı-kırmızılı ekip, mücadelenin sonuna kadar farkı korudu ve maçı 73-64 kazandı.


Maçtan Notlar:

Fenerbahçeli yöneticiler, kendilerine ayrılan özel tribünden mücadeleyi takip etti. Sarı-lacivertliler, protokol tribününün yan tarafında bulunan 104 numaralı tribünden maçı izledi. Emniyet güçleri sarı-lacivertlilerin bulunduğu bölümde geniş güvenlik önlemi aldı. Yöneticilerin bulunduğu bölümün etrafına sivil polis ve çevik kuvvet, adeta etten duvar ördü. Baskıtbeldon sorumlu Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol ile Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, öğle saatlerinde geldikleri Abdi İpekçi Spor Salonu'nda güvenlik ve organizasyon konusuyla ilgilendi. Necati Demirkol, Fenerbahçe yönetimine tribünde istedikleri yeri verdiklerini ifade etti. Bu arada Galatasaraylı gelin ve damat, maç öncesinde mutluluklarını taraftarlarla paylaştı.

Maçı Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, yöneticiler Sedat Doğan, Mete Ekiz, Necati Demirkol, Şükrü Ergün de izledi. Fenerbahçe Kulübü'nden ise yönetim kurulu üyeleri Ahmet Özokur, İsfendiyar Zülfikari, Metin Doğan ve Mustafa Serdar Erkan, oyuncularını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül, Fenerbahçeli yöneticilerin arasında karşılaşmayı takip etti.

Play-off serisinin üçüncü maçı öncesi salon dışında mücadeleyi yönetecek hakemlerden Emin Moğulkoç ile sarı-kırmızılı taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Salonun yanında bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Ofisinden yürüyerek salona gelen Emin Moğulkoç, taraftarların yoğun olduğu bölgeden geçmek zorunda kaldı. Serinin ikinci maçındaki hakem yönetiminin kötü olduğunu iddia eden taraftarlar, o karşılaşmada görevli olmadığı halde Moğulkoç'a tepki gösterdi. Maçın hakemi, giriş yapacağı kapıya yöneldiği sırada sarı-kırmızılılar bir yandan kötü tezahüratta bulunurken, bir yandan patlayıcı madde attı. Özel güvenlik görevlileri taraftarları sakinleştirmek için araya girerken, VIP kapısında bekleyen polisin müdahalesiyle gerginlik önlendi. Galatasaray Liv Hospital Yardımcı Antrenörü Yakup Sekizkök de araya girerek, Emin Moğulkoç'a yardımcı oldu. Hakem Emin Moğulkoç'un da güvenliğin yeterli şekilde sağlanmaması nedeniyle tepki gösterdiği gözlendi.


SALON: Abdi İpekçi Arena

HAKEMLER: Mehmet Keseratar, Emin Moğulkoç, Zafer Yılmaz

GALATASARAY LIV HOSPITAL (73): Zoran Erceg 17 (8 ribaund), Göksenin Köksal, Malik Hairston 2 (1 ribaund), Manuchar Markoishvili 9 (3 ribaund- 1 asist), Engin Atsür, Cenk Akyol 12 (3 ribaund- 1 asist), Furkan Aldemir 5 (5 ribaund), Pops Mensah-Bonsu 9 (6 ribaund), Carlos Arroyo 5 (3 ribaund- 4 asist), Sinan Güler 4 (2 ribaund- 2 asist), Ender Arslan 8 (5 asist), Ersin Dağlı 2.

FENERBAHÇE ÜLKER (64): Bo McCalebb 5 (3 ribaund- 1 asist), Ömer Onan 3 (1 ribaund- 1 asist), Nemanja Bjelica 17 (10 ribaund- 1 asist), Melih Mahmutoğlu 14 (3 ribaund- 2 asist), Linas Kleiza 2 (2 ribaund), İzzet Türkyılmaz, Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Luka Zoric 5 (2 ribaund), Berk İbrahim Uğurlu, James Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 12 (1 ribaund- 3 asist), Emir Preldzic 4 (5 ribaund- 4 asist).

1.PERİYOT: 15-13
2.PERİYOT: 21-21
3.PERİYOT: 19-21
4.PERİYOT: 18-9


Özet: TRTspor
Bu Kez Galatasaray Liv Hospital (73-64) Bu Kez Galatasaray Liv Hospital (73-64) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 02:49 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.