Advertisement

Olin Edirne, Kupaya Farklı Başladı (88-65)

Bugün Edirne'de başlayan Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu'nun ilk mücadelesinde Olin Edirne, Mimar Sinan Spor Salonu’nda karşılaştığı Torku Konya Selçuk Üniversitesi’ni 88-65’lik skorla mağlup etti.

Ribaundlarda rakibine 51-37'lik üstünlük kuran Olin Edirne, üç sayılık atışlarda da 14/31 ile isabet sağlayarak, 8/27 ile üçlük atabilen rakibi karşısında farklı galibiyete uzandı. Özellikle yabancı oyuncularıyla fark yaratan Olin Edirne'de; Darius Washington 1/5 üçlük isabetine rağmen 19 sayı kaydederken, pota altındaki iki oyuncusundan Torin Francis 16 sayı 12 ribaund, Christos Tapoutos ise 16 sayı ve 10 ribaund ile double-double yapmayı başardı. 4/8 üçlük isabeti bulan Barış Güney de 14 sayı kaydetti. Selçuk Üniversitesi'nde ise Troy DeVries 17 sayı ve 7 ribaund ile en etkili isim olurken, Yunus Akçay da 12 sayı üretti. 

Olin Edirne, oyuna istediği gibi başlayamasa da yakaladığı 12-0’lık seriyle 6.dakikada durumu 12-4 yaptı. İlk periyotu 21-18 önde tamamlayan taraf Edirne ekibi oldu. İkinci periyotta oyunun kontrolünü tamamen eline alan Olin Edirne, hücumda zorlanan Torku Konya Selçuk Üniversitesi karşısında 16.dakikada durumu 40-22’ye getirdi. Mücadelenin ilk yarısını Olin Edirne 50-30 önde kapattı. Maçın ikinci yarısında etkili oyununu sürdüren ve üçüncü periyotu 67-49 önde tamamlayan Edirne ekibi, mücadeleden de 88-65 galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası maçın adamı, Olin Edirne’den Darius Washington seçildi.


Olin Edirne - Torku Konya Selçuk Üniversitesi maçının ardından düzenlenen basın toplantısında görüşler şu şekildeydi;

Cem Akdağ (Olin Edirne)
“Takım olarak iyi günümüzdeydik. Özellikle rakibimiz düşük yüzde ile oynayınca biz çok iyi ribaund aldık. Oyuncularımız ilk maç olduğundan dolayı çok iyi oynadılar ve istekliydiler. Barış’ın da performansı bizi iyi yerlere taşıyacak”

Barış Güney (Olin Edirne)
“Oyunun genelinde takım olarak aynı anda mücadele ettik. Dar rotasyonumuz var. İlk defa birinci ligde şans bulan oyuncularda var. Aynı anda hücum ve savunma yaptık. Bu da avantaj sağladı. Kendi evimizde her maç bu şekilde mücadele etmemiz gerekli. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu şekilde ilerleyerek ligde daha iyi olacağımızı düşünüyorum”

Cengiz Karadağ (Torku Konya Selçuk Üniversitesi)
“Maçla ilgili söyleyebilecek çok şey yok. Oyuncuların klasik ‘Daha yolun başındayız’ lafları beni enterese etmiyor. Basketbolun başı-sonu yoktur. Mayıs ayında sezon bittiğinde Ağustos’ta oyuncular sezonu açıyor. Biz ilk periyotta maçı kaybettik. Onlar ilk çeyrekte çok iyi oynadılar ve geri de gelemedik. Bizim açımızdan önemli bir maç oldu. Önemli bir gösterge oldu nerede olduğumuzu görmemiz açısından. Yol almak istiyorsak hiçbir periyotta 21 sayı yemeyecek savunmayı yapmalıyız. Daha iyi savunma yapıp, takım olmamız gerekli. Tribünde maçı seyreden biri olsam, ikinci periyotun ortasından itibaren maçla ilgilenmezdim”

Yunus Akçay (Torku Konya Selçuk Üniversitesi)
“Bugün kötü oyun oynadık. İstediğimiz tempoyu yakalayamadık. Yeni bir takımız ve yeni düzenimiz var. Daha çok çalışmamız gerektiğini gördük. Bir maçta skor bulamayabilirsin ama iyi savunma yapabilirsin. 80 sayılarda skor yersek maçı kazanmayız. Kötü savunma yaptık. Bu hücumumuzu da etkiledi”


SALON: Mimar Sinan Spor Salonu

OLİN EDİRNE (88): Arın Soğancıoğlu (2 ribaund- 1 asist), Darius Washington 19 (4 ribaund- 6 asist), Christos Tapoutos 16 (10 ribaund), Ufuk Gürgen 10 (5 ribaund), Azmi Turgut, Caner Ercan 4 (4 ribaund), Erol Can Çinko 9 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Hotiç (1 ribaund), Umar Atın, Torin Francis 16 (12 ribaund), Barış Güney 14 (7 ribaund- 9 asist)

TORKU KONYA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (65): Murat Yolcu, Hakan Köseoğlu 9 (3 ribaund- 5 asist), Troy De Vries 17 (7 ribaund- 2 asist), Yunus Akçay 12 (1 ribaund), Burak Selen (1 ribaund), Jerome Millage 8 (1 ribaund- 4 asist), Ömer Özteke, Valentin Pastal (1 ribaund- 1 asist), Orçun Okkalı 3 (4 ribaund), Troy Gillenwater 11 (6 ribaund), Sean Williams 5 (11 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 21-18
2.PERİYOT: 19-12
3.PERİYOT: 17-19
4.PERİYOT: 21-16
Olin Edirne, Kupaya Farklı Başladı (88-65) Olin Edirne, Kupaya Farklı Başladı (88-65) Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 22:55 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.