Advertisement

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Basın Toplantısı Yapıldı

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası 16 Ekim Çarşamba günü saat 18:00’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak maç sonrasında sahibini bulacak. 2012-2013 sezonu TKBL Şampiyonu Fenerbahçe ile kupa galibi Galatasaray Odeabank’ın karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde takım antrenörleri ile oyuncular basın toplantısında bir araya geldiler.

Radisson Blu Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Erol Ertan, “İki güzide takımımızın karşı karşıya gelmesi çok heyecan verici olacak. Yarın oynanacak olan karşılaşmada dostluk ve kardeşlik içinde güzel bir mücadele olacak. Hak edenin de kazanacağını temenni ediyoruz” dedi.

TBF Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat ise öncelikle katılımcıların bayramlarını kutlarken, “Cumhurbaşkanlığı Kupası çok önemli bir kupa. İki güzide kulübümüz birbirinden önemli oyuncularıyla karşı karşıya gelecekler. Her iki takıma da yakışır bir maç olacağını düşünüyorum. Mersinli basketbolseverlerin bu maçı kaçırmamalarını diliyorum ve salona da bekliyorum.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne organizasyon açısından teşekkür ediyorum. Yerel yönetimlerin destekleri bizim içim önem taşıyor. Ligimizin kuvvetli olması ve Türk oyuncuların da birbirinden değerli tecrübeler edinmesi, milli takımlarımıza da katkı yapmalarına yol açıyor. Çok değerli oyuncularımız var ve bu maçta da bunu göreceğiz. Kadın basketboluna yakışır güzellikte, etik kurallar çerçevesinde iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Her iki kulübe de başarılar” açıklamasında bulundu.

TBF Kadın Ligleri Direktörü Murat Tümer, Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında çok güzel bir karşılaşmanın oynanacağını söylerken, “İki takımımızda da değerli oyuncular var. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası için geçen hafta Samsun’daydık ve basketbolseverler bizi yalnız bırakmadılar. Yaklaşık 9.000 seyirci vardı. Aynı şekilde Mersin’de de salonun dolmasını diliyoruz. Mersinli basketbolseverleri maça bekliyoruz” diye konuştu.

TBF Erkek Ligleri Direktörü Ayhan Özgümüş de karşılaşmayla ilgili olarak, “Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank, Cumhurbaşkanlığı mücadelesinde tribünlerin dolmasını diliyoruz. Basın mensuplarının da bu konuda desteğini bekliyoruz. Türkiye Kupalarıyla sezona başlıyoruz ama Cumhurbaşkanlığı karşılaşmaları sezon başlangıcı şeklinde oluyor. Takımlarımız son antrenmanlarını yapacaklar ve biz de emniyet müdürlüğüyle yapacağımız toplantı sonrasında hazırlıklarımızı tamamlayacağız” dedi.


Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank antrenör ile oyuncularının açıklamaları ise şu şekilde:

Roberto Iniguez (Fenerbahçe)
“Geçen sezon olduğu gibi zor bir maç olacak. Her iki takımda en mükemmel form durumlarında değiller. Ama geçen sezon olduğu gibi zorlu bir maç oynayacağımızı düşünüyorum. Galatasaray Odeabank saygı duyduğumuz bir rakip. Zorlu maç olacak.”

Olcay Çakır (Fenerbahçe)
“Bu karşılaşma her zaman olduğu gibi iyi maç olacak. sezonun ilk maçını oynayacağız ve iki takımda çok iyi bir performans sergileyecektir. Mersinli basketbolseverleri de karşılaşamaya bekliyoruz”

Ekrem Memnun (Galatasaray)
“Bizim açımızdan sezon öncesi bir test maçı olacak. Kazanarak başlamak istiyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Ufak eksiklerimiz var ama oldukça verimli bir hazırlık dönemi geçirdik. Amacımız kupayı kazanarak sezona başlamak. Onun için buradayız”

Işıl Alben (Galatasaray)
“Uzun bir süredir hazırlanıyoruz ve ilk maçımızı oynayacağımız için de heyecanlıyız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Amacımız kazanmak olacak. Elimizden geleni yapacağız. İki takıma da başarılar diliyorum”
Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Basın Toplantısı Yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın Basın Toplantısı Yapıldı Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 18:29 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.