Advertisement

Anadolu Efes - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından..

Beko Basketbol Ligi'nin ilk hafta maçında Galatasaray Liv Hospital'in Anadolu Efes'i 18 sayı farkla 85-67 mağlup ettiği maçın ardından düzenlenen basın toplantısında her iki takımın da antrenörü ve oyuncuları, mücadeleyle ilgili görüşlerini paylaştılar..

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, deplasmanda aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Maçı kazandıran en önemli faktörlerden birisi olarak ilk 5'i iyi seçmelerini gösteren Ataman, "Seçtiğimiz ilk 5, maça damgasını vurdu. Özellikle hücumda müthiş top paylaşımı yaptılar. Savunmada da Anadolu Efes'in hücum düzenini bozduk. İlk periyotta yaptığımız eşleşmelerle maça büyük fark getirdik. Sonrasında da mücadele bizim kontrolümüzde geçti. Maçın sonunda skorboardun bozulmasıyla hem sahadaki hem de kenardaki oyuncularımız soğudu. Bunun sonucunda hata yaptık. Maç 85-67 bitti, müthiş bir skor. Anadolu Efes, ligin şampiyonluk adaylarından birisi. Lige iyi bir başlangıç yaptık. Deplasmanda aldığımız galibiyetten dolayı mutluyum" dedi.

Ataman, hücum ve savunmada paralel bir performans sergilediklerini aktararak, "Savunmadaki dinamizmimiz hücuma olumlu yansıdı. Bence Anadolu Efes de kötü günündeydi. Yoksa iki takım arasında böyle bir fark yok. Bugün farklı kaybetse de Anadolu Efes'in Avrupa Ligi'nde EA7 Emporio Armani ile oynayacağı karşılaşmada çok daha farklı bir oyunla, net ve farklı bir galibiyet alacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Eski takımına karşı mücadele eden Cenk Akyol ise geçen sezonun şampiyonu olarak lige iyi başlamak istediklerini belirterek, "Maça iyi savunma yaparak başladık. Hücumda da istediğimiz yüzdeyi yakaladık. Hafta içi Montepaschi Siena ile karşılaşacağız. Oradan da galibiyetle ayrılarak Avrupa Ligi'ne de galibiyetle başlamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


Beklemediği bir farkla mağlup olan Anadolu Efes'in antrenörü Oktay Mahmuti ise, yaptığı açıklamada; "Galatasaray'ı tebrik ediyorum. Çok kolay şut ritmine girmelerine izin verdik. Ondan sonra denge elimizden kaçtı ve bütün maç boyunca istediğimiz savunmayı ve hücumu yapamadık. Kadro açısından sıkıntılı bir dönem geçirsek de buralarda istediğimiz mücadeleyi her seferinde koymak lazım. Bugün maalesef o tabloda değildik" diye konuştu.
      
Lacivert-beyazlı takımın genç oyuncusu Cedi Osman ise rakiplerini kutlayarak, kötü mücadele ettiklerini ve mağlubiyetten dolayı üzgün olduklarını söyledi.
Anadolu Efes - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından.. Anadolu Efes - Galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından.. Reviewed by Ferhat Yeşiltaş on 23:58 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Soru-Cevap-Bilgi

Blogger tarafından desteklenmektedir.